Αρχείο

Στα άκρα η κόντρα NBA-Mπακς με EOK - Πως ο Αντετοκούνμπο "πούλησε" την Εθνική Ομάδα - «Κεραυνοβολημένοι» διεθνείς και Μίσσας: Δεν ενημέρωσε κανέναν!

Στα άκρα φαίνεται πως πηγαίνει η κόντρα του ΝΒΑ με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την υπόθεση του τραυματισμού του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Επίθεση εξαπέλυσε η ΕΟΚ στους Μπακς, κάνοντας λόγο για σκηνοθετημένο σχέδιο από πλευράς της ομάδας του Έλληνα φόργουορντ. "Οι εξετάσεις που είχαν γίνει στον Αντετοκούνμπο στην Αθήνα ήταν καθαρές", ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας.

Με δήλωσή της η ένωση απαντά στην ΕΟΚ πως όσα ισχυρίζεται σχετικά με το ότι η αποχώρηση του Greek Freak από την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ είναι αποτέλεσμα «οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από τους Μιλγουόκι Μπακς (την ομάδα του Γιάννη στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ) και το ίδιο το NBA» λέγοντας ότι πρόκειται για «λάθος ισχυρισμούς».

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του Associated Press που ειδικεύεται στα θέματα του ΝΒΑ Τιμ Ρέινολντς, το ΝΒΑ υποστηρίζει για την υπόθεση τα εξής:

«Το ΝΒΑ και οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν ακολουθήσει όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα βάσει της συμφωνίας του ΝΒΑ με την FIBA. Ο Γιάννης έχει έναν τραυματισμό που έχει επιβεβαιωθεί από πολλαπλές εξετάσεις και κάθε δήλωση για το αντίθετο είναι λάθος».

Στο «στρατόπεδο» της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, κανείς δεν γνώριζε για την απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Την ώρα που η αποστολή της Εθνικής βρισκόταν στην «Copper Box Arena» και ετοιμαζόταν για το πρώτο «ζέσταμα» εν όψει του φιλικού αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία, έγινε γνωστή και η είδηση για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Eurobasket.

Μάλιστα την είδηση την μετέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής ομάδας στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ, οι οποίοι δεν... μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους.

«Τι να πω; Και εγώ από εσάς το μαθαίνω. Δεν έχω μιλήσει με το παιδί ακόμα» ήταν η πρώτη αντίδραση του «σοκαρισμένου» Κώστα Μίσσα, ο οποίος πρέπει να ανακατασκευάσει όλα τα πλάνα του εν όψει της τελικής φάσης.

Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς δεν είχε μιλήσει με κανέναν για την τελική του απόφαση (σ.σ.: πιθανότατα εκτός από τον αδερφό του Θανάση) με την είδηση να γίνεται γνωστή μέσα από την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στο Instagram.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της ομοσπονδίας αναμένεται μέσω των δηλώσεών του ομοσπονδιακού τεχνικού μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία, ενώ αύριο αναμένεται να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση που θα ρίξει φως σε όλο το παρασκήνιο του σοβαρότερου - όπως αποδείχτηκε τελικά - τραυματισμού του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Κώστας Μίσσας που ήταν αρκετά κοντά στον παίκτη, μίλησε στο ραδιόφωνο του Sport24 για την απουσία του και όλα αυτά που προηγήθηκαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το φιλικό με τη Μεγάλη Βρετανία: «Είχαμε τρεις απουσίες, τελευταία στιγμή η γαστρεντερίτιδα τους κράτησε στην Αθήνα. Τα υπόλοιπα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είδαμε κάποια πράγματα, πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα. Επιθετικά, έχουμε το ταλέντο για να βρούμε τις επιλογές που θέλουμε. Σε αυτή τη λογική περιμένουμε από τη Δευτέρα (21/8) τα τρία παιδιά, για να δουλέψουμε και να δούμε την εικόνα μας στο "Ακρόπολις"».

Για όσα έγιναν το Σάββατο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι ένας παίκτης με ιδιαίτερες ικανότητες. Περιμέναμε πως θα ενισχύσει την ομάδα. Από την αρχή, έκανε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Στη συνέχεια είχε κάποιες ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο. Εκεί οι Milwaukee Bucks είπαν να ξεκουραστεί για πέντε μέρες. Έκανε μαγνητική, που έδειξε έναν ερεθισμό, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα για το υπόλοιπο της προετοιμασίας. Πα΄ρολ' αυτά, δώσαμε το πενθήμερο που έπρεπε για να ξεκουραστεί. Στο τουρνουά του Βελιγραδίου, έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά υπήρξε μια παρέμβαση από τους Bucks για να μην παίξει με τη Σερβία, για να γίνει κι από αυτούς εξέταση. Μετά 4είχε το ταξίδι στην Κίνα, που το ξέραμε καιρό πριν. Μία ώρα πριν από το σημερινό παιχνίδι, ειδοποιηθήκαμε ότι δεν έβγαλε τα physical tests».

Για το αν ο τραυματισμός του είναι πρόφαση για να απουσιάσει:

«Πάντα είχαμε κάποιες υποψίες στο τι ακριβώς γίνεται. Στη δική μου επαφή με τον Γιάννη, ήξερα ότι υπήρχε πίεση από την ομάδα του λόγω του ερεθισμού στο γόνατό του. Εξηγήσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σε τελική ανάλυση, αυτό που θέλαμε ήταν να μας πουν αν από τη δική τους πλευρά θα παίξει ή όχι. Εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι, χωρίς να πιέσουμε για κάτι. Δεν θέλαμε να μπούμε στο τρυπάκι πως εμείς δημιουργήσαμε το πρόβλημα, ενώ δεν ήταν έτσι».

Για την επαφή του με τον Γιάννη στη διάρκεια της προετοιμασίας:

«Ο Γιάννης ήταν σε αναμμένα κάρβουνα, για να παίξει. Μια δυο φορές που στο β' κομμάτι της προπόνησης, που τον ξεκούραζα, διαμαρτυρόταν γιατί δεν έπαιζε. Τον κρατούσα εκτός λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατό του. Από εκεί και πέρα, είχαμε αυτή την κατάληξη. Μίλαγα επίσης με τον ατζέντη του σε καθημερινή βάση. Είχαμε ενημερώσει και τα υπόλοιπα παιδιά για το τι γίνεται, για να ξέρουν κι αυτοί. Μία ώρα πριν από το παιχνίδι, μου είπε ότι δεν πέρασε τα physical tests και δεν θα παίξει».

Για το πως αλλάζουν τα πλάνα του: «Ο Γιάννης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές θέσεις, κάτι που δεν θα το έχουμε πια. Τελειώνει αυτό το κομμάτι, έχουμε μια ομάδα εδώ. Πιστεύω ότι έχει καρδιά και ταλέντο αυτή η ομάδα. Στην τελική, η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, όχι από τους απόντες».

Για το προσωπικό του παράπονο:

«Το μόνο που με στεναχωρεί, σε προσωπικό επίπεδο, είναι ότι θα ήθελα να με πάρει ένα τηλέφωνο να μου το πει. Είχαμε μιλήσει πολύ, είχαμε περάσει μια διαδικασία για την υπόθεση. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να με πάρει ένα τηλέφωνο. Είχαμε διαρκή επαφή προηγουμένως, για το πως θα το διαχειριστούμε. Κάποια στιγμή ο GM των Bucks, μου έλεγε να προσέχω γιατί έχουν επενδύσει πολλά λεφτά. Του απάντησα πως κι εμείς έχουμε επενδύσει ως χώρα, και θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο, όπως κάνουμε με όλους τους παίκτες. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε».

Για τους στόχους της Ελλάδας στο EuroBasket μετά από αυτή την εξέλιξη: «Πρέπει να το δούμε κομμάτι - κομμάτι. Να περάσουμε από τον όμιλο και μετά να δούμε τα νοκ άουτ παιχνίδια. Σε αυτή τη λογική, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι έμπειροι και με ταλέντο. Θα κοιτάξουμε να καλύψουμε με άλλη αγωνιστική λογική, αυτά που χάνουμε από την απουσία του Γιάννη. Ένα κομμάτι που θα χαθεί είναι ότι μπορούσε να παίξει ως πλέι μέικερ, μετά από δικό του ριμπάουντ. Πρέπει ως ομάδα να δουλέψουμε για να καλύψουμε το κενό του».

Αντετοκούνμπο: "Με διαφορά η μεγαλύτερη απογοήτευση στην καριέρα μου"

Νωρίς το απόγευμα ο Αντετοκούνμπο με ανάρτηση του στα προφίλ που διατηρεί σε facebook και instagram ενημέρωσε για τον τραυματισμό που τον αφήνει εκτός Eurobasket.

Στην ανακοίνωση του ο «Greek Freak» περιέγραψε με λεπτομέρειες την προσπάθειά του να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στο γόνατο του αναφέροντας μεταξύ άλλων «προσπάθησα να ξεγελάσω τον εαυτό μου ότι δεν πονάω, αλλά…», ενώ καταλήγει: «Πέρυσι είχα την επιλογή να ‘παγώσω’ την συμφωνία για το νέο μου συμβόλαιο. Φέτος δεν έχω επιλογή. Είμαι τραυματίας, οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει και πρέπει να γίνω καλά».

«Είναι με διαφορά η μεγαλύτερη απογοήτευση που έχω νιώσει ως τώρα στη καριέρα μου. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Η εθνική ομάδα είναι η αγαπημένη μου ομάδα και στο μέλλον θα αποδείξω πως μαζί με τους συμπαίκτες μου μπορούμε να την πάμε ψηλά και να κάνουμε χαρούμενους όλους τους Έλληνες» εξομολογείται ο Greek Freak που έχει αποδείξει με όλους τους τρόπους την αφοσίωσή του στο εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά και την διαρκή επιθυμία του να θυσιάσει χρόνο που θα μπορούσε να διαθέσει για την ξεκούρασή του προκειμένου να ενισχύσει τη γαλανόλευκη.

Δείτε το ποστ του Αντετοκούνμπο στο facebook

Η πρώτη απάντηση της ΕΟΚ με επίθεση κατά Μπακς και ΝΒΑ

Λίγη ώρα μετά το ποστάρισμα του σούπερ σταρ ήρθε η πρώτη αντίδραση της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία αρχικά είχε φροντίσει να διαρρεύσει τη δυσαρέσκειά της γιατί ο Αντετοκούνμπο επέλεξε τα social media για να ενημερώσει για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση που ρίχνει λάδι στη φωτιά, η ΕΟΚ κάνει λόγο για... οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά των Μιλγουόοκι Μπακς και του NBA ώστε να αποχωρήσει ο Αντετοκούνμπο από την Εθνική υποστηρίζοντας πως την ιστορία γράφουν οι παρόντες και επιφυλασσόμενη να ενημερώσει στο εγγύς μέλλον για όλες τις πτυχές της υπόθεσης της απουσίας του 22χρονου σταρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η ταυτόχρονη ενημέρωση από τον μάνατζερ των Μιλγουόκι Μπακς και από τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μάλιστα διά τηλεφώνου και social media από τη μακρινή Κίνα, και όχι με της δέουσα επίσημη μορφή, για αδυναμία συμμετοχής του στην Εθνική Ανδρών φυσικά και μας λυπεί για τη μεγάλη αγωνιστική απώλεια, αλλά δυστυχώς και δεν μας αιφνιδιάζει.

Μια σειρά ενδείξεων τις οποίες με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούσαμε από την έλευση κιόλας του Γιάννη στην Ελλάδα και εν συνεχεία από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας, είχαν δημιουργήσει την πεποίθηση ύπαρξης ενός οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από πλευράς της ομάδα του ΝΒΑ στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης, σε πλήρη γνώση αν όχι και παρότρυνση του ΝΒΑ, που έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή και τον υποχρέωσαν να γνωστοποιήσει ότι από σήμερα δεν αποτελεί μέλος της Εθνικής Ανδρών.

Το γεγονός αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα, αλλά όπως είναι γνωστό οι παρόντες γράφουν την ιστορία. Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την συντεταγμένη προσπάθειά της για να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει για μια ακόμα φορά επάξια την Ελλάδα.

Αυτή είναι και η πρώτη προτεραιότητα του ελληνικού μπάσκετ, να στηρίξουμε δηλαδή με όλα τα μέσα την Εθνική μας ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες που θα είναι παρόντες.

Σε ό,τι αφορά όμως, το παρασκήνιο αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που εκτυλίχτηκε μέχρι και σήμερα, από υποχρέωση προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας επιφυλασσόμεθα και στον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της».

Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ: «Καθαρές οι εξετάσεις του Γιάννη, τις στέλνουμε στη FIBA»

Αργά το βράδυ όμως το θέμα με τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο πήρε άλλες διαστάσεις μετά τους ισχυρισμούς που διακίνησε σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Π. Τσαγκρώνης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσαγκρώνης στην ΕΡΤ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αντιμετώπιζε τόσο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, που να του στοιχίσει τη συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ, αφήνοντας υπόνοιες πως… κάτι άλλο συμβαίνει από πλευράς Μπακς. και ενημέρωσε πως η FIBA θα λάβει τον ιατρικό φάκελο του παίκτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τσαγκρώνη:

«Άσχημη είδηση η απουσία του Γιάννη, αλλά δεν ήταν και τόσο ξαφνική μπορώ να πω. Από πλευράς ΕΟΚ έγινε ό,τι ήταν δυνατό για να μη δώσουμε κανένα δικαίωμα στους Μπακς να μας πουν πως δεν τηρήσαμε όσα συμφωνήσαμε. Έχουμε βγάλει μαγνητική του Γιάννη που φαίνεται πως το πόδι του είναι καθαρό και την έχουμε στείλει στη FIBA. Αυτά που ισχυρίζονται οι Μπακς δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά κάτι άλλο συμβαίνει.

Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη διοργάνωση, να στηρίξουμε τα παιδιά μας και θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όταν τελειώσουν όλα αυτά, θα ανακοινώσουμε όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι την Εθνική ομάδα. Μέχρι σήμερα κάναμε ό,τι ήταν δυνατό και δώσαμε κάθε διευκόλυνση στον παίκτη. Κυρίαρχο ζήτημα είναι η Εθνική αυτή τη στιγμή, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...