Κόσμος

Μαδούρο: «Ας μας βοηθήσει ο Πάπας εναντίον των ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ισχυρίστηκε ότι η χώρα του διατρέχει τον κίνδυνο αμερικανικής εισβολής και ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να τον βοηθήσει να τη σταματήσει.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Καράκας την Τρίτη, ο Μαδούρο, ζήτησε από τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας να εμποδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ να «στείλει στρατεύματα» στη Βενεζουέλα.

Ο Μαδούρο έχει αντιμετωπίσει μήνες μαζικών διαμαρτυριών από τους πολιτικούς του αντιπάλους που τον κατηγορούν για οικονομική κρίση και απαιτούν εκλογές για να τον αντικαταστήσουν.

Οι διεθνείς πιέσεις αυξήθηκαν επίσης τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Πρόεδρο Τραμπ να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν υπό σκέψη την επιλογή στρατιωτικής παρέμβασης στην κρίση της Βενεζουέλας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης εφαρμόσει οικονομικές κυρώσεις που απευθύνονται απευθείας στον Μαδούρο, ο οποίος τις έχει κατηγορήσει για την κατάρρευση της χώρας του.

Ωστόσο, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μαδούρο κατηγορούν την οικονομική του διοίκηση ως αιτία για την κρίση.

«Μακάρι ο Παπάς να μας βοηθήσει να εμποδίσουμε το Τράμπ να στείλει στρατεύματα για να εισβάλει στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Μαδούρο σε συνέντευξη Τύπου.

«Ζητώ τη βοήθεια του Πάπα ενάντια στη στρατιωτική απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Μαδούρο τόνισε τη συμμαχία του με τη Ρωσία, η οποία είχε απορρίψει την πρόσφατη απειλή του Τραμπ ως «απαράδεκτη».

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας δήλωσε ότι επιθυμεί να «συνεχίσει να ενισχύει τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών «για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας».

«Η Βενεζουέλα έχει την πλήρη και απόλυτη υποστήριξη της Ρωσίας», είπε, προσθέτοντας ότι σύντομα θα πάει στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Μαδούρο δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι συνομιλίες θα αγγίξουν ζητήματα ενέργειας, άμυνας και τροφίμων, αποκαλώντας τον Πούτιν ως τον πιο δημοφιλή ηγέτη στον κόσμο ένα «άνθρωπο της ειρήνης».

Ο Μαδούρο ζήτησε στρατιωτικές ασκήσεις το επόμενο Σαββατοκύριακο ως επίδειξη δύναμης μετά την απειλή του Τραμπ.

Από τότε που ο Μαδούρο εξελέγη πρόεδρος, το 2013, η Βενεζουέλα έχει καταρρεύσει, γεγονός που έχει προκαλέσει φόβους για περιφερειακή αστάθεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ