Κόσμος

Συρία: 29 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού

Είκοσι εννέα άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 14 παιδιών, σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην πόλη Ράκα της Συρίας, όπου δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Ουάσινγκτον επιχειρούν για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.

Μια αραβοκουρδική συμμαχία που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον διεξάγει επιχειρήσεις για να καταλάβει τη Ράκα και βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες ανάμεσα σε μαχητές της και μέλη του ΙΚ. Οι μαχητές αυτοί έχουν καταλάβει περίπου το 45% της πόλης, του σημαντικότερου οχυρού των τζιχαντιστών στη Συρία.

Από το βράδυ της Δευτέρας ως σήμερα «29 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές που διεξήγαγαν αεροσκάφη του συνασπισμού στην πόλη της Ράκας», σημείωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στα θύματα είναι 14 παιδιά, διευκρίνισε η ΜΚΟ. Από τους 29 νεκρούς πολλοί ανήκαν στην ίδια οικογένεια, πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ο απολογισμός ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος διότι υπάρχουν πολλοί άλλοι τραυματίες, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...