Κόσμος

Μέι: «Εξετάζονται πληροφορίες ότι αγνοείται εφτάχρονος μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη»

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα πως η Βρετανία εξετάζει πληροφορίες ότι αγνοείται η τύχη ενός παιδιού με διπλή βρετανική υπηκοότητα μετά τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων κατά την επίθεση με όχημα που πραγματοποίησε στη Βαρκελώνη ένας ισλαμιστής.

«Πιστεύουμε ότι αρκετοί βρετανοί υπήκοοι βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης και εξετάζουμε επειγόντως πληροφορίες για ένα παιδί που πιστεύεται ότι είναι αγνοούμενο και είναι βρετανός πολίτης με διπλή υπηκοότητα», ανέφερε σε δήλωσή της που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Μέι δήλωσε επίσης πως η Βρετανία θα εξετάσει προσεκτικά τις εξουσίες που χρειάζονται η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν την κοινή απειλή των επιθέσεων από μαχητές.

Το εφτάχρονο παιδί που αγνοείται σύμφωνα με την Telegraph είναι ο Julian Cadman, ο οποίος έχει ταξιδέψει στην Βαρκελώνη με τη μητέρα του για να παρευρεθούν σε έναν γάμο.

Τη στιγμή της επίθεσης το αγοράκι χωρίστηκε από τη μαμά του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έκτοτε, τα ίχνη του έχουν χαθεί και οι συγγενείς του απευθύνουν απελπισμένη έκκληση μέσω των social media για τον εντοπισμό του.

Ο πατέρας του αγοριού, ο Andrew Cadman από το Σίδνεϊ, ταξιδεύει αυτήν την ώρα στη Βαρκελώνη για να βοηθήσει στην αναζήτηση του γιου του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...