ΗΠΑ

Αστυνομικός ρίχνει γροθιές σε ύποπτο ενώ τον έχει ακινητοποιήσει (βίντεο)


Ένα βίντεο ασφαλείας που καταγράφηκε από κάμερα σε σηματοδότη δείχνει μια διαφορετική εκδοχή ενός περιστατικού, από τον τρόπο με τον οποίο το είχε παρουσιάσει η αστυνομία στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.

Στο υλικό φαίνεται ένας λευκός αστυνομικός, που όπως έγινε γνωστό είχε ιστορικό πειθαρχικών παραπτωμάτων, να γρονθοκοπεί έναν μαύρο άντρα, ενώ του χτυπούσε το κεφάλι στο πεζοδρόμιο.

Η αρχική εκδοχή της αστυνομίας έλεγε ότι ο Ρίτσαρντ Χάμπαρντ αρνήθηκε να υπακούσει στις οδηγίες των αστυνομικών που τον είχαν σταματήσει με την υποψία ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ότι άρχισε να αντιστέκεται.

Αλλά στο υλικό από την κάμερα, φαίνεται πως ο αστυνομικός δεν έδωσε καν την ευκαιρία στο θύμα να συνεργαστεί, καθώς άρχισε να τον χτυπά με το πού βγήκε από το αυτοκίνητο. Έπιασε τα χέρια του σε λαβή και τον έριξε στο έδαφος, γρονθοκοπώντας τον και χτυπώντας το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, ενώ αυτός πλέον πράγματι αντιστέκεται προσπαθώντας να αμυνθεί.

Στο βίντεο φαίνεται και η φίλη του θύματος, να βγαίνει από το αμάξι με τα χέρια ψηλά και να παρακαλεί να σταματήσουν, ενώ φωνάζει ότι είναι άοπλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ