Επιστήμη

Το μικροσκοπικό ρομπότ οριγκάμι - Δείτε τι μπορεί να κάνει (βίντεο)


Το ρομπότ αναδιπλώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού τοποθετηθεί σε ένα δοχείο θέρμανσης.

Στις 27 Μαΐου 2015 στο συνέδριο ICRA της IEEE Robotics and Automation Society, στο Σιατλ, ερευνητές από το MIT παρουσίασαν για πρώτη φορά τη πρώτη μορφή ενός μικροσκοπικού ρομπότ-origami που θα μπορεί να αυτοδιπλώνεται, να περπατάει, να κολυμπάει και να αποσυντίθεται.

Οι ερευνητές παρουσίασαν για πρώτη φορά ένα πλήρη κύκλο ζωής ενός τέτοιου ρομπότ το οποίο θα αποτελείται από μαγνήτη και PVC, τοποθετημένο ανάμεσα σε δομικά στρώματα κομμένα με λέιζερ (πολυστυρένιο ή χαρτί), ζυγίζει μόνο 0,31 γραμμάρια και είναι 1,7 εκατοστά σε κάθε πλευρά.

Το ρομπότ αναδιπλώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού τοποθετηθεί σε ένα δοχείο θέρμανσης, ώστε το PVC να συσταλεί και να κοπούν τα δομικά του στρώματα, και δημιουργούνται πτυχώσεις.

Έπειτα είναι άμεσα έτοιμο να κινηθεί γύρω από στέρεο έδαφος ή νερό καθοδηγούμενο από μαγνητικά πεδία, και στη συνέχεια, όταν θα έχει τελειώσει την αποστολή του, θα οδηγείται σε δεξαμενή ακετόνης και θα διαλύεται.

Αυτά τα ρομπότ ελέγχονται από μαγνητικά πεδία και εξελίσσονται ώστε μια μέρα να εκτελούν περίπλοκες ιατρικές διαδικασίες.
http://mashable.com/videos/blueprint:dbl3QQZ03q/embed/?player=offsite

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ