Περιβάλλον

Συναγερμός από ΕΜΥ: Έρχεται ισχυρός άνεμος που σπρώχνει τη φωτιά προς το Καπανδρίτι (βίντεο)


Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανέμους που θα πνέουν στις εστίες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική έκρουσε η μετεωρολόγος, Νικολέτα Διακοπούλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «δυστυχώς ζούμε την ίδια μέρα σε επανάληψη στη βορειοανατολική Αττική» και πρόσθεσε: «Ίσως και λίγο χειρότερο σήμερα, έχουμε συναγερμό νούμερο τέσσερα».

«Η ίδια η φωτιά δημιουργεί αυτά τα μαύρα σύννεφα που είναι κατακόρυφα ρεύματα προς τα πάνω και για αυτό δεν μπορούν να πετάξουν συνέχεια τα εναέρια μέσα», είπε ακόμη η κ. Διακοπούλου.

«Τα κατακόρυφα αυτά ρεύματα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα», συμπλήρωσε και είπε: «Σε όλα αυτά έρχεται ο ισχυρός γενικός άνεμος της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι ο γενικός ισχυρός άνεμος είναι στα 5 μποφόρ με ριπές στα 6 και επιπλέον ο άνεμος είναι βορειοανατολικός. Τι σημαίνει αυτό; Ουσιαστικά σπρώχνει τη φωτιά προς το Καπανδρίτι. Ο άνεμος αυτός ευνοεί το εφιαλτικό σενάριο για εξάπλωση της φωτιάς»

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης