Κόσμος

Το Ισραήλ ζητά άδεια επίθεσης σε Συρία-Ιράν: Ταξίδι αστραπή των Αρχηγών των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ!

Αιφνιδιαστικό ταξίδι  από τον επικεφαλής της Μοσάντ και άλλους Ισραηλινούς συμβούλους στην Ουάσιγκτον θα πραγματοποιηθεί , με κυρίως «μενού» την ρωσική και ιρανική διείσδυση στην Συρία καθώς και την επόμενη ημέρα στην χώρα αυτή.

Τα επιχειρησιακά πλάνα θα τεθούν επί τάπητος. Το Ισραήλ θα ζητήσει άδεια και βοήθεια .Θα επιτεθεί, αυτό είναι δεδομένο. Η Ιρανική επιρροή στη χώρα έχει αυξηθεί δραματικά και το Ισραήλ αισθάνεται την "καυτή" ανάσα και της Χεζμπολάχ.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του Ισραήλ  θα προσπαθήσει να πείσει τον Λευκό Οίκο ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ιρανικές δυνάμεις, οι πολιτοφυλακές της Χεζμπολάχ και οι Σιίτες θα αποχωρήσουν  εκτός Συρίας.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι  θα επισκεφθούν  την Ουάσιγκτον μέσα σε αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιπροσωπεία θα έχει  επικεφαλής τον αρχηγό  της Mossad Yossi Cohen ενώ μαζί θα ευρίσκεται και ο επικεφαλής της Στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, κ. Herzl Halevi, καθώς και ο επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας του υπουργείου Άμυνας , Ζοχάρ Πάλτι.

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ν.Τραμπ,  H.R. McMaster, την αναπληρωτή σύμβουλο της εθνικής ασφάλειας Dina Power, και τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου Jason Greenblatt, καθώς και με άλλους αξιωματούχους.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι  ο Greenblatt και ο, Jared Kushner,  θα ολοκληρώσουν την συνάντηση.

«Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στις ανάγκες ασφάλειας του Ισραήλ έναντι της Συρίας και του Λιβάνου και δεν θα ασχοληθούν με την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η άφιξη της ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον είναι ένα ισχυρό σημάδι της εμπιστοσύνης μεταξύ του Ισραήλ και του Αμερικανού συμβούλου  McMaster.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου απάντησε ότι το ταξίδι  της αντιπροσωπείας είναι  μέρος των συνηθισμένων συνομιλιών ασφαλείας μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ.

https://youtu.be/qDy7y-GVdu8?t=3

Ένα από τα κύρια θέματα που αναμένεται να συζητήσει η ισραηλινή αντιπροσωπεία στις συνομιλίες είναι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη νότια Συρία και οι επιπτώσεις της.

Το Ισραήλ είναι δυσαρεστημένο από το γεγονός ότι τα συμφέροντά του για την ασφάλεια δεν αντικατοπτρίστηκαν στο σχέδιο συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός που διατυπώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία αναμένεται να προσπαθήσει πείσει τους ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι τμήματα της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός στη νότια Συρία θα πρέπει να τροποποιηθούν,  ώστε να συμπεριληφθούν σαφέστερες δηλώσεις σχετικά με την ανάγκη απομάκρυνσης των ιρανικών δυνάμεων, των ομάδων Χεζμπολάχ και των σιιτών από την  Συρία.

Την ίδια ακριβώς στιγμή η Ρωσία συμφώνησε επίσημα για την είσοδο των Ιρανών  στη Συρία για να υποστηρίξουν τις εξαντλημένες δυνάμεις του συριακού στρατού που έχουν περιορισμένες στρατιωτικές δυνατότητες, αποκάλυψε η Ισραηλινή εφημερίδα maariv και άρθρα στον αραβικό τύπο .

https://youtu.be/sTylLz1ikUo?t=622

Ανεπίσημα όμως «φωτιά» έχει πάρει το «τρίγωνο» των χωρών  Συρίας -Λιβάνου -Ισραήλ με κύριο  διακύβευμα την επόμενη ημέρα στην Συρία , το παλαιστινιακό, ειδικά  μετά την  διαφαινόμενη εξάλειψη των Τζιχαντιστών . Όλοι παίρνουν θέσις για την επόμενη ημέρα ..αυτό είναι πλέον πασιφανές.

Σύμφωνα με τον αναλυτή ασφαλείας της εβραϊκής εφημερίδας Yossi Melman, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών έχει αποκαλύψει ότι στη μάχη κατά των Τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία,  ο στρατός χρειάζεται έντονη υποστήριξη από τους καλά εκπαιδευμένους Ιρανούς στρατιώτες καθώς και από την κάλυψη της ρωσικής αεροπορίας. Η Ρωσία, είπε ο ίδιος, έχει εγκρίνει και νέες  ενισχύσεις από το Ιράν.

Το Ισραήλ αναμένει ότι οι 1000 Ιρανοί στρατιώτες θα συνενωθούν με τους  1.500 Ιρανούς «ειδικούς» που ευρισκόντουσαν στην Συρία εδώ και χρόνια, σε αποστολές κατασκοπείας κά,  κατά της χώρας.

Αναλυτής τονίζει  ότι το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι η ικανότητά του να επηρεάζει την αναδυόμενη κατάσταση στη Συρία είναι πλέον περιορισμένη, διότι Ρωσία και Ιράν «παίζουν» το δικό τους παιχνίδι στην χώρα αυτή .

Έτσι η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας μετατρέπεται σε συριακό έδαφος και σε κόντρα Ιράν –Ισραήλ με όλα τα ενδεχόμενα και από τις δύο πλευρές  είναι ανοικτά και  φτάνουν έως την «σύγκρουση σε ξένο αχυρώνα» που λέει και η παροιμία.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ