Πολεμική αεροπορία

Χθες πετούσαν 6, σήμερα είναι διαθέσιμα μόνο 4 Canadair - Στο έλεος των πυρκαγιών η χώρα

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες στα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair και να αυξήσουν τα πτητικά μέσα που επιχειρούν για να σβήσουν τις μεγάλες πυρκαγιές σε Καπανδρίτι, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 4 από τα 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair που έχει στο στόλο της η Πολεμική Αεροπορία.

Δύο Canadair τύπου CL-415 και ένα CL-215 επιχειρούν από το πρώτο φως της ημέρας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Κάλαμο. Άλλο ένα CL-215 απογειώθηκε από τη Σάμο για να λάβει μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Χθες Δευτέρα ήταν διαθέσιμα συνολικά έξι Canadair, σήμερα είναι τέσσερα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούν από αέρος για να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τρία Canadair που έχουν βλάβες και παραμένουν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας, επί του παρόντος δεν έχει καταστεί δυνατό να αποκατασταθούν οι βλάβες ώστε να διατεθούν τα τρία Canadair. Νωρίτερα το μεσημέρι, ένα από τα τρία Canadair έκανε δοκιμαστική πτήση ώστε να ελεγχθεί αν το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε, όμως ο έλεγχος έδειξε ότι το πυροσβεστικό αεροσκάφος πρέπει να ξαναμπεί στην τεχνική βάση.
Οι αναζωπυρώσεις και στην περιοχή της Ηλείας είναι μεγάλες. Αγωνιώδη έκκληση για αποστολή πτητικών μέσων έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, όμως αυτή την ώρα δεν υπάρχει διαθέσιμο παρά μόνο ένα Canadair που επιχειρεί στην Ηλεία.

Εκτός από τα τέσσερα Canadair, αυτή την ώρα επιχειρούν επίσης πέντε PZL σε πυρκαγιά στην Μεσσηνία και δύο PZL στην Κεφαλονιά. Και προφανώς για την κατάσβεση των πυρκαγιών πετάνε όλα τα διαθέσιμα ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ