Κοινωνία

Σοκ με το χάραγμα! Τα μικροτσίπ θα χρησιμοποιούνται ως "εργαλείο αναγνώρισης"- Ιατρός με 6 εμφυτεύματα στο κορμί του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο γιατρός και ο νεωτεριστής Alexandr Volchek εμφύτευσε έξι εμφυτεύματα κάτω από το δέρμα του, προκειμένου να μετατρέψει το σώμα του σε πολυλειτουργικό gadget στο Νοβοσιμπίρσκ την περασμένη Παρασκευή.

Τουλάχιστον δύο εταιρείες, μία στις ΗΠΑ και μία στη Σουηδία, έχουν αρχίσει να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους προαιρετικά εμφυτεύματα μικροτσίπ. Θεωρητικά, τα εμφυτεύματα διευκολύνουν τη ζωή, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να ανοίγουν κλειδωμένες πόρτες και να πληρώνουν για το γεύμα τους.

Στις ΗΠΑ, 41 υπάλληλοι σε μια μικρή εταιρεία τεχνολογίας του Wisconsin συμφώνησαν οικειοθελώς να δεχτούν ένα "chip party" στο γραφείο. Στην σουηδική εταιρεία Epicenter, οι εργαζόμενοι μοιάζουν να γίνονται cyborg!

"Οι ενέσεις έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς ώστε οι εργαζόμενοι στο Epicenter να κατέχουν κομμάτια για όσους επιθυμούν να εμφυτευτούν" δηλώνουν

"Το μεγαλύτερο όφελος που νομίζω ότι υπάρχει είναι η ευκολία", δήλωσε ο Patrick Mesterton, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epicenter. Ως επίδειξη, ξεκλειδώνει μια πόρτα απλά κυματίζοντας το χέρι του κοντά της. "Βασικά αντικαθιστά πολλά πράγματα που έχετε, άλλες συσκευές επικοινωνίας, είτε πρόκειται για πιστωτικές κάρτες είτε για κλειδιά"σημειώνει.

Οι εταιρείες πειραματίζονται ολοένα και περισσότερο με τα "οφέλη" της biohacking. Ο Aleksandr Volchek, ένας γιατρός της Σιβηρίας και ενθουσιώδης μικροπωλητής, έχει εμφυτεύσει έξι εμφυτεύματα στον εαυτό του που τον.... βοηθούν να πληρώνει εύκολα σε συναλλαγές, ενώ ταυτόχρονα ξεκλειδώνει τις πόρτες στο σπίτι και το γραφείο του με "κύμα του χεριού".

https://www.youtube.com/watch?v=BMWmmq9cgrU

Ο γυναικολόγος με έδρα το Νοβοσιμπίρσκ, ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του κρυπτό αναρχικό, δήλωσε ότι τα εμφυτεύματα λειτουργούν σαν "μαγεία" και τα χαρακτηρίζει ως "εξοικονόμηση χρόνου".

Η διαδικασία της εμφύτευσης του τσιπ είναι ως επί το πλείστον ανώδυνη, λέει ο Volcheck. Επιπλέον, μπορεί εύκολα να τα αφαιρέσει όποτε θα ήθελε. Τα ίδια τα τσιπ μπορεί να είναι τόσο μικρά όσο 1,5 x 8mm.

"Μια σύριγγα με μια παχιά βελόνα χρειάζεται για την εμφύτευση ενός μικροτσίπ" σημειώνει.

Το μέγεθος ενός τυποποιημένου τσιπ είναι 2 × 12mm, και το μικρότερο δεν είναι μεγαλύτερο από 1,5 × 8mm", λέει
Ο Volcheck πιστεύει ότι κάποια μέρα οι άνθρωποι θα έχουν τσιπ για μια σειρά σκοπών από τις πληρωμές μέχρι την ιατρική. Κάποια μέρα, τα εμφυτευμένα μικροτσίπ θα κωδικοποιήσουν τα ιατρικά αρχεία ενός ατόμου, ενώ οι διαβητικοί θα μπορούσαν να λάβουν εμφυτεύματα που λειτουργούν όπως οι ειδικές συσκευές για να τους βοηθήσουν να παρακολουθήσουν την κατάστασή τους, αν και η έρευνα δείχνει ότι αυτή η δυνατότητα είναι ακόμα λίγα χρόνια μακριά, δήλωσε ο Volcheck.

"Θα ήθελα να έχω ένα chip για πληρωμές"

"Το όνειρό μου ως κρυπτό αναρχικός είναι να έχουμε ένα εργαλείο αναγνώρισης για την κρυπτογράφηση μιας ηλεκτρονικής υπογραφής και φυσικά για ιατρική εφαρμογή. "
Κατά τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν ευρέως τόσο για λόγους εργασίας όσο και για προσωπικούς λόγους.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται... άνετα με τα μικροτσίπ, μετά την νεοταξικη προπαγάνδα, διευκολύνουν τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν υποχρεωτικό μικροτσίπ για σκοπούς αναγνώρισης!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ