Κόσμος

Ασχημες εξελίξεις: Διάβημα και τελεσίγραφο Κίνας σε Ν.Κορέα: "Απόσυρση του THAAD τώρα" - Δύο αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ στη Κορεατική - Εκτόξευσαν και διηπειρωτικό πύραυλο


Του Βασίλη Καπούλα

Στο κόκκινο η ένταση ΗΠΑ-Β.Κορέας και Κίνας με το Πεκίνο να προχωρά σε διάβημα στο πρέσβη της Ν.Κορέας για την νέα ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) και την Ουάσινγκτον να σχεδιάζει την αποστολή δύο αεροπλανοφόρων και συγκεκριμένα των USS Ronald Reagan και USS Carl Vinson  μαζί με πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Κορεατική στα μέσα Αυγούστου.

Η πρόγευση της νέα έντασης ήρθε πριν λίγο, καθώς όπως είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην εκτόξευση διηπειρωτικού Minuteman III.

Ήταν 2:10 τα ξημερώματα της Τετάρτης, τοπική ώρα, όταν η Αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε στην δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου Minuteman III από τη βάση του Βόρειου Βάντεμπεργκ στην Καλιφόρνια, απαντώντας έτσι στην τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Μάλιστα, η Αεροπορία ξεκαθάρισε ότι η δοκιμαστική εκτόξευση «αν και δεν αποτελεί ευθεία απάντηση σε πρόσφατες πράξεις της Βόρειας Κορέας, δείχνει ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και έτοιμο να υπερασπιστεί τη χώρα και τους συμμάχους της από επιθέσεις».

Σημειώνεται ότι ο πύραυλος Minuteman III μπορεί να μεταφέρει ως τρεις θερμοπυρηνικές κεφαλές, ισχύος 300 ως 500 Kιλοτόνων.

O διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος διένυσε 4.000 μίλια από την αεροπορική βάση της Καλιφόρνια μέχρι τον Ειρηνικό.

Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε τέταρτη δοκιμή ICBM αυτό το χρόνο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε τον πρέσβη της Νότιας Κορέας στο Πεκίνο για διάβημα λόγω του THAAD.

Ο Kong Xuanyou, αναπληρωτής Υπουργός του κινεζικού ΥΠΕΞ, συναντήθηκε με τον πρέσβη Kim Jang-soo και απαίτησε  με μορφή τελεσιγράφου τον τερματισμό της ανάπτυξης του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος και την απόσυρση του.

Ο Huh Seung-jae, ανώτατος αξιωματούχος της Σεούλ, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Κίνα φαίνεται ότι έχει απασφαλίσει και θα αφήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να "πατήσει ξανά τα κουμπάκια του".

Ολα δείχνουν πως πάμε για κλιμάκωση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το Βίντεο της εκτόξευσης.

https://twitter.com/aldin_ww/status/892728314057699330

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...