Κόσμος

Στο τραπέζι του διαλόγου κάθονται Σερβία και πΓΔΜ

Με ένα κοινό ανακοινωθέν πέντε σημείων στο οποίο, ωστόσο, δεν δίδονται απαντήσεις γύρω από τα αίτια που οδήγησαν το Βελιγράδι στην ανάκληση της διπλωματικής αποστολής του στα Σκόπια, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βουτσιτς και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζοραν Ζααεφ, επιχείρησαν σήμερα να ρίξουν τους τόνους στην ένταση που προκλήθηκε στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Οι δυο ηγέτες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, είχαν σήμερα «μακρά και ανοιχτή» τηλεφωνική συνομιλία στην οποία αφού δήλωσαν την βούλησή τους «για την διαφύλαξη, αλλά και την αναβάθμιση των φιλικών σχέσεων μεταξύ του "μακεδονικού" και του σερβικού λαού, όπως και των πολιτών της "Μακεδονίας" και της Σερβίας», κάνουν μόνο μια έμμεση αναφορά στο επίμαχο θέμα αναφέροντας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «θα επιλύουν όλες τις ενδεχόμενες παρεξηγήσεις στις διμερείς τους σχέσεις αποκλειστικά μέσω διαλόγου».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...