Αρχείο

Απόγνωση στους γονείς: Συγκλονιστικό “ανάθεμα” πατέρα στα νέα Θρησκευτικά - Πέφτουν"βροχή" οι αιτήσεις απαλλαγής των παιδιών...

"Βροχή" πέφτουν οι αιτήσεις-γραπτές ή προφορικές- από Χριστιανούς γονείς που ζητούν απαλλαγή των παιδιών τους από τα νέα Θρησκευτικά.

Τον απίστευτο και επικίνδυνο για τις ευαίσθητες ηλικίες παιδιών τρίτης Δημοτικού αχταρμά των νέων Θρησκευτικών “αναθεματίζει” πατέρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που μέσα σε λίγες ώρες έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο εν λόγω απεγνωσμένος πατέρας σχολιάζει με τα πλέον μελανά χρώματα το νέο δημιούργημα της συνεργασίας της διοικούσης Εκκλησίας και του υπουργείου Παιδείας και....Αθεΐας.

Μιλώντας συγκεκριμένα για το νέο Βιβλίο Θρησκευτικών της 3ης Δημοτικού, ο εν λόγω πατέρας ο οποίος είναι απόφοιτος πανεπιστημίου με οικονομικές σπουδές και όχι αμαθής ή ημιμαθής όπως φαιδρά υποστηρίζουν οι αντίθεοι κατά όσων αντιδρούν, το χαρακτηρίζει “πράγμα” και επ ουδενί σχολικό βιβλίο και αναλύει τα “μαργαριτάρια” του!

Τέλος προσπαθεί να κινητοποιήσει και άλλους γονείς προκειμένου να αποσυρθεί αυτό το βδελυρό συνονθύλευμα.

Η απόγνωση στην γονεϊκή κοινότητα είναι ξεκάθαρη και φάνηκε και από το χθεσινό θέμα που αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με την αίτηση απαλλαγής από τα Θρησκευτικά Χριστιανών Ορθόδοξων γονέων στην Μυτιλήνη στο άρθρο Κόλαφος! Χριστιανοί γονείς ζητούν απαλλαγή των παιδιών τους από τα νέα Θρησκευτικά – «Δεν θα διδαχθούμε Κοράνι και Ιουδαϊσμό» 

Μπορεί οι υπεύθυνοι της Επιτροπής της Ελλαδικής Εκκλησίας να υποστηρίζουν πως η «Εκκλησία συναποφασίζει για τα Θρησκευτικά»-άσχετα αν το υπουργείο επισήμως τους διαψεύδει- θεωρώντας πως το μάθημα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του πιστού λαού αλλά και παράλληλα της εποχής, ωστόσο γονείς στην Μυτιλήνη ζητούν με έγγραφο τους την απαλλαγή των παιδιών τους από την διδασκαλία συγκεκριμένων κεφαλαίων από το μάθημα που υπενθυμίζεται φέτος θα έχει την μορφή φακέλων μαθητή.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, γονέας σε Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης ζητάει να μην διδαχθεί το παιδί του ό,τι έχει να κάνει με το Κοράνι και τον Ιουδαϊσμό φέτος γιατί όπως λέει τα συγκεκριμένα 5 κεφάλαια «δεν συνάδουν με τα πιστεύω και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της οικογένειας»

Δείτε το φωτογραφικό στιγμιότυπο της αίτησης:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...