Μέση Ανατολή

Απίστευτα προκλητικές δηλώσεις Ραβίνου: «Τα άλλα έθνη υπάρχουν για να υπηρετούν τους Εβραίους»

Ένταση φέρεται να πυροδότησαν δηλώσεις Ραβίνου για όλους τους μη Εβραίους , ενισχύοντας πολλούς ακραίους ανά τον κόσμο που σκέπτονται εντελώς διαφορετικά για οποιαδήποτε θρησκεία .  

Ο ισραηλινός ηγέτης της κοινότητας των Σεφαρδιτών Ραβίνος Οβάντια Γιόσεφ στο εβδομαδιαίο κήρυγμα του Σαββάτου το βράδυ, δήλωσε ότι "οι  μη Εβραίοι υπάρχουν για να  υπηρετούν τους Εβραίους".

«Οι Γκόιμ γεννήθηκαν μόνο για να μας εξυπηρετήσουν. Χωρίς αυτό, δεν έχουν καμία θέση στον κόσμο. Μόνο για να εξυπηρετήσουν τον λαό του Ισραήλ », είπε κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης σχετικά με το είδος των εργασιών που επιτρέπονται  στους μη Εβραίους το Σάββατο .

«Γιατί χρειάζονται τα άλλα έθνη, μα για να δουλεύουν" , είπε γελώντας .

Ο Yosef, ο πνευματικός ηγέτης του κόμματος Shas και  πρώην επικεφαλής Sephardi  του Ισραήλ, δήλωσε επίσης ότι η ζωή των μη-Εβραίων προστατεύεται προκειμένου να αποτραπεί η οικονομική ζημία στους Εβραίους.

Η αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή καταδίκασε τις παρατηρήσεις του ραβίνου σε ανακοίνωση  που εκδόθηκε τη Δευτέρα.

«Οι παρατηρήσεις του Rabbi Yosef, που ερμηνεύουν  εξωφρενικά τις  εβραϊκές γραφές αναφέρουν ότι υπάρχουν μη Εβραίοι για να υπηρετήσουν τους Εβραίους. Αυτό είναι αποτρόπαιο και παραβιάζει  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ισότητα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του AJC David Harris.

"Ένας ραβίνος πρέπει να είναι ο πρώτος, όχι ο τελευταίος, που θα αντικατοπτρίζει αυτή τη διδασκαλία της παράδοσης μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπάρχουν, λοιπόν, δύο κατηγορίες ανθρώπων για τους Ισραηλίτες:  οι Εβραίοι  και  οι άλλοι.

Μέσα στα ιερά κείμενα των Εβραίων, συναντούμε την λέξη γκόι (πληθ. γκογίμ, γκοΐμ), ή γόι και γοχίμ.

Η λέξη goy ερμηνεύεται ως «έθνος» απ’ όπου προκύπτει η λέξη «εθνικός»=παγανιστής, ειδωλολάτρης. Άλλοι μεταφράζουν το goy ως «γήινος» ψάχνοντας μία σχέση με την ελληνική «γαία»=γη. Υπ’ αυτή την έννοια, ο χαρακτηρισμός γίνεται goy = της γης, χαμερπής, ζώον, κατώτερο ον.

Την ίδια στιγμή ο Μεσσίας και η επικείμενη εμφάνισή του έχουν κεντρική θέση στην Ιουδαϊκή θρησκεία. Μεσσίας (Mašíah ή Moshiah, מָשִׁיחַ, στα εβραϊκά), σημαίνει ο «χρισμένος από τον Θεό». Στα ελληνικά μεταφράζεται «ο Χριστός».

Ο Μεσσίας, για τους Ιουδαίους θα είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, που θα οδηγήσει τον εβραϊκό λαό, αλλά και όλη την ανθρωπότητα στην «μεσσιανική περίοδο», μια εποχή ευημερίας, «παγκόσμιας ειρήνης», αλλά και «θαυμάτων».

Το Ταλμούδ αναφέρει ότι ο Μεσσίας θα εμφανιστεί σε μία περίοδο που η γενιά που θα ζει θα αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα, «σαν ένα ποτάμι από προβλήματα».

Το πρόβλημα όμως αυτήν την στιγμή έγκειται ότι πολλοί ραβίνοι ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο πολλά από αυτά που αναφέρονται στις γραφές τους ή θέλουν απλά να εκτελούν κατά γράμμα αυτές .

Αν σε αυτές τις παρατηρήσεις του συγκεκριμένου ακραίου ραβίνου  προσθέσουμε για παράδειγμα και τον παραλογισμό των εκατοντάδων ιμάμηδων που προτρέπουν τους άνδρες να κτυπούν τις γυναίκες να σκοτώνουν μη μουσουλμάνους και πολλά άλλα , τότε έχουμε ένα άκρως επικίνδυνο σκηνικό….στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή που παραπέμπει σε «κόλαση του Δάντη».

Ένα από τα ερωτήματα πάντως που πλανάται σε όλους τους προοδευτικούς ανά τα κόσμο είναι,  «πως ακριβώς εφόσον ο κόσμος ευρίσκονταν εδώ και δεκαετίες μέσα στην τεχνολογική επανάσταση και είχε φτάσει κοντά ακόμη και στον πλανήτη Άρη, υπάρχουν σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι που να  πιστεύουν σε τόσο παρωχημένες αντιλήψεις;…Πως; ;

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...