Κίνα

Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με την Ινδία: Συναγερμός πολέμου για 33 Σώματα Στρατού - Ενισχύει τις δυνάμεις της και η Κίνα!


Εννιά εβδομάδες έχουν περάσει από την έναρξη της αναμέτρησης μεταξύ ινδών και κινέζων στο Doklam, και η κινέζική παρουσία στο τριπλό σύνορο με το Μπουτάν έχει αυξηθεί δραματικά ενώ και η Ινδία έχει σημάνει συναγερμό για 33 Σώματα Στρατού.

Σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το οροπέδιο Dolam, οι Κινέζοι έχουν στήσει περίπου 80 σκηνές για τους στρατιώτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) ενώ αντιαεροπορικά συστήματα μεταφέρονται συνεχώς στα σύνορα όπως θα δείτε και σε βίντεο.

Σύμφωνα με την Indian Express, οι Κινέζοι στρατιώτες στην περιοχή είναι λιγότεροι από 800, δηλαδή μη πλήρες τάγμα πεζικού.

Επιπλέον περίπου 300 Κινέζοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν περίπου 350 Ινδούς στρατιώτες που μένουν αντίστοιχα σε σχεδόν 30 σκηνές.

Επίσημες ινδικές κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι «δεν έχουμε αντιληφθεί κινητικότητα από την άλλη πλευρά».

Στο μεταξύ ο στρατός της Ινδίας έχει προγραμματίσει Επιχειρησιακό Συναγερμό (Op Alert), για μονάδες από 33 σώματα που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων του κρατιδίου Sikkim με την Κίνα.

To Op Alert είναι μία ετήσια άσκηση διάρκειας δύο εβδομάδων κατά την οποία όλες οι μονάδες του στρατού προσπαθούν να εξοικειωθούν με το πιθανό πεδίο επιχειρήσεών τους.

Ο Op Alert πραγματοποιείται συνήθως στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου αλλά έχει μεταφερθεί στις αρχές Αυγούστου λόγω της κρίσης με την Κίνα.

Με αυτόν τον τρόπο ο στρατός μπορεί να παραμένει έτοιμος χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους Κινέζους ή να δίνει αφορμή για περαιτέρω προκλήσεις.

Δεδομένου ότι μόνο δύο από τις 10 ταξιαρχίες πεζικού των 33 σωμάτων αναπτύσσονται σε προκεχωρημένες θέσεις, ένας πρόωρος Op Alert θα σήμαινε ότι τα στρατεύματα των υπόλοιπων ταξιαρχιών θα περνούσαν το δεύτερο στάδιο προσαρμογής.

Το πρώτο στάδιο προσαρμογής είναι διάρκειας έξι ημερών και μετά την ολοκλήρωσή του, ένας στρατιώτης είναι σε θέση να δρα σε ύψος έως και 3.600 μέτρων, ενώ με την ολοκλήρωση και του δεύτερου σταδίου προσαρμογής, διάρκειας έξι ημερών, ο στρατιώτης μπορεί να επιχειρεί σε ύψος μέχρι 4.500 μέτρων.

Mε τον πρόωρο Op Alert, η Ινδία γλιτώνει τις 10 μέρες προσαρμογής που θα χρειαζόντουσαν σε περίπτωση που τα στρατεύματα χρειαστεί να αναπτυχθούν σε ύψος μέχρι 4.500 μέτρων.

Παρ' όλο που η διαφιλονικούμενη περιοχή στο οροπέδιο Dolam βρίσκεται στα 3.600 μέτρα, υπάρχουν κορυφές που φτάνουν τα 4.270 μέτρα.

Πηγές του στρατού της Ινδίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πρόωρη διεξαγωγή του Op Alert αλλά υποστήριξαν ότι «δεν έχουμε προβεί σε καμία ασυνήθιστη κίνηση».

Εντωμεταξύ ο ινδικός στρατός έχει προετοιμαστεί για μακρά παραμονή στην περιοχή, έχοντας εφοδιαστεί με προμήθειες για τη χειμερινή περίοδο.

Καθώς η περιοχή αντιπαράθεσης βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από τις θέσεις του ινδικού στρατού, η διαδρομή εφοδιασμού είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τους Κινέζους, οι οποίοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες κατά τους χειμερινούς μήνες.

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/895377106745643008

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/895381178689228801

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ