Κόσμος

"Η Β. Κορέα προμηθεύει πυραύλους και χημικά όπλα την Συρία" - Έτοιμο το «κατηγορητήριο» για επικείμενη εισβολή

Δύση και ΗΠΑ ετοιμάζουν το επίσημο κατηγορητήριο για τον Άσαντ , σε μια προσπάθεια να λάβουν διεθνή νομιμοποίηση σε επικείμενη επίθεση εναντίον του, εκτρέποντας την όλη κατάσταση και ερχόμενες σε ευθεία σύγκρουση με την Μόσχα .

Οι ΗΠΑ επιφυλάσσουν για τον Άσαντ , την τύχη του Χουσείν, του Καντάφι και άλλων , μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν ρώτησαν τον Ρώσο  πρόεδρο.  

Άλλωστε ο αμερικανικός στρατός ήρθε για να μείνει για πάντα στην περιοχή και σε καμία  περίπτωση δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την συριακή επικράτεια.

Με λίγα λόγια , «χοντραίνει» πολύ  το παιχνίδι στην Συρία μετά την αιφνιδιαστική «αποκάλυψη» σύμφωνα με το  πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σε σχέση με την επίσημη έκθεση του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, η οποία αναφέρει ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει κατασχέσει  δύο αποστολές «ειδικών όπλων» από την Β.  Κορέα στο δρόμο τους προς τη Συρία.

Το φορτίο ανήκε στη βορειοκορεατική εταιρεία KOMID (Korea Mining Development Trading Corporation) και προοριζόταν για το Κέντρο Έρευνας της Συρίας (SSRC).

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το ερευνητικό κέντρο της Συρίας SSRC παρακολουθεί το πρόγραμμα ανάπτυξης χημικών όπλων από τη δεκαετία του 1970. Η KOMID είναι μια κορεατική εταιρεία εξόρυξης και εμπορίας.

https://youtu.be/M6X4IWrOU9A?t=33

Το 2009, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έθεσε την εταιρεία στη μαύρη λίστα ως βασικός εξαγωγέα και αγοραστή εξοπλισμού που σχετίζεται με βαλλιστικούς πυραύλους και συμβατικά όπλα. Τον Μάρτιο του 2016, δύο θυγατρικές της KOMID που βρίσκονται στη Συρία περιλήφθηκαν στη μαύρη λίστα.

Η έκθεση της ομάδας των ανεξάρτητων Αμερικανών εμπειρογνωμόνων , η οποία υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ νωρίτερα αυτό το μήνα και δημοσιεύθηκε την Δευτέρα  σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι,   δεν υπάρχουν στοιχεία για το πότε ή πού είχαν υποκλαπεί αυτά που βρέθηκαν επί του σκάφους.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες έχουν λόγους να πιστεύουν ότι η Β.Κορέα απέστειλε συστατικά χημικών όπλων και τεχνολογιών βαλλιστικών πυραύλων στη Συρία. Αυτό λέει η έκθεση των 37 σελίδων.

Το θέμα των συριακών χημικών και πυρηνικών όπλων παρουσιάζεται  για τρίτη φορά από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης μόνο το 2017. Την πρώτη φορά που ο τύπος ασχολήθηκε ήταν την παραμονή της 7ης Απριλίου, λίγο  πριν οι ΗΠΑ εξαπολύσουν  μια επίθεση με  πυραύλους Cruise  στη συριακή αεροπορική βάση  Σαϊράτ.

https://youtu.be/bgwLrFUI6lg

Την δεύτερο φορά το θέμα τέθηκε εκ νέου τον Ιούνιο, όταν ο γραμματέας Τύπου Shon Spayser στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ξαφνικά ότι τα στρατεύματα του Μπασάρ Άσαντ προετοιμάζονται  για νέα ισχυρή  επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

Από τότε, έχουν περάσει δύο μήνες, δεν υπάρχουν επιθέσεις και , πιθανώς….. τα συριακά στρατεύματα προετοιμάζονται για αυτό μέχρι τώρα.

Παρόλα αυτά, το νέο μήνυμα που εξέπεμψε το  πρακτορείο ειδήσεων Reuters είναι πιο σοβαρό.

«Δεν έχει νόημα να μιλάμε για το αν υπάρχουν Βορειοκρεατικά φορτηγά πλοία με  ρουκέτες και βαρέλια με τοξικά όπλα , διότι αυτά είναι ανοησίες. Οι διαφορές είναι ακατάλληλες και δευτερεύουσες.

Το κυριότερο είναι ότι οι «ειδήσεις» έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδρομή τους και προφανώς, τα απαγορευμένα προϊόντα της Βόρειας Κορέας στη Συρία  θα αναφέρονται  σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και τότε τίθεται το κύριο ερώτημα: τι θα έρθει μετά από αυτό;

https://youtu.be/3N4vDO_G_44?t=3

Λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες και ήδη αναξιοποίητες τεράστιες κινήσεις του αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού, η απάντηση στο ερώτημα αυτό προκαλεί κάποια ανησυχία. Παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων που παραπέμπουν σε επικείμενη αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση», δήλωσε Ρώσος ειδικός αμυντικός αναλυτής γνώστης της καταστάσεως στην Μέση Ανατολή και την Συρία.

https://youtu.be/vgcch97LJik?t=1

Η συνέχεια θα είναι με αυτή στο Ιράκ , το Αφγανιστάν , την Λιβύη ή μήπως όχι ελέω Πούτιν και Ρωσίας ;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...