Κόσμος

«Κλείδωσε» η ημερομηνία της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα 7-8/9

«Κλείδωσε» η ημερομηνία επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή των Ηλυσίων Πεδίων, ο γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, καθώς θέλει να οικοδομήσει ένα μομέντουμ για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Μετά τις διακοπές του στη Νότια Γαλλία, ο Μακρόν με μια «πολύ ευρωπαϊκή ατζέντα» θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα σε Αυστρία, Ρουμανία και Βουλγαρία ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθεί στη Γαλλία τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ο Μακρόν ήταν μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών που τάχθηκαν υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους καθώς αυτό θα συνέβαλε στην έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση, αναφέρει το Reuters, ενώ σημειώνει ότι έχει ασκήσει πιέσεις στους ευρωπαίους ομολόγους του να διαμορφώσουν μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση σε ζητήματα όπως η ευρωπαϊκή αμυντικής συνεργασίας και η φορολογική εναρμόνιση και έχει δηλώσει πως η αναθεώρηση της Συνθήκης της Ε.Ε. δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως θέμα- ταμπού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...