Κόσμος

Πυρηνικός τρόμος - Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πατάει το κουμπί - Η Β.Κορέα ετοιμάζει εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Τρέλα …είναι η κατάλληλη λέξη που αντιπροσωπεύει την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα στην αιματοβαμένη από το 1950 κορεατική χερσόνησο. 

Δορυφορικές εικόνες  δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να ξεκινήσει νέα  δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων από….. υποβρύχιο, αναφέρει έγκυρη βρετανική εφημερίδα.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν νωρίτερα αυτό το μήνα,  δείχνουν πυρετώδεις  προετοιμασίες εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχιο.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν με τρόμο ότι Βόρεια Κορέα , με επικεφαλής τον Κιμ Γιονγκ-ουν, αναζητά εναγωνίως για προφανείς λόγους,  την εκτόξευση  βαλλιστικού πυραύλου  με πιθανή πυρηνική  γόμωση από υποβρύχιο στη θάλασσα, δείχνοντας το πύραυλο  Pukguksong-1.

Η απελευθέρωση των εικόνων έρχεται μέσα σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, με τις δύο πλευρές να εκδίδουν απειλές και αντιτρομοκρατικές ενέργειες.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται εντατικά  για τη δοκιμή ενός πυραύλου, με σκοπό να καταδείξει στις ΗΠΑ ότι πλέον ο πυρηνικός όλεθρος έχει μετατοπιστεί  στην θάλασσα , απειλώντας ολόκληρη την δυτική  ηπειρωτική πλευρά των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ δήλωσε ότι η "στρατιωτική λύση " για την χώρα αυτήν είναι έτοιμη εάν το βορειοκορεατικό καθεστώς προσπαθήσει να ενεργήσει «άστοχα».

Οι δηλώσεις Τραμπ , ‘‘μεταφέρθηκαν‘‘ αμέσως  στα  κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, τα οποία στην συνέχεια απείλησαν  τις ΗΠΑ με πυρηνικό πλήγμα στην ηπειρωτική χώρα, και χιλιάδες θύματα.

Το καθεστώς της  Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές στην Ιαπωνία είναι  "ικανό  να ξεκινήσει οποιονδήποτε πόλεμο θέλουν οι ΗΠΑ", διότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαλυθεί εκ των έσω.

Ο Joseph Bermudez, ειδικός στις υποθέσεις της Βόρειας Κορέας , αλλά και στον τομέα της άμυνας και των πληροφοριών ανέφερε ότι  «Οι πρόσφατες δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν αρκετές προόδους που δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να επιταχύνει την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνική γόμωση  στη θάλασσα‘‘.

Ο  Bermudez επεσήμανε δραστηριότητα σε ένα πειραματικό υποβρύχιο τύπου Sinpo που έχει εφοδιαστεί με βαλλιστικούς πυραύλους   από περιοχή που βρίσκεται στην ανατολική ακτή, περιοχή από την οποία θα έρθει ενδεχόμενη ‘‘καταιγίδα πυραύλων‘‘, όπως απειλούν οι Βορεικορεάτες  κατά των ΗΠΑ .

Νωρίτερα αυτό το μήνα Αμερικανοί αξιωματούχοι διαπίστωσαν "εξαιρετικά ασυνήθιστη και πρωτοφανή επίπεδα" βορειοκορεατικής υποβρύχιας δραστηριότητας.

Το υποβρύχιο της κλάσης  Sinpo πιστεύεται ότι έχει ακτίνα δράσης περίπου 1.200 μιλίων.

Υπενθυμίζουμε ότι κια ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι δεν θα ήταν έκπληξη για αυτόν αν η Βόρεια Κορέα έκανε άλλη μία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, με δεδομένο ότι πραγματοποίησε δύο δοκιμές τον Ιούλιο.

«Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα συνεχίσει να προσπαθεί να αναπτύξει το πυραυλικό πρόγραμμά του, άρα δεν θα ήταν έκπληξη για εμένα αν γινόταν άλλη μία δοκιμή πυραύλου. Έκανε δύο τον Ιούλιο, άρα δεν θα ήταν έκπληξη για εμένα αν γινόταν άλλη μία δοκιμή πυραύλου», δήλωσε  ο Πομπέο στο Fox News

Ο παρανοϊκός Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι ικανός για όλα και για όλους ακόμα και να ξεκινήσει έναν Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

https://youtu.be/vUqgpLr5_X4?t=8

https://youtu.be/R_w9sDB2bAY?t=6

https://youtu.be/wAu1yg7_Dx4?t=10

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ