Μέση Ανατολή

Τη θανατική ποινή αντιμετωπίζει η 16χρονη Γερμανίδα που προσχώρησε στο ISIS - Βίντεο - ντοκουμέντο από τη σύλληψή της

Η 16χρονη αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους

Τη στιγμή που η έφηβη Λίντα Βένζελ συλλαμβάνεται στη Μοσούλη, όπου ταξίδεψε από τη χώρα της τη Γερμανία με μοναδικό σκοπό να προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος, κατέγραψε ένας Ιρακινός στρατιώτης, με το βίντεο-ντοκουμένο να βλέπει μόλις σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η 16χρονη τζιχαντίστρια που πιστεύεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω της διαδικτυακής της επαφής με έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους τον οποίο ερωτεύτηκε, εμφανίζεται στο βίντεο να σπρώχνεται από στρατιώτες, ζαλισμένη και τραυματισμένη στο χέρι. Πραγματικά αγνώριστη συγκριτικά με τον παλιό της εαυτό και εμφανώς ταλαιπωρημένη, κλαίει και χαμηλώνει το βλέμμα ενώ οι στρατιώτες γύρω της πανηγυρίζουν τη σύλληψή της.

Η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα και έκτοτε η νεαρή κρατείται σε φυλακή του Ιράκ, όπου ανακρίνεται για τη συμμετοχή της σε τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης.

Η Βένζελ, που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ όταν ήταν 15 χρονών, το έσκασε από το σπίτι της σε μια μικρή πόλη κοντά στη Δρέσδη πέρυσι και κατάφερε να φτάσει στη Συρία μέσω Τουρκίας. Μιλώντας σε γερμανικά μέσα πριν από μερικές εβδομάδες, η νεαρή ισχυρίστηκε ότι έχει μετανιώσει που προσχώρησε στην τρομοκρατική οργάνωση και ότι το μόνο που επιθυμεί πλέον είναι να επιστρέψει στην οικογένειά της.

«Το μόνο που θέλω είναι να φύγω από εδώ. Θέλω να ξεφύγω από τον πόλεμο, από τα όπλα, από τη φασαρία. Θέλω μόνο να γυρίσω στο σπίτι μου και στην οικογένειά μου», ανέφερε η 16χρονη, ζητώντας να εκδοθεί στη Γερμανία και εκφράζοντας την προθυμία της να συνεργαστεί με τις αρχές.

https://youtu.be/kVJB7vFtrt0

Η 16χρονη Λίντα Βένζελ το έσκασε πριν από ένα χρόνο από τη Γερμανία, χωρίς η οικογένειά της να αντιληφθεί το παραμικρό μέχρι να είναι πολύ αργά. Η νεαρή ταξίδεψε από τη Φρανκφούρτη αεροπορικώς στην Τουρκία, από όπου πέρασε στη Συρία, όπου και χάθηκαν τελείως τα ίχνη της.

Όπως πιστέυει η αστυνομία, η έφηβη είχε ερωτευτεί έναν μουσουλμάνο που γνώρισε στο Διαδίκτυο και ο οποίος την έπεισε αρχικά να ασπαστεί το Ισλάμ και κατόπιν να ταξιδέψει στη Συρία να τον βρει. Αφού ασπάστηκε το Ισλάμ, η Βένζελ άλλαξε το όνομά της σε Μαριάμ και άρχισε να αναρτά φωτογραφίες της με ισλαμική μαντήλα στα social media.

Πριν από την εξαφάνισή της, κυκλοφορούσε έχοντας πάντα πάνω της το Κοράνι και είχε αρχίσει να μαθαίνει αραβικά, όπως ανέφεραν πρώην φίλες της στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...