Άγιο Όρος

Σχεδόν έτοιμος ο πρώτος ναός για τον Άγιο Γέροντα Παϊσιο στο Άγιο Όρος

Από τον Ιανουάριο του 2015 οπότε και έγινε πράξη η αγιοκαταταξή του, πολλοί ναοί στο όνομά του είναι γεγονός. Όμως όταν ένας εξ αυτών των ναών αφιερώνεται στο "περιβόλι της Παναγιάς" έχει ιδιαίτερη σημασία.

Είμαστε λοιπόν πολύ κοντά στο στάδιο της ολοκλήρωσης του πρώτου κτιρίου του ναού επί του Αγίου Όρους στο όνομα του Αγίου ΠαΪσιου του Αγιορείτου.

Ο ναός είναι χτισμένος στην Καψάλα στο "περιβόλι της Παναγιάς"

Η Καψάλα είναι μια περιοχή του Αγίου Όρους η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην πρωτεύουσα Καρυές και στις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Σταυρονικήτα. Παλαιότερα αποτελούσε Σκήτη γι’ αυτό τα κτίσματα που βρίσκονται εκεί ονομάζονται Καλύβες και όχι Κελλιά.

Οι εργασίες για την κατασκευή του ναού ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2016. Προς το παρόν, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εξωτερικές εργασίες για την κατασκευή των τοίχων και του θόλου και απομένουν οι εργασίες σε εσωτερικούς χώρους. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες. Η μοναστική κοινότητα ελπίζει ότι τα εγκαίνια του νέου ναού θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...