Εκκλησία

Μέτωπο αντίδρασης στα σχέδια της Μητρόπολης Φλωρίνης - Συσταση επιτροπής αγώνα για τις Μονές Αγίας Παρασκευής και Αγίου Γρηγορίου Παλαμά

Ισχυροποιείται και συντονίζεται ο κύκλος της “αγίας ανυπακοής”. Μετά την πρόσφατη συνάντηση στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου πολλών εκπροσώπων των αντιδρώντων στα οικουμενιστικά σχέδια του Φαναρίου και των δορυφόρων του είχαμε ένα ακόμη βήμα.

Δημιουργήθηκε ήδη λοιπόν σντονιστική επιστροπή αγώνα με σκοπό σε πρώτη φάση την υπεράσπιση των Ιερών Μονών που ανυπάκουες ήρθαν σε σύγκρουση με την Μητρόπολη Φλωρίνης.

Στόχος να μην υποχωρήσουν ούτε κατά τι οι Ιερές Μονές Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου και Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα (από όπου προέρχεται ο ομολογητής π.Παϊσιος Παπαδόπουλος) στις διώξεις της Μητρόπολης.

Κι αυτό επειδή και την περασμένη Κυριακή επιχειρήθηκε στην Μονή Αγίας Παρασκευής να εισέλθουν εκπρόσωποι του “νέου καθεστώτος” που θέλει να επιβάλλει η Μητρόπολη, αλλά απέτυχαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αύριο θα επιχειρηθεί νέα προσπάθεια ζητώντας να παραχωρηθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Μονής.

Σε πρώτη φάση η επιτροπή καλεί άπαντες να βομβαρδίσουν την Μητρόπολη με τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μηνύματα υπεράσπισης των διωχθέντων.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΦΙΛΩΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ Ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΥ Η ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΕΙΣΗΧΘΗ ΨΕΥΔΟ-ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟ-ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ.
ΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Οι οδυνηρές καταστάσεις που έλαβαν μέρος στην τοπικής μας Εκκλησία την παραμονή της εορτής της μεγαλομάρτυρος Παρασκευής στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Δήμου Πτολεμαΐδος, μας οδήγησαν στην απόφαση περιφρούρησης του Μοναστηριού από λαϊκούς επιτρόπους λόγω της πίεσης που δέχονται οι τρεις τίμιοι πατέρες της εν λόγω Μονής για να παραδώσουν το Μοναστήρι σε νέο «ηγουμενοσυμβούλιο». Την ίδια πίεση ως γνωστό ασκούν από καιρό και προς τον π. Παΐσιο Παπαδόπουλο ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Δήμου Φιλώτα. Την επιτροπή αγώνα αποτελούν φυσικά πιστοί απ’ όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια και μόνο.

«Φύλακες γρηγορείτε»!

Με την επιστολή αυτή προς τον λαό του Θεού δηλώνουμε ότι είμαστε κοντά στην διωκόμενη Εκκλησία. Υπάρχουν και άνθρωποι που νοθεύουν την πίστη κι αυτοί δεν είναι μόνο οι αιρετικοί αλλά και όσοι συνεργάζονται μαζί τους και συνεργούν στα σχέδια υπόταξης της Ορθοδοξίας. Αυτοί που φρονούν τα του Οικουμενισμού είναι εχθροί του Θεού και φίλοι των εχθρών της Παναγίας και του Υιού της αλλά και δικοί μας. Τους αγαπάμε, δεν τους υπακούμε. Δεν υπακούμε σε κανέναν νοθευτή της πίστεως είτε χωρίς γένια είτε με αυτά. Λοιπόν, θα είμεθα σταθεροί σε ό,τι διδάσκει η Εκκλησία μας, στο ό,τι μας λένε τα βιβλία και η διδασκαλία της Εκκλησίας, σε ό,τι μας δείχνουνε με τις εικόνες, τα λείψανα. Όλα αυτά θα μας τονώνουν από εδώ και πέρα στην προσπάθειά μας να μην εγκαταλείψουμε την Ορθοδοξία ποτέ. Θα αγωνιζόμεθα κοντά στον Θεό για να είμεθα Χριστιανοί. Χριστιανοί Ορθόδοξοι γεννηθήκαμε και Ορθόδοξοι θα πεθάνουμε.

«Ο φύλαξ της Ορθοδοξίας, το σώμα της Εκκλησίας τουτέστιν ο λαός αυτός εστί» (Εγκύκλιος Πατριαρχών Ορθόδοξης Ανατολής του 1848).

Μια Σύνοδος αναγνωρίζεται και κατοχυρώνεται ως έγκυρη, όταν οι αποφάσεις της γίνονται αποδεκτές από το πλήρωμα της Εκκλησίας (κλήρος και λαός) και όχι από έναν που λέγεται επίσκοπος ή και από πολλούς που μαζί με αυτόν εκφράζουν τη γνώμη μιας κυρίαρχης ομάδας.

Ούτε οι αποφάσεις των Συνόδων επιβάλλονται, ούτε οι κληρικοί και οι λαϊκοί που διαφωνούν δημόσια διώκονται αλλά οι πιστοί που συμμετέχουν στο Σώμα της Εκκλησίας, αφού μελετήσουν, ερευνήσουν και βεβαιωθούν εν Αγίω Πνεύματι, είτε τις αποδέχονται ελεύθερα είτε όχι επιλέγοντας έτσι συνειδητά τον δρόμο της σωτηρίας.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι μεγάλοι αγώνες των αγίων Πατέρων για να διαφυλαχθεί ακέραια η Ορθόδοξη πίστη μαρτυρούν για τη σημασία που δίδει η Εκκλησία στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος κατ' εικόνα Θεού και όχι μόνο «ο επίσκοπος»! Το ανθρώπινο πρόσωπο στο «καθ’ ομοίωσιν» είναι ιερό τότε μόνο, όταν δεν υποτάσσεται σε σκοπιμότητες τοπικές ή παγκόσμιες - οικουμενιστικές και η κοινωνία ως ένωση θεούμενων προσώπων και όχι ως σύνολο ατόμων είναι ιερή και σεβαστή μόνον όταν δεν υποτάσσεται σε αυτά.

Ο σκοπός λοιπόν όλων των ατόμων που συμμετέχουν στις δράσεις μας είναι διττός: Α) Να φανερωθεί σε τοπικό αρχικά επίπεδο ότι: «Ύψιστος σκοπός της κοινωνίας είναι να συμμετέχει και να ομολογεί τον Τριαδικό Θεό».

Β) Να καταδείξει ότι οι λαϊκοί που δεν έχουν την ιεροσύνη μπορούν να ασχολούνται με θέματα Πίστεως και δύνανται, παρ’ όλο που δεν έχουν κανένα αξίωμα μυστηριακής διακονίας στην Εκκλησία, να ελέγξουν επισκόπους όταν εκείνοι παρεκτρέπονται «Συνοδικά» από την αλήθεια!

Μένουμε λοιπόν στην Εκκλησιά μας, μιάς και μόνο μέσα στο Σώμα του Χριστού η πεπτωκυία ανθρώπινη φύση σώζεται χωρίς να καταστρέφονται ή να αφανίζονται τα πρόσωπα.
Μένουμε στην Εκκλησία, παραμένουμε κοντά στα δύο μοναστήρια ως σκοποί και φρουροί χάριν Αληθείας και Αγάπης, ενισχύοντας τους Πατέρες που μάχονται πρωτίστως υπέρ πίστεως, υπέρ της ουρανίου πατρίδος μας.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση του Ορθόδοξου Χαρακτήρα της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Πτολεμαΐδας καλεί όλους τους ορθόδοξους πιστούς, τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός, να κατακλύσουν με ομολογιακές διαμαρτυρίες υπέρ της Ορθόδοξης Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Πτολεμαΐδος και Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα τα τηλέφωνα και τα e-mails της Μητροπόλεως Φλωρίνης, η οποία απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και προσχώρησε στην Παναίρεση του Οικουμενισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού ή Γνωστικισμού, η οποία Παναίρεση εισήχθη ψευδο-συνοδικά με την Ψευδο-σύνοδο της Κρήτης, προκειμένου να μην παραδοθεί η Ορθόδοξη Ιερά Μονή στην οικουμενιστική Μητρόπολη η οποία επιχειρεί να την καταλάβει.

Ε-mail Μητρόπολης Φλωρίνης: [email protected]
Τηλέφωνο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου: 2385028862
Τηλέφωνο Πρωτοσύγκελλου, Αρχιμ. Νικηφόρου Μανάδη: 2385028861
Μετά τιμής
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ