ΗΠΑ

Σε εφαρμογή το σχέδιο "Ανακόντα" : Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την παράδοση «θανατηφόρας» στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για τις επιχειρήσεις στο Ντονέτσκ!


Σχέδιο διείσδυσης και προμήθειας  αμερικανικών οπλικών συστημάτων  στην Ουκρανία σε απόσταση βολής απο τα ρωσικά σύνορα..ενόψει ...με απρόβλεπτες συνέπειες, είναι ενεργό εδώ και μερικές ημέρες και αφορά επικείμενη επίθεση στην πόλη Ντονέντσκ , προπύργιο των Ρωσόφωνων .  

Έγκυρος δημοσιογράφος , σύμφωνα με τον τον ρωσικό τύπο, με το όνομα Α.  Butusov δήλωσε ότι η πρώτη παρτίδα αδιευκρίνιστου  αριθμού τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή  διαμετρήματος 12,7 mm Barrett M82 και M10 APU , παραδόθ ηκε  στον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο,  100 ειδικές χειροβμβίδες  χειρός PSRL-1, που αγοράστηκαν τον Απρίλιο του 2017 από την αμερικανική εταιρεία AirTronic USA, παραδόθηκαν επίσης στον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού.

Ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι αυτές οι προμήθειες είναι από μόνες  τους είναι "συμβολικές". Κατά την άποψή του, οι αμερικανικές αρχές ελέγχου ρύθμισαν τη συμφωνία, αλλά δεν την παρενέβησαν ακόμη ...κανονικά .

"Οι συμφωνίες αυτές προσεγγίζουν την   απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παράσχουν θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία στο πλαίσιο των προγραμμάτων στρατιωτικής βοήθειας ", γράφει ο Butusov.

Οι αρχές του Κιέβου ζητούσαν  ανεπιτυχώς  αμερικανικές προμήθειες θανατηφόρων όπλων τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά τώρα από ότι φαίνεται ήρθε η ώρα . Προς το παρόν, η Ουάσινγκτον παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία  επίσημα βοήθεια με τη μορφή στολών, εξοπλισμού και εκπαίδευσης στρατιωτών της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς.

Τον Ιούλιο, ο υπαρχηγός  του αμερικανικού Μικτού επιτελέιου αρχηγών των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Paul Selv, δήλωσε ότι το Πεντάγωνο συνεχίζει  να μελετά το θέμα της προμήθειας θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία. Ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για την Ουκρανία Kurt Volker δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τη δυνατότητα αποστολής όπλων για την  συμμετοχή στη στρατιωτική επιχείρηση στων Ουκρανών στο Ντονέντσκ

Το αμερικανικό υπουργείο άμυνας , που δρα όπως δείχνουν τα πράγματα σχεδόν ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, αποφάσισε  την αποστολή  πακέτου θανατηφόρου αμυντικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρουν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ .

Το περιοδικό Wall Street Journal, το τηλεοπτικό πρακτορείο ειδήσεων NBC, η εφημερίδα  New York Times και άλλα μέσα ενημέρωσης,  ανέφεραν ότι  ανώνυμοι αξιωματούχοι του τμήματος Άμυνας, τονίζουν ότι ο Λευκός Οίκος πρέπει να αποφασίσει σύντομα για  την εν λόγω «βοήθεια» .

Οι αναφορές εμφανίστηκαν  σε συνέντευξη στο  Current TV στις 25 Ιουλίου από τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Κουρτ Βόλκερ, ο οποίος δήλωσε ότι η αμερικανική  κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει «αμυντικά όπλα» στην Ουκρανία.

Με λίγα λόγια οι νεοταξίτες που ελέγχουν όλες τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ , ετοίμασαν ένα ωραίο «δώρο» με θανατηφόρα οπλικά συστήματα όπως αντιαρματικούς εκτοξευτές Javelin , πυροβολικό, όλμους, και τυφέκια ελέυθερου σκοπευτή  και αναμένουν την αντίδραση Τραμπ.

Εφόσον εγκρίνει ο Αμερικανός πρόεδρος το «πακέτο» , αυτόματα οι όποιες «καλές» σχέσεις του με τον Πούτιν θα πάνε « στην κυριολεξία περίπατο».

Το αναφερόμενο πακέτο όπλων περιλαμβάνει προφανώς και φορητούς πυραύλους (αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς) που εκτοξεύονται  από τον ώμο, τονίζει έγκυρη πηγή.

Η Ουκρανία  επιδιώκει εδώ και μεγάλο διάστημα την προμήθεια αντιαρματικών πυραύλων fire and forget τύπου Javelin, για να επιτεθεί με προσδοκίες στα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα που δρουν ανεξέλεγκτα  στις ανατολικές  περιοχές που βρίσκονται σε εξέγερση.

Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ δεν είχαν  προμηθεύσει το Κίεβο  με αντιερματικούς  πυραύλους, αλλά έχουν  εκπαιδεύσει τον ουκρανικό στρατό σε μεθόδους  να σταματούν  τα τεθωρακισμένα οχήματα χωρίς πυραύλους, όπως με την παγίδευση καλωδίων που προκαλούν βλάβες στις ερπύστριες  των οχημάτων που εντοπίζονται.

Οι New York Times ανέφεραν όμως ότι στην βοήθεια εξετάζεται η περίληψη και φορητών ( προς το παρόν) αντιαεροπορικών  συστημάτων τα οποία χαρακτηρίζουν  ως «αμυντικά όπλα», προλειαίνοντας το έδαφος... για  την εγκατάσταση πυραύλων patriot στην διαχωριστική γραμμή με την Α.Ουκρανία και σε απόσταση ακόμα πιο κοντινή με τα ρωσικά σύνορα.

Η Ρωσία μετά την ένωση με τη Κριμαία στις αρχές του 2014,  έχει παράσχει εκτεταμένη στρατιωτική, οικονομική και πολιτική βοήθεια στους  Ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο τον περασμένο μήνα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόσε Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει "χιλιάδες" στρατεύματα σε ουκρανικό έδαφος.

O Ουκρανός  αναλυτής διεθνών υποθέσεων Aleksandr Sushko, δήλωσε τα εξής πρόσφατα:

«Θα πρέπει να πούμε στον λαό μας την αλήθεια. Η κανονική ζωή όχι μόνο δεν θα επιστρέψει στους επόμενους έξι μήνες όπως του είχαμε υποσχεθεί, αλλά θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια, ή και τις επόμενες δεκαετίες.».

Την ίδια στιγμή , η Ουκρανία και το NATO θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για έναν οδικό χάρτη για την ένταξη της Ουκρανίας στον οργανισμό βορειοατλαντικού συμφώνου, με το Κίεβο να υπόσχεται ότι θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έως το 2020, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Νομίζουμε  όμως ότι το διακύβευμα στην προκειμένη περίπτωση αφορά την ενδεχόμενη  τοποθέτηση με διάφορες νομικίστικες «δικαιολογίες» αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot βαθιά στο ουκρανικό έδαφος κάτι που  θα επιφέρει άγρια ρωσική αντίδραση, διότι έτσι απειλείται από αμερικανικά όπλα…άμεσα ρωσική επικράτεια.

Πρόκειται για το σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας , ειδικά του δυτικού μέρους με την ονομασία «Anakoda» το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα προκαλώντας «τριγμούς» στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σύστημα και την «ισορροπία του»..η οποία κινδυνεύει πλέον πραγματικά.

https://twitter.com/Eire_QC/status/890697826308632576

https://twitter.com/Eire_QC/status/892858491987259393

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...