Πολιτική

Ο Γιώργος Καμίνης απέναντι στη Φώφη Γεννηματά για την αρχηγία

Νέα δεδομένα δημιουργεί στην κούρσα για την αρχηγία της νέας Κεντροαριστερής παράταξης η επιλογή του Γιώργου Καμίνη να θέσει υποψηφιότητα απέναντι στην Φώφη Γεννηματά.

Η σχετική πρόθεση του δημάρχου Αθηναίων διέρρευσε αιφνιδιάζοντας την Χαριλάου Τρικούπη καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες δεν είχε ακουστεί καν ως ενδεχόμενο στην συγκεκριμένη διαδικασία να εμπλακούν και πρόσωπα εκτός των κομμάτων που μετέχουν στη ΔΗΣΥ.

Την απόφαση του να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοίνωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Καμίνη να αναλύει σε συντομία τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Το χρονοδιάγραμμα για το νέο κόμμα προβλέπει την εκλογή του επικεφαλής από τη βάση της παράταξης, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες τον Οκτώβριο 2017. Για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο έχει συγκροτηθεί Ανεξάρτητης Επιτροπής δεοντολογίας υπό τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο.

Θα ακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο της νέας παράταξης και η εκλογή των κεντρικών οργάνων της. Ως καταληκτική ημερομηνία για το συνέδριο είναι ο Δεκέμβριος του 2017.

Θα γίνει και συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πριν από την εκλογή του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ