Εκκλησία της Ελλάδος

Εξευτέλισε τους κυβερνώντες ο Αρχιεπίσκοπος για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περίμεναν όλοι την σημερινή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου. Οι ανοησίες Βούτση περί "ταλιμπάν της Ορθοδοξίας" άναψαν το φυτίλι της αντιπαράθεσης και πολλοί Ιεράρχες ξιφούλκησαν κατά της κυβέρνησης.

Επιθέσεις που ήλθαν κόντρα στην γραμμή των ήπιων τόνων που είχε επιβάλλει ουσιαστικά ο Αρχιεπίσκοπος. Παρόλα αυτά ανήμερα της Παναγίας ο κ. Ιερώνυμος έκανε μια κίνηση ματ. Ούτε σήκωσε τους τόνους ούτε άφησε όμως και αναπάντητες τις συριζικές προκλήσεις. Με μια μεστή περιεχομένου παρέμβαση εξευτέλισε τους άθλιους αριστερομπερδεμένους μεταθέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας σε ζήτημα Εκκλησίας-Έθνους. Έθνους που οι μηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν γνωρίζουν τι σημαίνει...

Με λίγα λόγια παραμέρισε την όποια αξία της κρατικής μηχανής (βλέπε Πολιτεία) στο τιμόνι της οποίας βρίσκονται οι άθεοι κουμανταδόροι του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε ένα επίπεδο παραπάνω. Με ενωτικό λόγο αλλά και με μια φράση που βρίθει νοημάτων ο Αρχιεπίσκοπος από τον ιερό ναό μεγάλης Παναγίας Θηβών, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τόνισε πως δεν γίνεται λόγος για καλές σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας "αυτά είναι πράγματα παιδιάστικα" υποβιβάζοντας τις θέσεις των ΣΥΡΙΖΑΙων σε απλά κόμπλεξ!

"Έχουμε το όραμα σχέσης Εκκλησίας και Έθνους. Αυτό πρέπει να μας συγκλονίζει. Αυτό πρέπει να μας συγκινεί" τόνισε, ενώ υπογράμμισε πως ο λαός υπήρξε και θα είναι πάντοτε Ορθόδοξος.

Αναλυτικά είπε: «Η απαίτηση των καιρών είναι να βρούμε τον τρόπο συνεργασίας. Χωρίς συνεργασία δε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Δεν περισσεύει κανείς. Έχει ανάγκη ο τόπος αυτήν την συνεργασία»και συμπλήρωσε πως «δε μιλάμε για καλές σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας αυτά είναι πράγματα παιδιάστικα. Έχουμε το όραμα σχέσης Εκκλησίας και Έθνους. Αυτό πρέπει να μας συγκλονίζει. Αυτό πρέπει να μας συγκινεί. Οι πατέρες αγαπούν τα παιδιά τους. Και αν τα παιδιά λανθάνουν οι πατέρες συγχωρούν». Ο Αρχιεπίσκοπος τέλος κάλεσε τους πιστούς να έχουν ενότητα και ευχήθηκε η Παναγία να μας φωτίζει και να μας σκεπάζει όλους και να επικαλούμαστε την χάρη της για να μπορέσει αυτός ο τόπος να πάει μπροστά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές