Αρχείο

Γενική κινητοποίηση των ΕΔ της Βενεζουέλας - Εκαντοντάδες αμερικανικά άρματα έτοιμα στα λιμάνια για πόλεμο (φωτογραφίες)


Μεγάλες εξελίξεις  έχουμε στις ΗΠΑ με την μαζική μετακίνηση εκατοντάδων οπλικών συστημάτων στο λιμάνι Beaumont στο Τέξας και σε άλλα λιμάνια έτοιμα για πολεμικές επιχειρήσεις στο ‘’εξωτερικό‘‘  , ενώ η Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα προετοιμάζονται ακόμη και για πιθανό πόλεμο με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.  

 

Σε μια δραματική έκκληση ο  πρόεδρος της ‘‘διαλυμένης‘‘ πλέον Βενεζουέλας Ν.  Μαδούρο ζήτησε απεγνωσμένα από τον λαό  να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις, μετά από τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ν.  Τραμπ για στρατιωτική επέμβαση.

«Όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στο σχέδιο άμυνας, εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ας δούμε πόσο αρέσει στους αμερικανούς ιμπεριαλιστές», φέρεται να δήλωσζε ο Μαδούρο, προτρέποντάς τους· πολίτες μαζικά  να συμμετάσχουν σε διήμερη στρατιωτική άσκηση.

Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ, απο την δική του πλευρά,  ετοιμάζεται για την υλοποιήση μιας ακόμη εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλους απο υποβρύχιο...και όλα κρέμονται στον πλανήτη ...από μια κλωστή .

Την ίδια ακριβώς στιγμή αποκλειστικές φωτογραφίες και ρωσικό άρθρο, αναφέρει ότι το Πεντάγωνο μετακινεί μαζικά τεθωρακισμένα οχήματα  στα λιμάνια του Ειρηνικού και στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ  αναμένεται η φόρτωση τους σε στρατιωτικά μεταγωγικά πλοία.

Την μετακίνηση εκατοντάδων αμερικανικών οπλικών συστημάτων κατέγραψαν Blogger , ‘’γεμίζοντας‘‘ το Twitter με  ερασιτεχνικές φωτογραφίες και βίντεο, με τα τρένα να μεταφέρουν συνεχώς εκατοντάδες άρματα μάχης , αυτοκινούμενα οβιδοβόλα και βοηθητικό εξοπλισμό να αποστέλλεται  προς τα δυτικά και ανατολικά των ΗΠΑ.

Ένα από τα τρένα έφτασε στο λιμάνι του Beaumont του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού.

Το βίντεο εμπεριέχει την μετακίνηση 150 αυτοκινούμενων πυροβόλων howitzer M109A6 Paladin.

Επίσης διακρίνονται καθαρά από τις φωτογραφίες στο λιμάνι θωρακισμένα τζιπ Hummer και αρματοφορείς χωρητικότητας 22 τόνων , ενώ ένας  ζυγίζει περίπου 24 τόνους.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, εμφανίσθηκαν  περίπου 300 τεμάχια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης  κά.

Νωρίτερα, από τα ανατολικά λιμάνια των Ηνωμένων Πολιτειών  το Πεντάγωνο μεταφέρει βαρέα οχήματα με προρισμό την Ευρώπη, για να ενισχύσει το ΝΑΤΟ , αλλά και την Ιορδανία - στα σύνορα με τη Συρία.

Ενώ ο Μαδούρο προειδοποιούσε τους υποστηρικτές του στο Καράκας να προετοιμαστούν για μια «ιμπεριαλιστική» στρατιωτική επέμβαση, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς προσπαθούσε να κατευνάσει την ανησυχία της περιοχής μετά τις δηλώσεις του Τραμπ, και υποσχέθηκε μια ειρηνική επίλυση στην «κατάρρευση προς τη δικτατορία» της Βενεζουέλας.

Χιλιάδες υποστηρικτών της κυβέρνησης διαδήλωσαν στο Καράκας, όπου καταδίκασαν την πρόταση του Τραμπ για «στρατιωτική εναλλακτική» ως επίλυση της κρίσης στη χώρα τους.

Εντωμεταξύ ο Μαδούρο όντας σε δραματική κατάσταση ανέφερε:

«Θέλω να μιλήσω τηλεφωνικά με τον κύριο Τραμπ, να του πω, σε κοροϊδεύουν,  ό,τι σου λένε για τη Βενεζουέλα είναι ψέμα. Σε σπρώχνουν στο χείλος του  γκρεμού».

Ο Λευκός Οίκος αντέκρουσε σκιωδώς όλες τις προσπάθειες του Μαδούρο να συνομιλήσει με τον Τραμπ, τονίζοντας ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα δεχθεί να μιλήσει μαζί του όταν η χώρα επιστρέψει στη δημοκρατία.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα εισαγάγουν οικονομικές και διπλωματικές πιέσεις ώστε να επανορθωθεί η δημοκρατία στη χώρα.

«Το αποτυχημένο κράτος της Βενεζουέλας απειλεί την ασφάλεια και ευμάρεια ολόκληρου του ημισφαιρίου και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», είπε σε δημοσιογράφους στην παραλιακή πόλη Καρταχένα της Κολομβίας.

«Το καθεστώς βιώνει αλλαγή αυτή τη στιγμή και αυτό που παρατηρούμε είναι ότι η Βενεζουέλα καταρρέει σε δικτατορία‘, δήλωσε ο ίδιος.

Αυτό όμως που γίνεται κατανοητό είναι ότι οι ΗΠΑ..... έχουν ‘‘απασφαλίσει‘’ και ετοιμάζονται να ‘‘χτυπήσουν‘‘ είτε στην Βόρεια Κορέα ..είτε στην Βενεζουέλα..και αυτό είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=tK30JcAWs-M

 

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/894119768722219008

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...