Κοινωνία

Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Λατινική Αμερική να διαρρήξει δεσμούς με την Πιονγκγιάνγκ

Να διακόψει τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα ζητά από τη Χιλή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με την πρόεδρο της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ.

Ανάλογο αίτημα απηύθυνε και στο Περού, το Μεξικό και τη Βραζιλία.

«Ζητάμε από τη Χιλή, το Μεξικό, τη Βραζιλία και το Περού, να διακόψουν τους διπλωματικούς και εμπορικούς δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα. Η εποχή της στρατηγικής υπομονής τελείωσε. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», τόνισε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών συναλλαγών της Βόρειας Κορέας γίνονται με την Κϊνα, ένα μικρό ποσοστό γίνεται με τη Λατινική Αμερική. Η Χιλή έκανε εξαγωγές αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων προς το ασιατικό κράτος το 2015, ενώ αντιστοίχως οι εισαγωγές της άγγιζαν τα 25 εκατ. δολάρια, ως επί το πλείστον σε προϊόντα σιδήρου και ατσαλιού.

«Ζήτησα από την Μπατσελέτ να τερματίσει αυτήν την σχέση», τόνισε ο Πενς.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ σοφή» την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να αναβάλει την εκτόξευση πυραύλων κοντά στο Γκουάμ, το νησί του Ειρηνικού που αποτελεί μη ενσωματωμένο αμερικανικό έδαφος.

Αν και ο Τραμπ αναγνωρίζει ότι υπάρχει μία πρόοδος με τη Βόρεια Κορέα, ο Μάικ Πενς επισημαίνει ότι «χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα»

Ο Πενς αναφέρθηκε και στο θέμα της Βιρτζίνια στηρίζοντας τον Τραμπ μετά τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται σφοδρές επικρίσεις από όλο το πολιτικό φάσμα τις τελευταίες ημέρες διότι υποστήριξε ότι οι ναζιστές, οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής και όσοι τους εναντιώνονται έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης στις ταραχές που ξέσπασαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...