Ρωσία

Β.Πούτιν: Ο ηγέτης και υπερασπιστής της Ορθοδοξίας που δεν βγάζει ποτέ το σταυρό από πάνω του - Ακούει κανείς Βούτσης...;



Η φωτογραφία του Βλάντιμιρ Πούτιν να απολαμβάνει το καλοκαίρι στη Σιβηρία γυμνός από τη μέση και πάνω που έχει προκαλέσει φρενήρη στους Ρώσους πολίτες και όχι μόνο, δείχνοντας οι περισσότεροι τη λατρεία τους στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου, έχει και πολύ έντονους συμβολισμούς για όσους προσέξουν καλά.

Κατ' αρχήν η φωτογράφηση a la Πούτιν εξαπλώθηκε και έγινε μόδα με αφορμή την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης #PutinShirtlessChallenge που έφτιαξε ο Πάβελ Ντούροφ, Ρώσος που ζει στο εξωτερικό, καλώντας όσους ήθελαν να μιμηθούν το παράδειγμα του Ρώσου προέδρου.

Η φωτογραφία που χρησιμοποίησε ο Ντούροφ έχει δοθεί από το Κρεμλίνο, αφού η ομάδα επικοινωνίας του Βλάντιμιρ Πούτιν συχνά δημοσιοποιεί εικόνες από τις θερινές εκδρομές του και τη γυμναστική που κάνει, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει την εικόνα ενός ισχυρού άνδρα που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και πάντα έτοιμος να ηγηθεί της χώρας.

Στο γυμνό στέρνο του Πούτιν ωστόσο είναι εμφανέστατος ο σταυρός. Είναι καθαρά μια συμβολική κίνηση του Ρώσου προέδρου προκειμένου να δείξει πώς θα είναι πάντα ο υπερασπιστής της Ορθοδοξίας.

Δεν χάνει άλλωστε ευκαιρία να δείχνει την αγάπη του και τον σεβασμό του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, να υπερασπίζεται λαούς ομόδοξους και να κυνηγάει όσους θέτουν ως στόχος των ξεριζωμό και τον αφανισμό τους (όπως στη Συρία).

Σε αντίθεση με τους πολιτικούς στην Ελλάδα που δεν θέλουν να δείχνουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω μήπως... παρεξηγηθούν ή χάσουν ψήφους, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν έχει κανέναν δισταγμό. Αυτό άλλωστε είναι και το χαρακτηριστικό του ηγέτη. Οι επισκέψεις τους άλλωστε στο Άγιο Όρος είναι συχνές.

Στην Ελλάδα, ο κ. Βούτσης πάει κόντρα στην Εκκλησία και αυθαδιάζει για να μην θίξει τους ΣΥΡΙΖΑίους που ούτε και αυτοί ξέρουν τι εκπροσωπούν. Επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει την εικόνα της «ανοιχτής» παράταξης, υπερασπιζόμενη και όσους είναι gay, και όσους δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, τους μετανάστες και άλλα τέτοια περίεργα. Παίζει έτσι το παιχνίδι της Νέας Τάξης Πραγμάτων που θέλει να διασπάσει τους λαούς για να τους ελέγξει.

Οι πολιτικοί στη χώρα μας δείχνουν δυστυχώς πώς δεν βρίσκονται κοντά στην κοινωνία και όταν επιχειρούν να το κάνουν αποδεικνύουν ότι προσποιούνται.

Ο Β. Πούτιν ωστόσο έρχεται στην Ελλάδα με προτεραιότητα την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος και έχει καταφέρει να διεισδύσει βαθιά στην ελληνική κοινωνία το συναίσθημά πώς Ελλάδα και Ρωσία τους ενώνει η Ορθοδοξία.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι Έλληνες στηρίζουν συντριπτικά τον Πούτιν σε αντίθεση με άλλον ηγέτη ξένης χώρας. Έρευνα του ινστιτούτου PEW έδειξε πώς ο Ρώσος πρόεδρος προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά στην προτίμηση των Ελλήνων έναντι του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ όσον αφορά στον χειρισμό των διεθνών υποθέσεων.

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι, μάλιστα, η μεγαλύτερη που καταγράφεται στην έρευνα που αποτυπώνει τη στάση των πολιτών 37 χωρών απέναντι στους ηγέτες των δύο υπερδυνάμεων.

Μόνο η Ελλάδα και ο Λίβανος έχουν μια διαφορά 31 μονάδων ανάμεσα σε Πούτιν και Τραμπ, με το 50% των Ελλήνων να τάσσεται υπέρ του Ρώσου προέδρου και μόλις το 19% να «ψηφίζει» τον πρόεδρο των ΗΠΑ (στο Λίβανο τα ποσοστά είναι 46% Πούτιν και 15% Τραμπ).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ