Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πυρετώδεις προετοιμασίες ΤΩΡΑ για βομβαρδισμό της Βόρειας Κορέας - Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πέτυχε τη σμίκρυνση πυρηνικού όπλου σε ICBM και εκτοξεύει νέο πύραυλο

Ηχούν δυνατά τα τύμπανα πολέμου στην Κορεατική Χερσόνησο μετά την προσομοίωση βομβαρδισμού από τη Ν.Κορέα (βίντεο παρακάτω) των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Πιονγιάνγκ. Πριν λίγο η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα επέτυχε την ελαχιστοποίηση πυρηνικού όπλου κατά τρόπο ώστε να μπορεί να οπλίσει έναν διηπειρωτικό πύραυλο ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν προχωρά στην εκτόξευση νέου πυραύλου δείχνοντας ασταμάτητος!

«Θεωρούμε ότι μπορεί να τοποθετηθεί σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο», δήλωσε ο Σονγκ Γιουνγκ-Μου στο Κοινοβούλιο, μία ημέρα μετά την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επίπεδο διαβουλεύσεων για την άμεση αποστολή αεροπλανοφόρου και βομβαρδιστικών κατά της Βόρειας Κορέας, καθώς δορυφορικές λήψεις δείχνουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι έτοιμος να δώσει εντολή για νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

Ένα πυρηνικό αεροπλανοφόρο, βομβαρδιστικά και «άλλα ισχυρά στρατιωτικά μέσα» είναι έτοιμα να αναπτυχθούν στην Κορεατική Χερσόνησο ως απάντηση στο τελευταίο πυρηνικό τεστ της Βόρειας Κορέας, δήλωσε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Άμυνας της Σεούλ.

Η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσει επίσης άσκηση με μαχητικά αεροσκάφη F-15 οπλισμένα με βλήματα Taurus αέρος-εδάφους, εντός του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Σεούλ στην έκθεση του στην επιτροπή άμυνας της Εθνικής Συνέλευσης.

24 ώρες μετά τον ισχυρισμό της Βόρειας Κορέας που έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η Νότια Κορέα έκανε τη δική της… προσομοίωση πολέμου. Τη δεύτερη σε λίγα 24ωρα.

Ξημερώματα Δευτέρας (04.09.2017, ώρα Ελλάδας) οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι έγινε άσκηση με πραγματικά πυρά, προσομοιώνοντας επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας και χτυπώντας στόχους στην ανατολική Θάλασσα.

Η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς ήταν η αντίδραση της Σεούλ στην έκτη πυρηνική δοκιμή από πλευράς της Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια στοχοθέτησαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η δοκιμή της Κυριακής.

Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Οι ασκήσεις έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται και νέα γυμνάσια με τη συμμετοχή των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

«Η άσκηση έρχεται σε απάντηση στην 6η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και περιελάμβανε τους βαλλιστικούς πυραύλους Hyunmoo και μαχητικά F-15K», ανέφερε η ανακοίνωση της Νότιας Κορέας.

Ενισχύουν το Thaad

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν περισσότερα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας ως απάντηση στην πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.

Δύο εκτοξευτήρες ρουκετών της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad (Terminal High-Altitude Area Defense) έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα και είναι επιχειρησιακοί.

«Τέσσερις εναπομείναντες εκτοξευτήρες θα αναπτυχθούν προσεχώς προσωρινά κατόπιν διαβουλεύσεων ανάμεσα στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ προκειμένου να αντικρούσουν τις αυξανόμενες πυρηνικές και βαλλιστικές απειλές του Βορρά», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι εκτοξευτήρες πυραύλων είναι εγκατεστημένοι σε ένα γήπεδο γκολφ που μετατράπηκε σε στρατιωτική ζώνη, στη νότια κομητεία Σεονγκζού, περίπου 190 χλμ. από τη Σεούλ.

Όλα αυτά ενώ έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την δοκιμή βόμβας υδρογόνου που έκανε την Κυριακή (03.09.2017) η Βόρεια Κορέα.

Ανώτατος αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε, κατά τη διάρκεια επείγουσας συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, ότι η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας ήταν ισχύος 50 κιλοτόννων!

«Η ισχύς της έκρηξης της βορειοκορεατικής πυρηνικής δοκιμής εκτιμάται στους 50 κιλοτόννους», είπε. Ήταν η ισχυρότερη μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή.

Από την άλλη πλευρά νοτιοκορεατικά ΜΜΕ ζήτησαν σήμερα από τη Σεούλ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέα, ίσχύος 50 κιλοτόννων.

Από την πλευρά της η Νότια Κορέα, όπου βρίσκονται 28.500 Αμερικανοί στρατιώτες, απαγορεύεται να αναπτύξει στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα βάσει της συμφωνίας που συνήφθη το 1974 με τις ΗΠΑ, οι οποίες σε αντάλλαγμα έχουν δεσμευθεί να την προστατεύουν με την «πυρηνική τους ομπρέλα».

Ωστόσο η πυρηνική απειλή είναι πιο έντονη από ποτέ και γι’ αυτό κάποιοι Νοτιοκορεάτες τάσσονται υπέρ της ακύρωσης της συμφωνίας.

«Τη στιγμή που τα πυρηνικά όπλα βρίσκονται πάνω από το κεφάλι μας, δεν μπορούμε να εξακολουθήσουμε να εξαρτόμαστε από την πυρηνική ομπρέλα των ΗΠΑ», έγραφε στο κεντρικό της άρθρο η εφημερίδα Donga Ilbo.

Ο αμερικανικός στρατός είχε εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στη Νότια Κορέα μετά τον πόλεμο της Κορέας (1950-53),όμως τα απέσυρε το 1991 όταν Βόρεια και Νότια Κορέα είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους για αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

Πλέον αυτή η συμφωνία είναι κενή νοήματος, εκτιμά η Donga Ilbo.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιμένουμε σε αυτή τη συμφωνία», καθώς πλέον ζούμε «την αποπυρηνικοποίηση της Νότιας Κορέας» και όχι «την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», τονίζει η εφημερίδα.

Η Σεούλ, συνεχίζει η εφημερίδα, δεν θα πρέπει να διστάσει να επιτρέψει την επιστροφή των αμερικανικών, τακτικών, πυρηνικών όπλων, καθώς και να ξεκινήσει την ανάπτυξη δικών της.

Μετά τη χθεσινή, νέα πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα ο πρόεδρος της Νότιας Μουν Τζε-ιν ζήτησε να συζητηθεί το ενδεχόμενο «ανάπτυξης των πιο ισχυρών στρατηγικών στρατιωτικών μέσων του αμερικανικού στρατού», χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...