Κόσμος

Εκατομμύρια Κινέζοι με τις αποσκευές στα χέρια έρχονται Ελλάδα: Η Air China ξεκινάει απευθείας πτήσεις Πεκίνο-Αθήνα

Η απόφαση ελήφθη και ο κινεζικός κολοσσός  Air China θα  ξεκινήσει απευθείας πτήσεις Πεκίνο-Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

Η είδηση έγινε δεκτή μέσω δελτίου τύπου  που εκδόθηκε μετά από συνάντηση του υπουργού  Αλέκου Φλαμπουράρη και του  Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Zou  Xiaoli .

Οι  δύο αξιωματούχοι συζήτησαν την παρουσία των κινεζικών εταιρειών στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου, στην οποία η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Οι δύο αξιωματούχοι εστίασαν, επίσης, σχετικά με το πρόγραμμα και την ημερήσια διάταξη των συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Xu Linyi, υπεύθυνη για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Οι σχέσεις Ελλάδος και Κίνας ειδικά μετά το βέτο της Αθήνας  στην ΕΕ για απόφαση σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα αυτή, έχουν ανέλθει στο ανώτερο επίπεδο από το 2008.

Αυτό όπως έχει γίνει κατανοητό έχει θορυβήσει την Ουάσιγκτον που βλέπει  την διείσδυση  του ‘’κινεζικού δράκου ‘‘ στην Ανατολική Μεσόγειο να γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική.    

Για την Κίνα ανησυχούν περισσότερο οι ΗΠΑ σύμφωνα με αμερικανικές πληροφορίες, ειδικά  μετά και την κάθοδο του κινεζικού Στόλου στον Πειραιά όπου είχαμε και συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας με το Κινεζικό με συμμετοχή ΟΥΚ, φρεγάτας και ΤΠΚ.

Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι η Κίνα το παραδέχτηκε και το είπε δυνατά: Η επίσκεψη του κινεζικού Στόλου εντάσσεται στο πλαίσιο «Δρόμος του Μεταξιού»!

Πρόσφατα ο Κινέζος  υποναύαρχος Shen Hao επισκέφτηκετην Ελλάδα ως διοικητής της ομάδας πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Κίνας, TASK GROUP (TG) 150.

Η Φρεγάτα  TG 150 παρέμεινε στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι  την 26η Ιουλίου 2017, και η επίσκεψή της εντάσσεται στο πλαίσιο του πλου της για την προώθηση της κινέζικης πρωτοβουλίας «Δρόμος του Μεταξιού» (Belt and Road International Cooperation Summit Forum, May 2017).

Ταυτόχρονα, διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των ενόπλων δυνάμεων και του πολεμικού ναυτικού είχε ο υποδιοικητής του στόλου της Ανατολικής Θάλασσας του ναυτικού της Κίνας υποναύαρχος Shen Hao, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, διμερούς συνεργασίας και σχετικά με τις δραστηριότητες του πολεμικού ναυτικού των δύο χωρών.

Η Ελλάδα έχει καταστεί σε σοβαρό παίκτη που θα διεκδικήσει με αποφασιστικότητα μερίδιο του επενδυτικού προγράμματος των 100 δισ. Ευρώ που θα σπαταλήσει το Πεκίνο για τις χώρες του αποκαλούμενου Νέου Δρόμου του Μεταξιού.

Ενώ ο θαλάσσιος δρόμος του Μεταξιού συμπεριλαμβάνει πλέον την Ελλάδα, η σιδηροδρομική σύνδεση με τον Δρόμο του Μεταξιού και την νέα υπο διαμόρφωση οικονομική Ζώνη δεν έχει ακόμη εισέλθει στη φάση υψηλής ταχύτητας.

Με λίγα λόγια η Ελλάδα είναι η βάση επέκτασης στην Ευρώπη του κινεζικού οικονομικού θαύματος.

Οι Κινέζοι έχοντας ως εφαλτήριο το μεγάλο ελληνικό λιμάνι του Πειραιά, ετοιμάζονται μέσω σιδηροδρομικής οδού για μια αύξηση ρεκόρ στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων.

Το σχέδιο είναι η δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής πάνω στο σημαντικό άξονα Πειραιά –Σκόπια- Βελιγράδι-Βουδαπέστη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι εδώ και πολλά χρόνια συνεργάζονται με τους σκοπιανούς σιδηροδρόμους.

Στην Κίνα γίνονται σοβαρές συζητήσεις για τον υδάτινο δίαυλο που θα συνδέει τη Μεσόγειο Θάλασσα, μέσω του Αξιού ποταμού στη Θεσσαλονίκη, με τον Δούναβη και το υφιστάμενο ποτάμιο δίκτυο μεταφορών στην Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα. Όλα αυτά τα σχέδια  έχουν θορυβήσει Αμερικανούς και Γερμανούς· ...οι οποίοι έχουν τεράστια συμφέροντα στην χώρα μας.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί για το Πεκίνο...την βάση για την επέκταση των κινεζικών σχεδίων για την άλωση της ΕΕ, διότι όπως και να το κάνουμε έρχεται η ‘’αυτοκρατορία της Ανατολής‘’ η οποία θα αλλάξει όλόκληρο το παγκόσμιο γεωπολιτικό και οικονομικό χάρτη, ειδικά μετά την ίδρυση της Τράπεζας επενδύσεων απο το Πεκίνο. Ο κόσμος αλλαζει ραγδαία μαζί και η περιοχή μας, και οφέιλουμε να λάβουμε την σωστή θέση στις εξελίξεις που έρχονται πλέον  με υπερηχητική ταχύτητα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ