ΗΠΑ

Ελληνική "stealth σφραγίδα" φέρει το "κάρφωμα" του USS John S. McCain με τις ΗΠΑ να βλέπουν "ξένο δάχτυλο" από πίσω - Καρέ καρέ το τσακισμένο πλοίο


Ελληνική "σφραγίδα" έχει η σύγκρουση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS John S. McCain, με δεξαμενόπλοιο στην ανατολική Σιγκαπούρη αλλά το πλέον σημαντικό είναι ότι το Πεντάγωνο των ΗΠΑ μιλά πλέον για πρόθεση καθώς και το USS John S. McCain και το  USS Fitzgerald, έφεραν βαλλιστική Αμυντική Ασπίδα (BMD). Πηγές του Αμερικανικού Πενταγώνου τόνιζαν χαρακτηριστικά:

"Εχουμε δύο αντιτορπιλικά μας που φέρουν BMD εκτός μάχης με την απειλή της Β.Κορέας να είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή"... Οι ΗΠΑ βλέπουν...Κίνα, Ρωσία, Β.Κορέα από πίσω ή ISIS (;)

Το πως το USNAVY με όλα τα σύγχρονα μέσα ναυτιλίας που έχει δεν είδε πάλι ολόκληρο δεξαμενόπλοιο, αμέσως μετά το ατύχημα του USS Fitzgerald και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απόδοσης ευθυνών, είναι ένα μεγάλο θέμα...

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αναφέρει ήδη από το προηγούμενο "ατύχημα" με το USS Lake Champlain στις 9 Μαίου το ενδεχόμενο σκόπιμης ενέργειας. Πλέον και στις ΗΠΑ μιλούν ανοικτά και θα διερευνήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

4 ναυτικά ατυχήματα έχουν συμβεί σε ένα 1 χρόνο πλήττοντας την αξιοπιστία του US NAVY.

21 Aυγούστου: USS McCain
17 Ιουνίου: USS Fitzgerald
9 Μαίου: USS Lake Champlain
19 Αυγούστου 2016: USS Louisiana

Πιο αναλυτικά, Ελληνικών συμφερόντων είναι το δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε με το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John MacCain κοντά στη Σιγκαπούρη.

Το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC.

Σε ανακοίνωσή της η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Stealth Maritime Corporation, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Βαφειά, επιβεβαίωσε ότι ένα από τα δεξαμενόπλοια που διαχειρίζεται συγκρούστηκε με το αμερικανικό αντιτορπιλικό.

«Η Stealth Maritime Corporation μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το δεξαμενόπλοιο ALNIC MC (IMO: 9396725 σημαία Λιβηρίας) ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος του αμερικανικού ναυτικού USS JOHN S MCCAIN στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.

«Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το ALNIC MC υπέστη ζημιές στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος και δεν αναφέρθηκε μόλυνση στο Στενό της Σιγκαπούρης. Το σκάφος μεταφέρεται τώρα σε ασφαλές λιμάνι για να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η Stealth Maritime Corporation συνεργάζεται απολύτως με τις λιμενικές Αρχές της Σιγκαπούρης (MPA) στις έρευνες καθώς και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των αγνοούμενων ναυτών του αμερικανικού ναυτικού και ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα έχουν μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι καταστροφές είναι ορατές στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John S. McCain όπως θα δείτε σε βίντεο και φωτογραφίες.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων USS John S. McCain (DDG 56) κατέπλευσε στον ναύσταθμο Changi της Σιγκαπούρης, έπειτα από τις ζημιές που υπέστη το κύτος του σκάφους με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ορισμένα τμήματά του.

«Σημαντικές ζημιές στο κύτος είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν γειτονικά τμήματα, μεταξύ των οποίων καμπίνες του πληρώματος, μηχανήματα και δωμάτια επικοινωνιών. Οι προσπάθειες για την επιδιόρθωση των ζημιών από το πλήρωμα σταμάτησαν περαιτέρω πλημμύρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 7ος Στόλος των ΗΠΑ.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά της Σιγκαπούρης, καθώς και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν οι δέκα ναύτες που αγνοούνται, ενώ άλλοι πέντε έχουν τραυματιστεί.

Τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά, ενώ ο πέμπτος δεν χρειάστηκε διακομιδή.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές από το αμερικανικό ναυτικό, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στο σκάφος του, ενώ προκλήθηκε και εισροή υδάτων σε διαμερίσματα του πλοίου, συμπεριλαμβανομένου του μηχανοστασίου και των ενδιαιτήσεων.

Ακαρπες είναι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τα περιπολικά τύπου «Fearless», RSS Gallant (97), RSS Resilience (82), το σκάφος της Ακτοφυλακής της Σιγκαπούρης, Basking Shark (55), το πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων USS America (LHA 6), το οποίο απονήωσε ελικόπτερα MH-60S και αεροσκάφη MV-22 Osprey.

Δεν έχει βρεθεί κανείς από τους 10 αγνοούμενους ναύτες. Τέσσερις ή πέντε από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των ενόπλων δυνάμεων της Σιγκαπούρης, με τραυματισμούς που δεν απειλούν πάντως τη ζωή τους.

Το USS John S. McCain ναυπηγήθηκε το 1992 στο Bath με σπόνσορα τη γυναίκα του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, Σιντι Μακέιν. Την κατασκευή του πλοίου ανέλαβε η Bath Iron Works το 1991.

Το McCain τέθηκε σε υπηρεσία στις 2 Ιουλίου 1994, στο Bath. Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, George H. W. Bush, ήταν ο κύριος ομιλητής της τελετής. Το πλοίο στάλθηκε αρχικά στο λιμάνι του Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη, και μετά μεταφέρθηκε το λιμάνι Yokosuka της Ιαπωνίας το 1997.

Τον Ιανουάριο του 2003, το John S. McCain αναπτύχθηκε στον Περσικό Κόλπο. Το πλοίο έριξε 39 πυραύλους Tomahawk για να υποστηρίξει την εισβολή στο Ιράκ και για αυτό το λόγο παρασημοφορήθηκε από το Ναυτικό.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vlrA36GzHNshttps://www.youtube.com/watch?v=w2TA7i9obb4https://twitter.com/miladvisor/status/899541228869611521

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ