ΗΠΑ

Δουλεύουν τριπλοβάρδιες τα αμερικανικά ναυπηγεία: Διαταγή Τραμπ για ναυπήγηση 61 πολεμικών πλοίων-υποβρυχίων - Ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου!

ΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Μεγάλα σχέδια σε εξέλιξη από τον νυν Αμερικανό πρόεδρο για την δημιουργία ακόμα πιο ισχυρού πολεμικού στόλου των ΗΠΑ.

Μετά την ανακοίνωση από την Μόσχα  του Ρώσου ΥΦΑΜ  Γιούρι Μπορίσοφ,  για την κατασκευή νέου  αεροπλανοφόρου του ρωσικού Ναυτικού και την κατασκευή δεύτερου κινεζικού  κλάσεως Liaoning , οι Αμερικανοί θέλουν να κάνουν ένα ακόμα πιο μεγάλο  «ποιοτικό βήμα» σε αυτόν τον τομέα .

https://youtu.be/y-OSlb97kOU?t=2

Η εταιρεία Huntington Ingalls Industries ανακοίνωσε στις 24 Αυγούστου σε τελετή στα ναυπηγεία ή Newport News Shipbuilding της κοπής της τροπίδας χάλυβα για την κατασκευή ενός νέου πυρηνοκίνητου   αεροπλανοφόρου  CVN-80,  κλάσεως «Τζέραλντ Φορντ», αναφέρει σχετικό άρθρο.

Τον Μάιο του 2016, η Huntington Ingalls Industries υπέγραψε την πρώτη σύμβαση για την ανάπτυξη σχεδίου για την κατασκευή του νέου αμερικανικού αεροπλανοφόρου CVN-80 Enterprise.

Το κόστος της συμφωνίας κυμαίνεται στα  152 εκατομμύρια δολάρια. Η σύμβαση για την ανάπτυξη του  CVN-80 αναμένεται το 2018 και η περάτωση του πλοίου  αναμένεται  μέσα στο 2023 .

Η κατασκευή του CVN-80 θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών. Οι περισσότερες εργασίες στο νέο αεροπλανοφόρο θα πραγματοποιηθούν σε κλειστό χώρο μακριά  από τα "αδιάκριτα βλέμματα" , και  η διαδικασία κατασκευής δεν θα εξαρτάται πλέον από τις καιρικές συνθήκες.

Τα νέου τύπου αεροπλανοφόρα του USNAVY  έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα κλάσεως  Nimitz και θα έχουν βελτιωμένες τεχνικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος διαχείρισης μάχης, και μιας ανασχεδιασμένης υπερκατασκευής.

Με την χρήση αυτού του ειδικού "καταπέλτη" θα έχουμε  αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών που θα μεταφέρονται από το πλοίο κατά 30%, ενώ αυτά  θα δύνανται να απονηώνονται  και προσνηώνονται  σχεδόν σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Επίσης το πλοίο θα  θα διαθέτει  νέο πυρηνικό σταθμό και ένα βελτιωμένο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.

Θα είναι επίσης εφοδιασμένο με ηλεκτρομαγνητικό καταπέλτη για την εκτόξευση του αεροσκάφους EMALS (Electromagnetic Aircraft Launch System), ενός προηγμένου αεροσκάφους  (AAG) με  ραντάρ διπλής εμβέλειας.

Η χρήση των τελευταίων τεχνολογιών θα επιτρέψει την μείωση του αριθμού του πληρώματος και τη μείωση του φορτίου, καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά τη διάρκεια της εκτιμώμενης πενταετούς διάρκειας αξιολόγησης του .

Επίσης το νέο αεροπλανοφόρο θα μεταφέρει και μη επανδρωμένα αεροσκάφη , για να συλλέγουν  πληροφορίες και να πραγματοποιούν αναγνωρίσεις/ παρακολουθήσεις και άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες 24 ώρες το 24ωρο, σε μεγάλες αποστάσεις.

Τα  μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα έχουν επίσης την δυνατότητα κάθετης απο/προσνήωσης από περιορισμένους χώρους σε ταραγμένες θάλασσες προσδίδοντας μεγάλες δυνατότητες στην διοίκηση του πλοίου.

https://youtu.be/FNqEJPxMInw?t=1

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ κινείται πάνω σε σωστά «βήματα» όσον  αφορά την χώρα του και για αυτό ετοιμάζει νέο πανίσχυρο αμερικανικό στόλο απαιτώντας περισσότερα πλοία για το πολεμικό ναυτικό καθ΄ υπέρβαση των άλλων κλάδων .

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ναυπήγηση πλοίων μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου με στόχο  να καλυφτεί η απόσταση από την «ανακάμπτουσα» Ρωσία και την λίαν επικίνδυνη Κίνα.

Η πρόταση αφορά την ναυπήγηση 61  πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ώστε ο συνολικός αριθμός να ανέλθει σε 335 πλοία,  και είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή  που είχε αναφερθεί από τον ηγέτη  των Ρεπουμπλικανών στην προεκλογική εκστρατεία.

Το σχέδιο αυτό του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού ανταποκρίνεται στο νέο δόγμα που επικρατεί στην Ουάσιγκτον από τους στρατηγούς/συμβούλους του Ν.Τραμπ , και οι οποίοι θέλουν να  καταστήσουν και πάλι ισχυρή την «αμερικανική παρουσία» σε όλους τους Ωκεανούς.

Η αναθεωρημένη Αξιολόγηση της δομής των σκαφών επιφανείας του αμερικανικού ναυτικού θέλει σχετικά άμεσα  άλλα 47 πλοία, συμπεριλαμβανομένων ενός  αεροπλανοφόρου , 16 αντιτορπιλικών κλάσεως «USS Zumwalt» που κατασκευάζονται στο Μέιν  και 18 επιθετικών υποβρυχίων κλάσεως typhoon  που κατασκευάζονται σε  Κονέκτικατ, Ρόουντ Άιλαντ και Βιρτζίνια.

Επίσης απαιτείται η κατασκευή μεγάλων αποβατικών  πλοίων, αλλά και πολεμικών πλοίων γενικών καθηκόντων .

Το κινεζικό ναυτικό ναυπηγεί με ρυθμούς ρεκόρ και σύμφωνα με πληροφορίες σε τρία χρόνια θα διαθέτει κάτι λιγότερο από  400 πολεμικά πλοία και ενδεχομένως τέσσερα αεροπλανοφόρα, κάτι που καθιστά επιτακτική την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης των αντίστοιχων αμερικανικών αεροπλανοφόρων.

«Μέγα το της θαλάσσης κράτος» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν διαχρονικά....απόλυτο δίκιο.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...