Κίνα

Στην κόψη μεταξύ ζωής και θανάτου: Η Κίνα «σφραγίζει» την Κίτρινη Θάλασσα με τη Β.Κορέα να ετοιμάζει βόμβα υδρογόνου!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

« Τα δόντια του» στον δυτικό Ειρηνικό  δείχνει ο «κινεζικός δράκος» σε αυτόν τον ιδιότυπο  πόλεμο κυριαρχίας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ για τον έλεγχο του δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού.  

Την ίδια στιγμή οι πολεμικές προθέσεις των ΗΠΑ για την Βόρεια Κορέα έχουν ανησυχήσει σφόδρα την κινεζική κομουνιστική ηγεσία , η οποία βλέπει την προσπάθεια μετακίνησης ισχυρών αμερικανικών δυνάμεων κοντά στα κινεζικά σύνορα, και αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψει. 

 

 

Το Πεκίνο έχει δεσμεύσει με NAVTEX περιοχή ίση σε  μέγεθος με την  δυτική Βιρτζίνια , βάζοντας απαγορευτικό  για όλα τα πλοία, για την διεξαγωγή εκτεταμένων τριήμερων ναυτικών ασκήσεων κοντά στις ακτές της Βόρειας Κορέας. Μία παρόμοια άσκηση  πραγματοποιήθηκε στην περιοχή στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με  άρθρο.

Το Κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό θα  πραγματοποιήσει αυτό το σημαντικό στρατιωτικό γεγονός στην Κίτρινη Θάλασσα, από τις 06:00 της 5ης Αυγούστου   έως την 18:00 της 8ης  Αυγούστου 2017, αναφέρει το κινεζικό γενικό επιτελείο ναυτικού.

Θα συμμετάσχουν συνολικά 18 πολεμικά πλοία και υποβρύχια . Αν και προς το παρόν υπάρχει επιχειρησιακά λειτουργικό ένα σοβιετικής κατασκευής αεροπλανοφόρο το Liaoning,  ενώ σε εξέλιξη είναι και το  δεύτερο αεροπλανοφόρο , εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο σε τοπικό ναυπηγείο.

Σύμφωνα με τους διεθνείς αμυντικούς  αναλυτές, ο χρόνος και η επιλογή της θέσης για τις τρέχουσες ασκήσεις έχει να κάνει περισσότερο με την επαναβεβαίωση της κινεζικής θαλάσσιας κυριαρχίας στην περιοχή της  Κίτρινης Θάλασσας έναντι των ΗΠΑ .

 «Αυτό είναι ένα πολύ φυσιολογικό μέρος της διπλωματίας στο οποίο  υπάρχουν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, αλλά υπάρχει πάντα στο παρασκήνιο κάποιο είδος «ξυλοδαρμού», αναφέρει ο Collin Koh από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης  στην εφημερίδα South China Morning Post (SCMP), λέγοντας ότι οι ναυτικές ασκήσεις αποτελούν κατά κύριο λόγο ένα μήνυμα προς την Ουάσινγκτον ότι η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την προστασία της.

Ο Koh προειδοποίησε ότι ενώ οι ασκήσεις δεν αντιπροσωπεύουν την άμεση κλιμάκωση, υπάρχει ένα στοιχείο  «κινδύνου» από την Κίνα που ως μια περιφερειακή  δύναμη  «μεταφέρει δια θαλάσσης   βαριά οπλισμένα πλοία   σε ένα αρκετά περιορισμένο θαλάσσιο χώρο.»

Μια άλλη ανάγνωση των ασκήσεων είναι ότι πρόκειται για  σήμα για την Πιονγκγιάνγκ , η οποία ξεκίνησε νέα δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού  πυραύλου μετά τις  28 Ιουλίου, ο οποίος όπως επαίρονται  οι Βορειοκορεάτες ότι θα μπορούσε  να χτυπήσει  το σύνολο της αμερικανικής ηπειρωτικής χώρας.

«Κάθε λεπτό και κάθε δευτερόλεπτο, η νέα πραγματικότητα στην κορεατική χερσόνησο είναι στην κόψη του μαχαιριού…μεταξύ  ζωής και  θανάτου και  αναγκάζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ είτε  «να ρίξει στο κύμα λευκή σημαία είτε να αλλάξει  ριζικά την πολιτική της Βόρειας Κορέας», δήλωσε Βορειοκορεάτης αναλυτής  στην επίσημη εφημερίδα  Rodong Sinmun .

Το στενό περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου το τελευταίο διάστημα έχει κάνει «κατανοητό» ότι ετοιμάζεται ακόμη και για πολεμικές επιχειρήσεις με τους Βορειοκρεάτες.  Κίνα και Ρωσία όμως δεν επιθυμούν και άλλους αμερικανικούς πυραύλους κοντά στα σύνορα τους ...και ετοιμάζονται να αντιδράσουν.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας,  ή  Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ρωσικό άρθρο ετοιμάζει πυρετωδώς  μια ισχυρή βόμβα υδρογόνου.

Η χώρα είναι πιθανό να ολοκληρώσει την ανάπτυξή της σε έξι μήνες. Η καταστροφική δύναμη της νέας βόμβας λέγεται ότι υπερβαίνει τη δύναμη των ατομικών βόμβων που οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν  στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, αναφέρει και το αμερικανικό δίκτυο  Fox News.

Επιπλέον, η ΛΔΚ εργάζεται σε ένα βλήμα που μπορεί να εξοπλιστεί με βόμβα υδρογόνου. Η Πιονγκγιάνγκ έχει ήδη ανακοινώσει επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου τον Ιανουάριο του 2016, αν και πολλοί ειδικοί εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία αυτών των πληροφοριών.

Οι ναυτικές ασκήσεις της Κίνας θα λάβουν χώρα την ίδια στιγμή που ο  Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson,  ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi, μαζί με τον Ρώσο ομόλογός τους Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντώνται  στη Μανίλα κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ της ASEAN.

Οι συνομιλίες τους πιθανότατα θα θίξουν το ζήτημα πιθανών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, και του αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας στη Νότια Κορέα.

Το Πεκίνο ετοιμάζει σύμφωνα με ειδικούς ένα τεράστιο στόλο με τον οποίο θα θα αναλάβει τον έλεγχο των βασικών θαλάσσιων οδών  της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, κάτι που έχει προκαλέσει πανικό στην Ουάσιγκτον.

Ο καταιγιστικός ρυθμός που ναυπηγούνται σύγχρονα κινεζικά πολεμικά με τον αριθμό σε δύο χρόνια να ανέρχεται στα 430 πλοία , αποτελούν εφιάλτη για τις ΗΠΑ. Μια νέα υπερδύναμη ανατέλλει στην Ανατολή και αυτό είναι πλέον καταφανέστατο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...