Κόσμος

Το Λονδίνο χαιρετίζει τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν

Η Βρετανία χαιρέτισε σήμερα την δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει την αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν.

«Χαιρετίζουμε την αμερικανική δέσμευση», αναφέρει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον σε ανακοίνωσή του.

«Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον υπουργό Μάτις χθες συμφωνήσαμε ότι, παρά τις προκλήσεις, θα πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι τέλους (την πολιτική μας) στο Αφγανιστάν για να βοηθήσουμε στο χτίσιμο της εύθραυστης δημοκρατίας της χώρας και να μειώσουμε την τρομοκρατική απειλή για την Δύση» τονίζει ενώ συμπληρώνει:

«Είναι προς το συμφέρον όλων μας να υπάρξει ευημερία και ασφάλεια στο Αφγανιστάν: αυτός είναι και ο λόγος που ανακοινώσαμε την αύξηση του αριθμού των δικών μας στρατιωτών τον Ιούνιο».

Τον Ιούνιο, η Βρετανία μαζί με άλλες ευρωπαϊκές συμμαχικές χώρες δεσμεύτηκαν να στείλουν περισσότερους στρατιώτες στο Αφγανιστάν με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις να υποστηρίζει τότε ότι ο αριθμός των στρατιωτών στη χώρα είχε μειωθεί πολύ εσπευσμένα.

Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε χθες το βράδυ, αλλάζοντας την αρχική του στάση, ότι θα στείλει ενισχύσεις στη χώρα χωρίς κάποιο χρονοδιάγραμμα απόσυρσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης