Κόσμος

Γάλλοι αστυνομικοί πυροβολούν κατά υπόπτου σε αυτοκίνητο και τον σκοτώνουν (βίντεο)


Δραματικό βίντεο έχει αναρτηθεί στα γαλλικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει Γάλλους αστυνομικούς να σκοτώνουν ύποπτο μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Chalette-sur-Loing κοντά στην Ορλεάνη, περίπου 70 μίλια νότια από το Παρίσι.

Σύμφωνα με την Daily Mail, γύρω στις 5.30 το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικοί επισκέφθηκαν το διαμέρισμα ενός άντρα, πορτογαλικής καταγωγής, μετά από διαμαρτυρίες γειτόνων για δυνατό θόρυβο, και τον εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητό του, μάρκας Ρενό. Πηγή κοντά στην αστυνομική έρευνα, ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα, ότι ο ύποπτος είπε στους αστυνομικούς ότι έχει μαχαίρι και εκρηκτικά.

Στην αρχή του βίντεο, φαίνεται το όχημα του άντρα να είναι πλήρως μπλοκαρισμένο από τα περιπολικά, αλλά στην συνέχεια ένας αστυνομικός απομακρύνει το ένα περιπολικό, με αποτέλεσμα να δώσει οδό διαφυγής στον ύποπτο, ο οποίος καταφέρνει να οδηγήσει μακριά από τα περιπολικά.

Τότε, τρεις από τους έξι αστυνομικούς, που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, αρχίζουν επανειλημμένως να πυροβολούν κατά του παρμπρίζ του Ρενό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν τόσο σοβαρά που μετά από λίγο να φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο νεκρός φαίνεται πως είχε ποινικό μητρώο, αλλά και ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήταν καταδικασμένος δολοφόνος που απειλούσε να βάλει βόμβες. Παρ' όλα αυτά, οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, έχει ξεκινήσει η διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας στη γαλλική αστυνομία για τις συνθήκες που οι αστυνομικοί σκότωσαν τον ύποπτο και για το κατά πόσο χρησιμοποίησαν αδικαιολόγητη βία.

Δείτε το βίντεο από την Daily Mail

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...