Σκοπιανό

Σχέδιο "Μακεδονία του Αιγαίου" : Μαζεύτηκαν οι νέοι Κομιτατζήδες στο Τορόντο παρουσία Σκοπιανού προξένου που ‘’βαρούσε παλαμάκια‘’

Νέα πρόκληση από τους νέους Σκοπιανούς Κομιτατζήδες οι οποίοι  φορούν πλέον κοστούμια  στον μακρινό Καναδά,  αποδεικνύει περίτρανα την  πλήρη αφερεγγυότητα της νυν σκοπιανικής κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα.  

Συγκεκριμένα , το γνωστό σχέδιο της δημιουργίας της αποκαλούμενης “Μακεδονίας του Αιγαίου” με σημαίες και αλυτρωτικούς χάρτες , παρουσία του Γενικού Προξένου των Σκοπίων, εμφανίστηκε στην καναδική πόλη του  Τορόντο, στην οποία διαβιεί μεγάλη ελληνική παροικία , και η οποία αντέδρασε στις σκοπιανές προκλήσεις.

Η εθνικιστικού τύπου  εκδήλωση με την επωνυμία «Ilinden Picnic 2017» της γνωστής φασιστικής οργάνωσης «United "Macedonians" του παραρτήματος του Καναδά ,   είχε διαφημισθεί και στον  τοπικό τύπο της πόλης προκαλώντας την οργή των Ελλήνων της διασποράς .

Το σχέδιο της δημιουργίας της ‘‘Μακεδονίας του Αιγαίου ‘‘ το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο από τους Κομουνιστές  στην Μακεδονία μας , αποτελεί το πάγιο αλυτρωτικό σχέδιο των απανταχού Σκοπιανών, με το οποίο έχουν γαλουχήσει πολλές γενιές δυστυχώς …και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας.   

Στην προκλητικότατη  αλυτρωτική εκδήλωση των Σκοπιανών στον Καναδά συμμετείχε ο Σκοπιανός  πρόξενος , ο οποίος ανερυθρίαστα βαρούσε παλαμάκια στις εθνικιστικές κορώνες των ομιλιτών  της εκδήλωσης .

Σε αυτήν παρουσιάστηκαν χάρτες με ενσωματωμένη στο γειτονικό κρατίδιο την “Μακεδονία του Αιγαίου”, με τη Θεσσαλονίκη εντός, και τα όρια των Σκοπίων να αγγίζουν τη Θεσσαλία! Έντονη υπήρξε η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση.

https://youtu.be/_RwcmQ9M5PI

Πληροφορίες αναφέρουν την σφοδρότατη αντίδραση της Ελληνικής παροικίας η οποία ήταν ενήμερη μέσω του καναδικού τύπου για την φασιστική εκδήλωση, η οποία όμως είχε ευρεία αστυνομική κάλυψη.

Την  ίδια στιγμή Ελλάδα και Σκόπια υποτίθεται ότι συνομιλούν για την εξέρευση κοινά αποδεκτής ονομασίας για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

“Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της πΓΔΜ στο Τορόντο, κ. Jovica Palacevski, σε αλυτρωτική εκδήλωση με την οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την πΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων. “Στην εκδήλωση αυτή, ο Palacevski απηύθυνε χαιρετισμό σε εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα και χάρτη της πΓΔΜ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη.

“Η νέα κυβέρνηση της πΓΔΜ δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα.

“Η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της ΠΓΔΜ”, αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Η αποικαλούμενη  ‘‘Ενωμένη Μακεδονία‘‘ (σλαβομακεδονικά: Обединета Македонија Ομπεντινέτα Μακεντόνιϊα) είναι ένας αλυτρωτικός όρος του σλαβομακεδονικού εθνικισμού που έχει ως απώτερο σκοπό την ένωση μιας περιοχής των Βαλκανίων την οποία οι Σλαβομακεδόνες εθνικιστές παρουσιάζουν ως τον ευρύτερο μακεδονικό χώρο ο οποίος σύμφωνα με αυτούς διαμελίστηκε μεταξύ της Ελλάδας («Μακεδονία του Αιγαίου»), της Βουλγαρίας («Μακεδονία του Πιρίν»), της Σερβίας («Μακεδονία του Βαρδάρη») και της Αλβανίας («Μάλα Πρέσπα» και «Γκόλο Μπάρντο») σύμφωνα με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου, με την ελληνική πόλη της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσα . Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί από τα πρώτα χρόνια του εικοστού αιώνα, πολλές φορές συνδεδεμένος με την Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία.

Παρόλο που αυτή η περιγραφή του μακεδονικού χώρου δεν είναι περιορισμένη σε Σλαβομακεδόνες ή εθνικιστές, οι περισσότεροι Σλαβομακεδόνες τον περιγράφουν ως εξής:

Η Μακεδονία του Βαρδάρη (Вардарска Македонија) - η ΠΓΔΜ.

Η Μακεδονία του Αιγαίου (Егејска Македонија) - οι τρεις μακεδονικές περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας.

Η Μακεδονία του Πιρίν (Пиринска Македонија) - το Διαμέρισμα Μπλαγκόεβγκραντ της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας.

Η Μάλα Πρέσπα και το Γκόλο Μπάρντο (Мала Преспа и Голо Брдо) - μια περιοχή της νοτιοανατολικής Αλβανίας η οποία συμπίπτει περίπου με τον Νομό Κορυτσάς, τον Νομό Πόγραδετς και τον Νομό Ντεβόλ (αυτές οι περιοχές μερικές φορές θεωρούνται τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου).

Η Γκόρα και το Πρόχορ Πτσίνσκι (Гора и Прохор Пчински) - στην νοτιοανατολική Σερβία (η Γκόρα είναι τμήμα του Κοσσυφοπεδίου) (αυτές οι περιοχές μερικές φορές θεωρούνται τμήμα της Μακεδονίας του Βαρδάρη).

Πρόκειται  για σχέδια που έχουν εκπονηθεί εδώ πολλά πολλά χρόνια με σκοπό την υφαρπαγή ελληνικής γης της πανάρχαιας Μακεδονίας μας , προσπαθώντας οι νεοι Κομιτατζήδες  να πετύχουν εκεί που απέτυχαν οι πρόγονοι τους .

Θα λάβουν ακριβώς όμως αυτό που ‘’έλαβαν‘‘ και οι προγονοί τους από τους Έλληνες Μακεδονομάχους το 1900…ακριβώς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...