Αρχείο

Ο Κόσμος στα πρόθυρα Παγκοσμίου Πολέμου - Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για «προληπτικό πόλεμο» με την Β. Κορέα

Στα πρόθυρα παγκόσμιου πολέμου ευρίσκεται ο πλανήτης με επίκεντρο την Βόρεια Κορέα και τις διαπιστωμένες αμερικανικές προθέσεις να «τελειώνουν» με το καθεστώς της χώρας αυτής μία ώρα αρχύτερα.    

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για έναν «προληπτικό πόλεμο» με τη Βόρεια Κορέα, μεταξύ πολλών επιλογών για την αντιμετώπιση των υπό κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές" , ανέφερε ο ανώτατος σύμβουλος ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ , οι δηλώσεις του οποίου έχουν βαρύνουσα σημασία .

https://youtu.be/gcQjor-Y790

Σε συνέντευξη του  το Σάββατο στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και πρώην στρατηγός H.R. McMaster δήλωσε ότι ο πρόεδρος είναι σαφής ότι δεν θα ανεχτεί τις απειλές της Βόρειας Κορέας για επίθεση στις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα.

Υπενθυμίζουμε ότι με  πυρηνική επίθεση στην «καρδιά των ΗΠΑ» απείλησε την Ουάσιγκτον η Βόρεια Κορέα, σε περίπτωση που η υπερδύναμη αποπειραθεί να καθαιρέσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η νέα αυτή απειλή έρχεται ως απάντηση σε δηλώσεις του διευθυντή της CIA Mάικ Πομπέο, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είπε ότι η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να βρει έναν τρόπο να «χωρίσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τα αυξανόμενα πυρηνικά αποθέματα» της Βορείου Κορέας.

«Είμαι σίγουρος ότι οι Βορειοκορεάτες είναι αξιαγάπητοι άνθρωποι, που θα ήθελαν πολύ να τον δουν να αποχωρεί από την εξουσία [σ.σ. τον Κιμ Γιονγκ Ουν]» είχε τονίσει ο διευθυντής της CIA.

https://youtu.be/bRU3qdhYVn8?t=112

«Αυτό που ρωτάτε είναι αν  ετοιμάζουμε σχέδια για προληπτικό πόλεμο, έτσι;»,δήλωσε ο McMaster. «Αν έχουν πυρηνικά όπλα που μπορούν να απειλήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό είναι απαράδεκτο από την πλευρά  του Προέδρου, οπότε βέβαια πρέπει να προσφέρουμε όλες τις επιλογές για να το αποτρέψουμε  αυτό συμπεριλαμβάνοντας και την  στρατιωτική επιλογή», δήλωσε με προσεκτικά λόγια ο πρώην Αμερικανός στρατηγός  .

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τον περασμένο μήνα, υποστηρίζοντας ότι ολόκληρη η ηπειρωτική χώρα της Η.Π.Α. βρίσκεται εντός του βεληνεκούς των πυραύλων της χώρας.

Η προθυμία του Τραμπ να οδηγηθεί σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα αναφέρθηκε από τον Γερουσιαστή  Lindsey Graham (R-SC) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο ίδιος είπε ότι ο πρόεδρος του είπε ότι θα υπάρξει πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα αν το καθεστώς συνεχίσει να προσπαθεί να χτυπήσει την Αμερική με έναν πύραυλο  ICBM.

Πολλοί εμπειρογνώμονες αμφισβητούν ότι ο Βορράς έχει κατακτήσει την τεχνολογία που εμπεριέχει κεφαλές με πυρηνική γόμωση  σε πύραυλο  ικανό να χτυπήσει στις ΗΠΑ. Αλλά αναγνωρίζουν επίσης τον ταχύ από τον αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης των πυρηνικών και  πυραυλικών  προγραμμάτων του στυγνού καθεστώτος .

Αυτά όμως είναι δηλώσεις και δικαιολογίες « για τα μάτια του κόσμου» και το νεοταξικό «επιτελείο» με έδρα την Ουάσιγκτον θέλει να « κατακτήσει» την Βόρεια Κορέα.

Ιράκ , Συρία, Λιβύη , και τώρα Βόρεια Κορέα ανήκουν στο λεγόμενο άξονα των χωρών του «κακού» και πρέπει να υποταχθούν στην Νέα τάξη πραγμάτων.    

Σε καμία όμως περίπτωση οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιτρέψουν την κατασκευή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου με πυρηνική γόμωση  , ο οποίος θα απειλεί αμερικανικό έδαφος. Θα χτυπήσουν ...πολύ νωρίτερα. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ