Ρωσία

Η Ρωσία αυξάνει συνεχώς τις δυνάμεις στα μέτωπα αντιπαράθεσης με ΝΑΤΟ -Mε εντολή Πούτιν, μετακίνηση 6 υποβρυχίων «Kilo» με πυραύλους Kalibr στην Μ.Θάλασσα

Άστραψε και βρόντηξε ο Ρώσος Τσάρος Β.Πούτιν για τα ‘‘παιχνίδια‘’ του ΝΑΤΟ με σκοπό το έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας με πρόσχημα διάφορες ασκήσεις στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα με πολεμικά πλοία,  βάσει συμφωνιών εισερχόμενη σε άκρως επικύνδυνα και ‘’αχαρτογραφητα νερά‘’ .  

Γι αυτό ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να ελεγχθεί ο ‘βυθός‘‘ του Εύξεινου Πόντου (όπως τον ονόμαζαν οι αρχαίοι Έλληνες) και ότι κινείται στην επιφάνεια και δεν είναι ρωσικό πλοίο , να στοχοποιείται άμεσα σε…πιθανή πολεμική εμπλοκή με τις ΗΠΑ. 

https://youtu.be/Y7aKXniZc6s

Χθες στην  Σεβαστούπολη σε  επίσημη τελετή υποδοχής παραδόθηκε από τον στόλο της Βαλτικής· στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας το σύγχρονο  ντιζελοκίνητο  υποβρύχιο κλάσεως «Kilo» με την επωνυμία  «Κρασνοντάρ» το οποίο διαθέτει τους τρομερούς πυραύλους 3M-54 Калибр (Kalibr), αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .

Μέχρι το τέλος του 2017 θα καταπλεύσουν συνολικά έξι  παρόμοια υποβρύχια στην Κριμαία με πυραύλους "Calibr", ‘‘κλειδώνοντας‘’ όλη την θαλάσσια έκταση και θέτοντας πλέον στο στόχαστρο το  υπό δημιουργία νατοϊκό στολίσκο.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είχε υλοποιήσει περιοδεία  πρόσφατα  στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θάλασσα , έχοντας στα αμπάρια του ετοιμοπόλεμους πυραύλους cruise «Calibr-PL»,  για τους τζιχαντιστές στη Συρία.

https://youtu.be/Ks36B2z0u5I?t=7

Το νέο υποβρύχιο παραδόθηκε επίσημα παρουσία του διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αντιναυάρχου Αλεξάνδρου  Βίκο. Ο ανώτατος  διοικητής απευθυνόμενος στο ακροατήριο …τόνισε ότι πρόκειται για το  τέταρτο υποβρύχιο της κλάσης αυτής που εντάσσεται στον στόλο , κάτι που συμβάλει στην ασφάλεια στην  περιοχή .

"Ο στόλος αναπτύσσεται συνεχώς, αποκτώντας νέα χαρακτηριστικά που απαιτούν οι σύγχρονες προκλήσεις. Είναι ακόμα πιο ευχάριστο να συνειδητοποιήσουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε  άλλα δύο παρόμοια υποβρύχια με το "Krasnodar". Πολύ σύντομα αναμένονται τα δύο υποβρύχια…. «Νόβγκοροντ» και «Κολπίνο», τα οποία θα  επιτρέψουν στους δύτες μας να υλοποιήσουν ακόμα πιο ρεαλιστική στρατιωτική εκπαίδευση η οποία θα πιο έντονη και πιο εντατική»,  δήλωσε ο Ρώσος αντιναύαρχος .

Υπενθυμίζουμε την πρόσφατη υλοποίηση της αεροναυτικής  άσκησης με την επωνυμία «Sea Breeze-2017»  στην Μαύρη θάλασσα και σε ουκρανικά λιμάνια , η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 22 Ιουλίου με συμμετέχοντες  δυνάμεις από 17 έθνη , σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων  (EUCOM).

Στην άσκηση αυτή συμμετείχε και η Ελλάδα με την ΤΠΚ ‘’Ρίτσος‘’ στα πλαίσια της μόνιμης δύναμης του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ο στόχος της άσκησης ήταν  η ενίσχυση της ευελιξίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ενόπλων των χωρών που συμμετέχουν , καθώς και η ενίσχυση των δυνατοτήτων συνδυασμένης αντίδρασης σε πολεμικά σενάρια.

Το υποβρύχιο «Κρασνοντάρ‘‘ είναι το τέταρτο από τα έξι νεότευκτα  ντιζελοκίνητα υποβρύχια, που είναι υπό κατασκευή στις εγκαταστάσεις του «κρατικού Ναυπηγείου» για το Ρωσικό Ναυτικό, Όλα τα υποβρύχια της κλάσης  αυτής φέρουν ονόματα μαρτυρικών πόλεων της ΕΣΣΔ.

Τα υποβρύχια αυτού τύπου είναι σχεδιασμένα από το τεχνικό γραφείο «Rubin» , και διαθέτουν  υψηλότερα  στάνταρ σε σύγκριση με το προηγούμενες εκδώσεις , αναβαθμίζοντας το  αξιόμαχο του υποβρύχιου στόλου της Ρωσίας.

 Το νέο υποβρύχιο  τεχνικό επίτευγμα  παρέχει το βέλτιστο συνδυασμό των πολύ χαμηλών ακουστικών  συχνοτήτων και σχεδιασμού  stealth,  διαθέτει μικρό  εύρος ανίχνευσης στόχου, καλύτερο  αδρανειακό σύστημα πλοήγησης, σύγχρονο αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης πληροφοριών, ισχυρές τορπίλες και,  υψηλής ταχύτητας πυραύλους Cruise . To όνομα που του έδωσε το  ΝΑΤΟ  είναι «μαύρη τρύπα».

Για αυτόν λοιπόν  το λόγο το Αιγαίο αποκτά τεράστια στρατηγική σημασία τόσο για την συμμαχία…όσο και για την Μόσχα...και  για αυτό η χώρα  μας αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων αυτών των δύο αντιπάλων συνασπισπισμών εδώ και τρία χρόνια και θα έχουμε και συνέχεια .

https://youtu.be/ETTKo8ZAFlw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ