Πολιτική

Φάμελλος: Περίεργο φαινόμενο που ξεκίνησαν οι φωτιές στο Δεκαπενταύγουστο

Στο σενάριο του «περίεργου φαινομένου» για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν το Δεκαπενταύγουστο επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος αν και την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας είχε «μαζέψει» τα περί ενιαίου σχεδίου εμπρησμών.

Σύμφωνα τον κ. Φάμελλο είναι «περίεργο φαινόμενο που ξεκίνησαν οι φωτιές στο Δεκαπενταύγουστο. Είναι περίεργο που είχαμε φωτιές όταν έλειπε ένα μεγάλο τμήμα του κρατικού μηχανισμού».

Παρά, όμως, το γεγονός ότι ρωτήθηκε επανειλημμένως από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ ο κ. Φάμελλος δεν κατονόμασε ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από το «περίεργο φαινόμενο».

«Γι' αυτό ζήτησα να τελειώσει η διερεύνηση από το ανακριτικό της πυροσβεστικής» πρόσθεσε και έκανε λόγο για «πολλές συζητήσεις για τις 22 φωτιές στη Ζάκυνθο, πάντως είναι ανθρώπινος παράγοντας».

Όσον αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική και αφού πρώτα βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχουν ενεργές εστίες είπε ότι «ο Αλεξης Τσίπρας δεν έκανε σόου, πήγε να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής για την επόμενη ημέρα».

Παράλληλα επιτέθηκε και σε όσους άσκησαν δημόσια κριτική στον πρωθυπουργό μέσω twitter χρησιμοποιώντας το hashtag για τον «εξαφανισμένο πρωθυπουργό» κατηγορώντας τους ότι «ίσως να ήθελαν να πλήξουν το ηθικό των δυνάμεων όσοι έγραφαν στο τουίτερ για τον εξαφανισμένο πρωθυπουργό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ