Ρωσία

Νέα επέμβαση προ των πυλών: Στη Μόσχα για συνομιλίες με Β.Πούτιν-Σ.Σοιγκού ο Λίβυος στρατηγός Χαφτάρ - Τα δίνει όλα για απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην χώρα! Βίντεο

Λιβύη,  Ρωσία ―συμμαχία, αυτό είναι το σλόγκαν  που επικρατεί στην Μόσχα από την παρουσία του Λίβυου στρατηγού Χαφτάρ που αποτελεί τον μόνο αξιόλογο παράγοντα σταθερότητας στην πολύπαθη χώρα και όχι φυσικά οι εκλεκτοί της δύσης . 

Ο διοικητής του εθνικού στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό  RT ότι η Ρωσία είναι ένα πολύ φιλικό κράτος, επιβεβαιώνοντας τις πολύ στενές οικονομικές , και αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών, κατά την επίσκεψη του στην Μόσχα .

"Έχουμε μια μακρά ιστορική σχέση. Συνεχίσαμε αυτές τις σχέσεις κατά την πρώτη, τη δεύτερη και, φυσικά, την τρίτη επίσκεψη. Εμείς, ως συνήθως, συναντιόμαστε για να ανταλλάξουμε απόψεις και να εξηγήσουμε την κατάσταση στη Λιβύη. Παρουσιάσαμε μια πλήρη και λεπτομερή περιγραφή της κατάστασης, έτσι ώστε η Ρωσία να γνωρίζει τι συμβαίνει εδώ. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας, οπότε δεν κρύβουμε τίποτα ", δήλωσε ο Haftar.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία και η Λιβύη έχουν συνοχή σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. "Φυσικά, αναφέραμε όλα τα γεγονότα και είδαμε  ότι οι απόψεις μας είναι απολύτως ίδιες και όλα πάνε καλά", πρόσθεσε ο Haftar.

Νωρίτερα, ο διοικητής του εθνικού στρατού της Λιβύης, ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσε ότι η Ρωσία υποστηρίζει θερμά  τη Λιβύη στη διεθνή σκηνή.

Ο ίδιος , ο οποίος ηγείται των δυνάμεων που ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή του  Τομπρούκ , έχει ζητήσει εδώ και μερικούς μήνες επίσημα από την Ρωσία να τερματιστεί  το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, και να ξεκινήσει την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης.

Ο Χαφτάρ είχε μεταφέρει  το αίτημα του τόσο στον  Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν  όσο και στον υπουργό άμυνας Σεργκέι Σοιγκού,  μέσω του ειδικού αντιπροσώπου του Abdel Basset Badri, ο οποίος διατελεί  χρέη πρεσβευτή της Λιβύης στη Σαουδική Αραβία.

Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η Μόσχα προετοιμάζεται εδώ και καιρό για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στην πλούσια σε πετρέλαια Λιβύη, ανοίγοντας νέο μέτωπο μετά από αυτό τη Συρίας.  

https://youtu.be/XOn7muTSlL0?t=2

Πηγές απ’ τις αμερικανικές και  αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας τονίζουν  ότι η Μόσχα έχει αποστείλει εδώ και μεγάλο διάστημα ,  ειδικές δυνάμεις στη δυτική Αίγυπτο κοντά στη μεθόριο με τη Λιβύη.

Οι Αμερικανοί λένε ότι εντόπισαν την παρουσία Ρώσων κομάντος και μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Sidi Barrani, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα απ’ τα λιβυκά σύνορα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters από την Ουάσιγκτον.

Πηγές αναφέρουν την παρουσία εκατοντάδων κομάντος, τους οποίους η Μόσχα απέστειλε από την  αιγυπτιακή στρατιωτική βάση Marsa Matruh, ενώ τι ρωσικά αεροσκάφη έχουν μεταφέρει έξι στρατιωτικές ειδικές μονάδες .

https://youtu.be/e-XsWDFWHd0?t=49

Η Λιβύη είναι σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο αντίπαλες κυβερνήσεις  στην χώρα, μία με έδρα την πόλη του Τομπρούκ και μία άλλη στην Τρίπολη.

Νωρίτερα μέσα σε αυτόν μήνα, υπογράφηκε μια  ειρηνευτική συμφωνία στο Μαρόκο από ορισμένα μέλη από τα αντίπαλα κοινοβούλια.

Εν μέσω της αστάθειας και του εμφυλίου πολέμου  στην Λιβύη, βρήκαν ευκαιρία οι τζιχαντιστές και μεταφέρουν χιλιάδες αντάρτες  από την Συρία. Οι δυνάμεις αυτές δεν αντέχουν βέβαια  τον ανηλεή βομβαρδισμό από την ρωσική αεροπορία.

Αυτό όμως που διαφαίνεται  από την πολύ πιθανή  κάθοδο των Ρώσων στην Λιβύη , άντρο της τρομοκρατίας σήμερα, είναι  η  δημιουργία πιθανόν, ναυτικής βάσης στην Τρίπολη για τον ρωσικό στόλο της Μεσογείου.

Έτσι η Μόσχα θα βρίσκεται «δίπλα» ακριβώς στα τεράστια κοιτάσματα της Αιγύπτου και θα ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Δύση αφού μάζεψε κάποια μέλη των λιβυκών κυβερνήσεων και τους ζήτησε να ενωθούν , τους υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια, με ανταλλάγματα τις πετρελαιοπηγές. Οι Λίβυοι προφανώς διαβλέποντας τις προθέσεις των δυτικών στράφηκαν στην Μόσχα για την κατοχύρωση των  δικών τους συμφερόντων .

Απλά και με λίγα λόγια,  μετά την Συρία , η κόντρα Ρωσίας , Κίνας και ΗΠΑ θα μεταφερθεί στην Λιβύη όπου διαθέτει τεράστια κοιτάσματα υδρογοναθράκων και τότε την αντάρα της σύγκρουσςη θα έχουμε πολύ κοντά στην Κρήτη και στα   ελληνικά χωρικά ύδατα.

https://www.youtube.com/watch?v=K-iBC5Q8k4c

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...