Κίνα

Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Πυραυλικό "στιλέτο" εναντίον των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Κορεατική - Ποιοι είναι οι κινεζικοί στόχοι τις πρώτες ώρες τις επίθεσης


Δείχνει τα δόντια της η Κίνα σε Ιαπωνία-Ταϊβάν και ΗΠΑ με το Πεκίνο να προχωρά σε πρόβα τζενεράλε εναντίον των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Ν.Κορέα έχοντας ως πρώτο στόχο το Thaad και όχι μόνο. Πριν λίγο το Πεκίνο έστειλε μήνυμα και σε Ιαπωνία-Ταϊβάν. Η σπίθα του πολέμου θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Β.Κορέα.

Ετσι πριν λίγο είχαμε αναχαιτίσεις κινεζικών βομβαρδιστικών Η-6 και μεταφορικού Υ-8 νότια της Okinawa από ιαπωνικά αεροσκάφη ενώ ΜΜΕ της Ταϊβάν  ανακοίνωσαν ότι κινεζικά βομβαρδιστικά Η-6Κ και Υ-8 με συνοδεία από Su-30 και KJ-200 εισήλθαν στην Ζώνη Αντιαεροπορικής Αναγνώρισης της Ταϊβάν.

Η νέα τάξη πραγμάτων ετοιμάζει επίθεση μέσω του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, που είναι όμηρος των τύπων με τα μαύρα κουστούμα όπως είπε και ο Πούτιν,  στην Βόρεια Κορέα  σε μια κίνηση που θα εμπλέξει ολόκληρο τον πλανήτη σε μια δίνη απρόβλεπτων και τρομερών εξελίξεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας  (PLARF) πραγματοποίησε μια συνδυασμένη μαζική άσκηση με βλήματα Cruise  κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μία ημέρα πριν από μια μεγάλη παρέλαση για την εορτή της 90ης επετείου ίδρυσης των ενόπλων δυνάμεων .

Η άσκηση που αποτελεί σαφέστατο και ξεκάθαρο μήνυμα  στις ΗΠΑ και η οποία  έλαβε χώρα σε περιοχή δίπλα  στην  Μογγολία, κοντά στη στρατιωτική βάση του Pula's Zhurihe, και αφορούσε τουλάχιστον τρία είδη πυραυλικών συστημάτων με παράλληλη  εκτόξευση τουλάχιστον 20 πυραύλων.

https://youtu.be/41e7FxB_AJw?t=1

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης των ΗΠΑ με γνώση της άσκησης που, ο PLARF εκτόξευσε εικονικά τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου  βεληνεκούς  DF-26C (IRBM), δέκα βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς DF-16A και έξι πυραύλους Cruise CJ-10 .

Στην άσκηση συμμετείχαν τουλάχιστον τρία συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος, συμπεριλαμβανομένων των HQ-6, HQ-16 και HQ-22.

Το σύστημα HQ-22 παρουσιάστηκε δημοσίως για πρώτη φορά στην παρέλαση της 90ης επετείου του PLA.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι και οι πύραυλοι Cruise  προσομοίωσαν μιας μεγάλης εμβέλειας επίθεση  σε έναν κατασκευασμένο  τερματικό σταθμό  πυραύλων (THAAD) των ΗΠΑ  ενώ ‘‘χτύπησαν‘‘ και επίγεια μοντέλα αμερικανικών μαχητικών stealth F-22 Raptor.

Η άσκηση ήταν  μία από τις μεγαλύτερες πρόσφατες ασκήσεις του  PLARF αυτού του είδους και μία από τις πρώτες δηλωμένες χρήσεις του πυραύλου IRFM DF-26C σε πραγματική άσκηση.

Υπάρχουν λίγες δημόσιες πληροφορίες σχετικά με τον πύραυλο DF-26C, ο οποίος αποτελεί  ένα επτασφράγιστο μυστικό της Κίνας.

O πύραυλος αυτός είναι ικανός να πετύχει με μεγάλη ακρίβεια  συμβατικά και πυρηνικά ωφέλιμα φορτία και πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 2014 ή νωρίτερα.

Ο πύραυλος DF-16 MRBM είναι επίσης ένα μυστικό  πρόγραμμα, με τους πυραύλους να παρουσιάζονται για πρώτη φορά δημοσίως στην παρέλαση της Κίνας τον Σεπτέμβριο του 2015 για τον εορτασμό της 70ης επετείου από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

https://youtu.be/2hTqcpcPgIU?t=5

Ο CJ-10, εν τω μεταξύ, είναι ένας πυραύλος Cruise , ικανός να χτυπήσει στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη από 1.500 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2017 σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες της Κίνας.

Συνδυασμένα, η άσκηση πιθανώς έδειξε την ικανότητα του PLARF να οργανώσει μια συντονισμένη επίθεση με ακρίβεια έναντι αμυντικών εγκαταστάσεων όπως οι συστοιχίες αμερικανικών πυραύλων THAAD.

Μια συστοιχία πυραύλων  THAAD, είναι αποτελεσματική έναντι των εισερχόμενων στόχων βραχείας, μεσαίας και ενδιάμεσης εμβέλειας, μπορεί εύκολα να βληθεί από μια πυραυλική επίθεση κορεσμού, όπως λέγεται.

Η συνδυασμένη άσκηση του PLARF ήρθε μία ημέρα μετά τη δεύτερη δοκιμή της Βόρειας Κορέας και η οποία αφορούσε βαλλιστικό βλήμα διηπειρωτικής εμβέλειας, το Hwasong-14.

Η επιλογή από την PLARF μιας προσομοιωμένης εγκατάστασης THAAD για την άσκηση πιθανότατα αποσκοπούσε να μεταφέρει ένα μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Πεκίνο έχει από καιρό αντιταχθεί στην εγκατάσταση του συστήματος THAAD στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στην περιοχή  Gyeongsanbuk-do.

Η Κίνα φοβάται ότι το σύστημα  ραντάρ ΑΜ / ΤΡΥ-2 θα είναι σε θέση να μειώσει την αποτελεσματικότητα του κινεζικού στρατηγικού πυρηνικού αποτρεπτικού παράγοντα, βελτιώνοντας την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να διακρίνουν τις πραγματικές κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων διακυκλικής εμβέλειας.

Πρόκειται για παιχνίδια εξουσίας πολύ πολύ επικίνδυνα για Ολόκληρο τον κόσμο, διότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει πιθανόν και πυρηνικά όπλα , παράγοντα που μεταβάλλει άρδην τα δεδομένα σε σχέση με άλλες χώρες που επιτέθηκαν οι ΗΠΑ.

https://twitter.com/xinfengcao/status/894914076232437764

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές