Περιβάλλον

Φοβούνται τις αναζωπυρώσεις στην ανατολική Αττική -Ολες οι εξελίξεις από τη φωτιά

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες το μεγάλο μέτωπο της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, αφήνοντας για πρώτη φορά ένα παράθυρο αισιοδοξίας ότι σήμερα θα είναι ίσως μια διαφορετική μέρα.

Την κατάσταση βοήθησε το γεγονός ότι κόπασαν οι άνεμοι και δεν υπήρξε κάποια σημαντική αναζωπύρωση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το βράδυ της Τρίτης ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, οι κρίσιμες ώρες θα είναι σήμερα το πρωί, καθώς με τη βοήθεια των εναέριων μέσων πυρόσβεσης μπορεί να περιοριστεί το μέτωπο. Ηδη από τις 06:30 την προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη καναντέρ και δύο ελικόπτερα έρικσον τα οποία πραγματοποιούν ρίψεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο όσο καλύτερα γίνεται την φωτιά, πριν ενισχυθούν και πάλι οι άνεμοι.

Ο κ. Καπάκης διευκρίνισε ακόμη, όμως, ότι πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός με την συγκεκριμένη πυρκαγιά, η οποία από την πρώτη στιγμή δημιούργησε τεράστια προβλήματα που κατέληξαν σε μεγάλη καταστροφή.

Η Πυροσβεστική παραμένει εξάλλου σε ύψιστη επιφυλακή, καθώς και για σήμερα Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την περιοχή παραμένει πολύ υψηλός, σε επίπεδο «4» και οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν μέσα στην ημέρα.

Το βράδυ της Τρίτης το πρόβλημα εντοπιζόταν σε μια χαράδρα κοντά στην Αγία Κυριακή, αλλά ήταν θετικό ότι η πυρκαγιά δεν έφτασε στην Εθνική Οδό. Στο σημείο που πήγε να ξεφύγει, οι πυροσβέστες, δίνοντας τιτάνια μάχη, κατάφεραν να την σβήσουν, αλλά το μέτωπο έφτασε στα 500 μέτρα από την Εθνική. Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά ώστε να μειωθούν σημαντικά οι κίνδυνοι για τη σημερινή μέρα, που αναμένεται και να ενισχυθούν οι ΒΑ άνεμοι.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στην ανατολική Αττική (220 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ και 100 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων) όλη τη νύχτα προσπαθούσαν σε όλο το μέτωπο να κατασβέσουν τις μικροεστίες φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάντως, σε περίπτωση που σήμερα η κατάσταση από το μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη, πιθανότατα θα αποσυρθεί και το αίτημα για βοήθεια από την Ε.Ε., στο οποίο απάντησε ήδη αρνητικά η Γαλλία, ενώ και οι άλλες χώρες της Μεσογείου έχουν σοβαρά δικά τους προβλήματα με πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...