Κόσμος

Μετωπική ΗΠΑ-Τουρκίας: Η Αμερική σχεδιάζει μόνιμη κατοχή της Β.Συρίας με κεραυνοβόλα προέλαση - "Απέναντι" τα τουρκικά άρματα μάχης

Σχέδιο μόνιμης παραμονής των αμερικανικών δυνάμεων στην Συρία αποκαλύπτει ο ξένος τύπος , γεγονός που από μόνο του οδηγεί σε ευθεία σύγκρουση με την Τουρκία η οποία πήρε το πράσινο φως για επιχείρηση στις κουρδικές περιοχές από τη Ρωσία.

Ολο αυτό αφήνει πολλές υπόνοιες και για μελλοντική εισβολή στο Ιράν, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τα σενάρια ενός Γ’ παγκοσμίου πολέμου στον πλανήτη μας .   

https://youtu.be/vKqtHrFP9L4?t=2

Ενώ συμβαίνουν αυτά πληροφορίες  του ξένου τύπου κάνουν λόγο για αμερικανικό σχέδιο αιφνιδιαστικής κατάληψης της Β.Συρίας,  με σκοπό την ακύρωση των σχεδίων Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν με πρωταγωνιστή κυρίως την Άγκυρα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα άκρως εκρηκτικό σκηνικό το επόμενο διάστημα.

https://youtu.be/QW6VquuWYuU?t=2

Οι αμερικανικές δυνάμεις λειτουργούν παράνομα στη Συρία χωρίς εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας ή της Δαμασκού, τονίζει πλήθος ειδικών αμυντικών αναλυτών από την Ρωσία και την Κίνα .

«Ο Ασσάντ τους ονομάζει δικαιολογημένα "εισβολείς". Ο στόχος της Ουάσιγκτον είναι να ανατρέψει την νυν συριακή κυβέρνησή, να εγκαταστήσει μια ελεγχόμενη από την δύση μαριονέτα, να απομονώσει το Ιράν και να στοχεύσει τους Ιρανούς μουλάδες  με τον ίδιο τρόπο. Έτσι λειτουργεί ο ιμπεριαλισμός, βιάζει και καταστρέφει τα έθνη για να τα ελέγξει», αναφέρει ο διάσημος δημοσιογράφος  stephen lendman .

Ο διοικητής της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης  CENTCOM, στρατηγός Γιόζεφ Βόλτλ, ανέφερε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Συρία μετά την ολοκλήρωση της μάχης για την Ράκκα, προβάλλοντας  το αλαζονικό πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS που αποσταθεροποιεί ολόκληρη την περιοχή.

Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να καταλάβει τη βόρεια Συριακή επικράτεια, μαζί με άλλες περιοχές για να είναι σε θέση να ελέγξει  σχέδιο που θα διακινδύνευε μια  άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία-Συρία-Ιράν .

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις των ΗΠΑ επιχειρούν από επτά βάσεις στη βόρεια Συρία. Ο Τραμπ ζητά επειγόντως τη χρηματοδότηση του Κογκρέσου για την κατασκευή περισσότερων βάσεων στο Ιράκ και τη Συρία, που έχουν στόχο την προγραμματισμένη μόνιμη κατοχή και των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον Talal Silo, εκπρόσωπο των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF),  η Ουάσινγκτον έχει "στρατηγικά συμφέροντα εδώ και μετά το τέλος των τζιχαντιστών.

«Έχουν στρατηγική για τις επόμενες δεκαετίες. Θα υπάρξουν στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτικές συμφωνίες μακροπρόθεσμα μεταξύ της ηγεσίας των βόρειων (συριακών) περιοχών ... και της αμερικανικής κυβέρνησης», τονίζει ο ίδιος.

«Η Αμερική δεν ήρθε στη Συρία για να φύγει. Θέλει τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας. Η Ρωσία όμως εμποδίζει σθεναρά την επίτευξη του στόχου της», κατέληξε η ιστοσελίδα  stephen lendman.org .

https://youtu.be/XTYzRpReLWg?t=1

Η συριακή αντιπολίτευση SDF είναι το αμερικανικό αυτοκρατορικό εργαλείο, που απαγορεύεται να συνεργαστεί με  Συρία ή  Ρωσία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γενικό επικεφαλής  Επιχειρησιακής Λειτουργίας Ρόπερτ Τζόουνς, η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να αφήσει τις κυβερνητικές Συριακές δυνάμεις να μετακινηθούν βόρεια του ποταμού Ευφράτη και την περιοχή θα καταλάβουν  ( φυσικά παράνομα)  οι αμερικανικές δυνάμεις και οι πληρεξούσιοι τους ( συριακή αντιπολίτευση).

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι κινήσεις που πραγματοποιούνται στα περισσότερα μέρη της Συρίας από τις ΗΠΑ είναι εντελώς παράνομες χωρίς την άδεια του ΟΗΕ, ή της ίδιας της χώρας.

Με λίγα λόγια η δράση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Συρία και η προσπάθεια απαγόρευσης κινήσεων στην χώρα στις νόμιμες κρατικές συριακές δυνάμεις , μαζί με κινήσεις παρασκηνιακά κατά του Ιράν , θα επιφέρουν  αργά ή γρήγορα την σφοδρή σύγκρουσης Ανατολής –Δύσης , διότι αν αυτή δεν γίνει τώρα οι ΗΠΑ θα μεταπέσουν σε λίγα χρόνια σε περιφερειακή δύναμη από υπερδύναμη λόγω  Ρωσίας και Κίνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...