Κόσμος

Σπάνιο βίντεο: Τα πράγματα που λατρεύει ο ηγέτης της Βορείου Κορέας από τις ΗΠΑ

Κάθε φορά που ακούμε νέα για την Βόρειο Κορέα είμαστε με κομμένη την ανάσα καθώς αυτό το κράτος-παρίας της Χερσονήσου της Κορέας έχει κάνει ολόκληρο τον κόσμο να φοβάται για ένα πυρηνικό πλήγμα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν (김정은, 8 Ιανουαρίου 1984) είναι ο ανώτατος ηγέτης και δικτάτορας της Βόρειας Κορέας. Διαδέχθηκε τον πατέρα του Κιμ Τζόνγκ-ιλ μετά τον αιφνίδιο θάνατο του τελευταίου, τον Δεκέμβριο του 2011. Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1984 και είναι ο νεότερος Αρχηγός Κράτους παγκοσμίως.

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κιμ Ίλ-σονγκ όπου σπούδασε Φυσική, καθώς και στην Στρατιωτική Ακαδημία Κιμ Ίλ-σονγκ. Είναι ανώτατος διοικητής του εθνικού στρατού της Βόρειας Κορέας, του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού και έχει το βαθμό του στρατηγού.

Συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.

Επανεξελέγη βουλευτής στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Μαρτίου 2014, με 100% των ψήφων. Εκλέχθηκε από το Κοινοβούλιο της Βόρειας Κορέας, την Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση, Πρώτος Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας (de facto ανώτατος ηγέτης) στις 9 Απριλίου 2014.

Είναι νυμφευμένος με την πρώην τραγουδίστρια Ρι Σόλ-τζου (κορεάτικα 리설주) και έχει μία κόρη, την Κιμ Τζού-ε.

Μπορεί ο πύρινος λόγος του Κιμ Γιονγκ Ουν να στρέφεται κατά του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ όμως υπάρχουν πολλά πράγματα της αμερικανικής κουλτούρας τα οποια και λατρεύει.

Δείτε στο βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=tfBgtQs8l6M

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...