ΗΠΑ

Συντριβή F-35 Lightning II - Νεκρός ο πιλότος - Κατέπεσαν και δύο A-10C Thunderbolt II και ένα F-16!

Του Βασίλη Καπούλα

Τραγωδία στις ΗΠΑ καθώς όπως έχει αρχίσει σιγά σιγά να διαρρέεται σε Αμερικανικά ΜΜΕ έχει συντριβεί F-35A με τον πιλότο να μην επέζησε(κεντρική φωτογραφία άρθρου) ενώ κατέπεσαν και δύο αεροσκάφη εγγύς αεροπορικής υποστήριξης A-10C Thunderbolt II στο πεδίο δοκιμών της Νεβάδα (Nevada Test and Training Range) κοντά στην αεροπορική βάση «Nellis» και ένα F-16 20 μίλια βορειοδυτικά του Safford στις 3 μ.μ. την 05 Σεπ  2017.

Αγνωστο ακόμη τι σενάρια δοκίμαζαν οι ΗΠΑ. Πάντως προσπάθησαν να  "κουκουλώσουν" τη πτώση του F-35 αρχικά αποκρύβοντας το περιστατικό και εν συνεχεία μιλώντας για "διαβαθμισμένο τύπο αεροσκάφους".

Πιο αναλυτικά, η USAF προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την πτώση του τρίτου αεροσκάφους και οι αρχικές ανακοινώσεις έκαναν λόγο μόνο για δύο A-10C. 

Μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής αεροπορίας σχετικά με την πτώση δύο αεροσκαφών  A-10C Thunderbolt II που συνετρίβησαν κατά την διάρκεια δοκιμών στην Νεβάδα κοντά στην  αεροπορική βάση  Nellis έξω από το Λας Βέγκας την  Τετάρτη, υπάρχουν αναφορές για ένα επιπλέον τρίτο αεροσκάφος που επίσης συνετρίβη.

Η αποστολή του μαχητικού που κατέπεσε δεν έχει δοθεί  στην δημοσιότητα προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά .

Oμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η συντριβή έγινε στην ίδια περιοχή μια μέρα νωρίτερα, στις 5 Σεπτεμβρίου, και έχασε τη ζωή του ο αντισμήναρχος Έρικ Σούλτζ, πιλότος που λάμβανε μέρος στα προγράμματα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

Ποίο μυστικό τύπο αεροσκάφους δοκίμαζε σε ειδική άσκηση ο Αμερικανός αξιωματικός και πιο σενάριο εκτελούσε όταν αυτό συνετρίβη στο έδαφος; Καθώς οι ΗΠΑ έχουν τρεις απανωτές συντριβές  αεροσκαφών στην βάση Νέλις στις ΗΠΑ με διαφορές κάτι λιγότερο από 24 ώρες.

Οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο τύπος του αεροσκάφους που πετούσε ο Αντισμήναρχος  Eric Schultz ήταν F-35A.

«Το αεροσκάφος ανήκε στην Air Force Materiel Command, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη νέων  τεχνολογιών  για την αμερικανική Aεροπορία» .

Η αναφερόμενη αποστολή της Διοίκησης Υλικών της Πολεμικής Αεροπορίας (AFMC) ασχολείται :

«με την διεξαγωγή  έρευνας, ανάπτυξης, δοκιμών και αξιολόγησης, παρέχοντας  υπηρεσίες αξιολόγησης νέων υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων και υποστήριξη logistics. Αυτή η αποστολή του μαχητικού που κατέπεσε συνάδει με την ανάπτυξη νέων αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων " αναφέρουν οι πληροφορίες από Αμερικανικά ΜΜΕ.

Η επικεφαλής της USAF Christina Sukach, εκπρόσωπος της 99ης πτέρυγας της Αεροπορικής Βάσης, ανέφερε ότι «Ο Αντισμήναρχος   Schultz σκοτώθηκε εξαιτίας των τραυματισμών που υπέστη στο ατύχημα. Η σύγκρουση παραμένει υπό διερεύνηση και δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες λεπτομέρειες.

«Πρόκειται για ξεχωριστά περιστατικά, αλλά και τα δύο βρίσκονται υπό έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών τους», ανέφεραν οι δημοσιογράφοι  Oriana Pawlyk και Brendan McGarry.

«Οι πληροφορίες σχετικά με το είδος των αεροσκαφών που εμπλέκονται είναι απόρρητες  και δεν είναι αποδεσμεύσιμες», δήλωσε η κυρία Christina Sukach, επικεφαλής των δημόσιων υποθέσεων για την 99η πτέρυγα μάχης  Nellis, σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα της.

Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες που να αναφέρουν τι αεροσκάφος πιλόταριζε  ο  Schultz κατά τη διάρκεια της συντριβής, οι μοναδικές διαθέσιμες φωτογραφίες του ιδίου τον δείχνουν στο πιλοτήριο ενός F-35A.

Η 412η Πτέρυγα Δοκιμών από την οποία πετούσε ο άτυχος αντισμήναρχος, με βάση την αεροπορική βάση «Edwards» και η 412 Μοίρα Πτητικών Δοκιμών επιχειρεί το μαχητικό πέμπτης γενιάς τύπου F-35 Lightning II.

Για τους λόγους αυτούς, αυξάνονται και ενισχύονται οι πληροφορίες ότι το αεροσκάφος που εμπλέκεται στη συντριβή ήταν ένα F-35 στο οποίο ενδεχομένως δοκιμάζονταν μυστικά οπλικά συστήματα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει βέβαια και μια μικρή πιθανότητα το αεροσκάφος που κατέπεσε να ήταν και  κάποιο «μυστικό σχέδιο» το οποίο η Αεροπορία των ΗΠΑ θέλει να παραμείνει ως μυστικό  για  περισσότερο χρόνο. Αλλά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή.

Υπενθυμίζουμε πριν μερικές ημέρες, σύμφωνα με κανάλι του Ισραήλ το οποίο επικαλείται την ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας JPost, η παράδοση  δύο αμερικανικών μαχητικών  πέμπτης γενιάς F-35 «Adir», ματαιώθηκε από τις ΗΠΑ  λόγω  νέων σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που διαπιστώθηκαν προηγουμένως στα αεροσκάφη αυτής παρτίδας .

Η επίλυση τώρα των τεχνικών  προβλημάτων για τα υπό παραλαβή μαχητικά αεροσκάφη για το  Ισραήλ δεν έχει ακόμη βρεθεί, αλλά οι Αμερικανοί  μηχανικοί αποφάσισαν να προβούν  σε έλεγχο σχετικά με τη λειτουργία όλων των συστημάτων, των υπό παράδοση  αεροσκαφών για να  μην βρεθούν πάλι εξ απήνης.

Αυτό ενδεχομένως σημαίνει νέα καθυστέρηση στην παραλαβή των αεροσκαφών αυτών.

Για αυτό ίσως και στην προκειμένη περίπτωση της πτώσης αεροσκάφους στην βάση Nellis να τηρείται σιγή ιχθύος.

Εικόνες από την πτώση του F-16

Το Fighting Falcon είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Tucson, όπου έχει έδρα η 162η Πτέρυγα της Εθνικής Φρουράς της Αριζόνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...