Κόσμος

Κούρτς: «Καταδικάζω την ανάμειξη Ερντογάν στις αυστριακές εκλογές»

Μετά τη Γερμανία και η Αυστρία επέκρινε τον πρόεδρο της Τουρκίας για τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο στις δύο χώρες.

Οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης περνούν μια περίοδο έντασης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016. Πολλοί Τούρκοι που έχουν διπλή υπηκοότητα περιλαμβάνονται στους περίπου 50.000 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί έκτοτε από τις τουρκικές αρχές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επέκρινε και αυτός σήμερα τον Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Welt am Sonntag. Ο Κουρτς, που διεκδικεί την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι προσπαθεί να υποκινήσει την τουρκική διασπορά.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τις τουρκικές κοινότητες, ιδίως στη Γερμανία και την Αυστρία», υποστήριξε. «Πολώνει και μεταφέρει τις τουρκικές διενέξεις στην ΕΕ. Καταδικάζω τη συνεχή ανάμιξη του Ερντογάν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ