Περιβάλλον

Ο φακός κατέγραψε σπάνια λευκή άλκη - Δείτε το βίντεο

Ο Hans Nilsson «κυνηγούσε» επί τρία χρόνια μια σπάνια λευκή άλκη- είδος ελαφιού- στην πόλη Eda στη δυτική Σουηδία. Την περασμένη εβδομάδα στάθηκε τυχερός και ο δρόμος του διασταυρώθηκε και μάλιστα δύο συνεχόμενες ημέρες, με το υπέροχο ολόλευκο ζώο.

Την πρώτη φορά που το αντίκρισε, ο Nilsson έμεινε έκπληκτος. Τη δεύτερη όμως ήταν έτοιμος. Έβγαλε αμέσως την κάμερά του και το κατέγραψε να περνά ανέμελο. «Ήταν μια συνάντηση εμπειρία, να βλέπει κανείς ένα τέτοιο ζώο από κοντά» δήλωσε ο ίδιος σε σουηδική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η δεύτερη φορά που ένα τέτοιο τετ-α-τετ συμβαίνει και γίνεται viral το φετινό καλοκαίρι στη Σουηδία. Στην πόλη Munkeda, και πάλι στη δυτική Σουηδία, η Jessica Hemlin φωτογράφησε μια λευκή άλκη που έμπαινε τακτικά στον κήπο της.

Στη Σουηδία εκτιμάται πως ζουν περίπου 400.000 τέτοια ελάφια, εκ των οποίων περίπου εκατό είναι κυρίως λευκού χρώματος, σύμφωνα με το BBC. Το χρώμα κάποιων αποδίδεται στον αλφισμό. άλλα όμως έχουν αυτό το χρώμα εξαιτίας ενός γονιδίου.

https://www.youtube.com/watch?v=8uZNzMj2Qx8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ