Κόσμος

Η ολλανδική Αστυνομία ανακρίνει τον οδηγό του βαν με τις φιάλες αερίου

Από την ολλανδική Αστυνομία ανακρίνεται ο Ισπανός οδηγός του βαν που εντοπίστηκε να μεταφέρει φιάλες αερίου στο Ρότερνταμ, κοντά σε χώρο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συναυλία, η οποία ματαιώθηκε.

Το όχημα έφερε ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η ισπανική Αστυνομία είχε προειδοποιήσει τις ολλανδικές Αρχές για πιθανό κίνδυνο επίθεσης στον συναυλιακό χώρο Maassilo, όπου θα εμφανιζόταν το καλιφορνέζινο μουσικό συγκρότημα Allah-Las.

Δικαστική Αρχή δήλωσε πάντως στο Reuters ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία.

«Η έρευνα συνεχίζεται και ανακρίνουμε τον συλληφθέντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Γκιζ βαν Νίμβεγκεν.

«Προσπαθούμε να διακριβώσουμε την ταυτότητά του» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο φορτηγάκι βρέθηκαν «περί τις δύο» φιάλες αερίου και ο τρόπος που οδηγούσε ο άνδρας ήταν «περίεργος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος αρνούμενος να σχολιάσει αναφορές της ισπανικής Αστυνομίας ότι ο συλληφθείς είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press, επικαλούμενο πηγές της ισπανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετέδωσε ότι ο συλληφθείς στο Ρότερνταμ δεν έχει διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική τρομοκρατία και ότι οι φιάλες αερίου προορίζονταν για οικιακή χρήση.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η συναυλία ματαιώθηκε περίπου στις 19.00, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...