Ενέργεια

O Β.Πούτιν επανήλθε: Ετοιμα 170 χλμ του Greek-Turkish Stream - Το «μπαλάκι» σε Ελλάδα-Βουλγαρία για την σύνδεση τους -Τι θα κάνει η κυβέρνηση;

Δύσκολα και κυρίως "επικίνδυνα" προβλήματα έβαλε ο Ρώσος υπουργός ενέργειας στις κυβερνήσεις Ελλάδος και Βουλγαρίας (κινείται συνεχώς προς Μόσχα μεριά), λέγοντας ότι ο αγωγός  φυσικού αερίου Greek-Turkish Stream θα είναι έτοιμος βάσει χρονοδιαγράμματος,  και αυτό που απομένει  Ελλάδα και Βουλγαρία να κινηθούν προς αυτό το κομμάτι , αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.  

Πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν έπαιξε σε κανένα ελληνικό κανάλι λες και δεν αφορά το οικονομικό μέλλον μιας οικονομικά «χρεοκοπημένης» χώρας όπως η Ελλάδα.

https://youtu.be/HbMuEi52mfw?t=1

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να παρέχει φυσικό αέριο από τον αγωγό TurkStream στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ  στους δημοσιογράφους.

«Συνεχίζουμε να συζητούμε αυτά τα θέματα με τις χώρες που ενδιαφέρονται να λάβουν ρωσικό φυσικό αέριο, μεταξύ άλλων την Ελλάδα και την Ιταλία. Η Βουλγαρία δε,  αποτελεί  και πάλι μέρος της πρωτοβουλίας για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω της χώρας», ανέφερε ο ίδιος.

«Αυτά είναι όλα τα ερωτήματα στα οποία εργαζόμαστε  σήμερα. Νομίζω ότι τώρα είναι καλή ιδέα να μιλήσουμε για ποια περιοχή θα είναι πιο προχωρημένη. Αυτές και άλλες περιοχές είναι ενδιαφέρουσες τόσο για τους Ρώσους προμηθευτές όσο και για τους καταναλωτές. Έχουμε πολύ αέριο και, αν χρειαστεί, μπορούμε να το προμηθεύσουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία», δήλωσε ο υπουργός.

«Το κυριότερο όμως είναι ότι, πρώτα απ 'όλα πρέπει να έχουμε όλες τις….. απαραίτητες επιβεβαιώσεις για όλα αυτά από τις κυβερνήσεις», δήλωσε ο Νόβακ .

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom έχει ήδη τοποθετήσει περίπου 170 χιλιόμετρα του υποθαλασσίου τμήματος του αγωγού Turkish Stream στην Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε διεθνή έκθεση που πραγματοποιείται στη Σμύρνη.

https://youtu.be/sdSqMDl4vVo?t=21

«Το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream υλοποιείται επιτυχώς» δήλωσε ο Νόβακ, προσθέτοντας ότι «τον Μάιο του τρέχοντος έτους άρχισε η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου από τα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας» και «πως αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 170 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου».

Δηλαδή πόσο ξεκάθαρος ακόμα να γίνει ο Ρώσος υπουργός και συνεργάτης του Πούτιν σε θέματα ενέργειας , για την ελληνική κυβέρνηση και την βουλγαρική φυσικά.

Το πιο δύσκολο και άκρως επικίνδυνο σενάριο για τις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας της Ευρώπης.

Το «κλειδί» αυτής της σύνδεσης είναι η Ελλάδα σαφώς αλλά και η Βουλγαρία στις οποίες εκτιμούν γεωστρατηγικοί αναλυτές ότι «δεν θα τους επιτραπεί» να δεχθούν στο έδαφος τους ένα ρωσικό αγωγό δια μέσω της Τουρκίας,  η οποία και για αυτόν το λόγο ευρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα».

https://youtu.be/NypQG3S9A9Q?t=1

Πριν μερικές ημέρες οι ΗΠΑ επέβαλαν εμπάργκο στην ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει τον αγωγό NORD STREAM -2 στην Γερμανία , και τώρα προσπαθούν να το επιβάλλουν στο Βερολίνο με κατεπείγον αίτημα, συναντώντας όμως την έντονη γερμανική αντίδραση.

Το ίδιο πιθανολογείται ότι θα γίνει και με Ελλάδα , Βουλγαρία , ενώ στην ΠΓΔΜ,  έτερο προορισμό του αγωγού είχαμε αλλαγή κυβέρνησης με σκοπό την προάσπιση των δυτικών συμφερόντων.

Όλα αυτά αφορούν βέβαια ένα τεράστιο παιχνίδι από τις ΗΠΑ που  έχει σκοπό τον αποκλεισμό του ρωσικού φυσικού αερίου απο την ΕΕ, και την πώληση αερίου από το Κατάρ αλλά και αμερικανικού υγροποιημένου αερίου αποκλειστικά στην Ευρώπη , η οποία θα καταστεί «όμηρος» αυτών των συμφερόντων.

Υπάρχει ποτέ περίπτωση  Ελλάδα και Βουλγαρία να σταθούν «εμπόδια» σε αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια της δύσης και των ΗΠΑ ;

…..από αδύνατο έως απίθανο…λένε πολλοί λόγω ειδικοί αναλυτές έλλειψης δυνατότητας υπεράσπισης αποκλειστικά των τοπικών συμφερόντων λόγω παγκοσμιοποίησης .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...