Πολιτική

Ανέκρουσε πρύμναν ο Βούτσης μετά την ιερή κατακραυγή - Γιατί η Εκκλησία δεν εκμεταλλέυεται την δυναμή της;

Του Άγγελου Ρούσσου

Πριν από λίγες μέρες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραφε πως ο πρωθυπουργός τραβούσε τα μαλλιά του με τις ανόητες δηλώσεις Βούτση περί “ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”, που κατάφεραν να ξυπνήσουν την κοιμώμενη Ιεραρχία της Εκκλησίας με πολλούς Δεσπότες να ξεσπαθώνουν κατά του Προέδρου της Βουλής και γενικότερα κατά της κυβέρνησης.

Το χτύπημα κατά πως φαίνεται ήταν αρκετά ισχυρό αφού ο κ. Βούτσης αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν και να οδηγηθεί σε έστω και μερική αναδίπλωση προφανώς αφού.... βαρέσανε τα τέλια από Μαξίμου μεριά!

Σε συνεντευξή του λοιπόν στην λαρισαϊκή εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ υποχώρησε από τις προκλητικές θέσεις του και στρογγύλεψε τον λόγο του.

Συγκεκριμένα το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης αναφέρει:

“Πριν από λίγες ημέρες δηλώσατε ότι η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και όχι Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Αμυνας. Παράλληλα, στην πρόσφατη συζήτηση για την Παιδεία, κυριάρχησαν θέματα όπως άσυλο, σημαιοφόροι, έπαρση, εκκλησιασμός και λιγότερο η σχέση της παιδείας με έρευνα, καινοτομία, κοινωνία, οικονομία κ.λπ. Πρόκειται για επιλογή ή για ατζέντα που «ξέφυγε»;

Δεν είναι κακό για τη δημοκρατία μας το να φτάνουν σε γενικότερα ιδεολογικά, θεωρητικά ή και προγραμματικά διακυβεύματα, με ισχυρές αντίθετες απόψεις των κομμάτων, οι σχετικές τρέχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις για μείζονα ζητήματα σαν αυτά που προαναφέρατε. Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγεται είναι ο διχαστικός λόγος, οι προσωπικές υβριστικές στοχοποιήσεις αλλά και η ιδεοληπτική πρόσληψη θεμάτων που στον 21ο αιώνα, στο πλαίσιο μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρείται αυτονόητη η προσέγγιση και γιατί όχι η συνθετική επίλυσή τους. Όσο για τη διαφορά απόψεων σε μια σειρά ζητήματα με τους ΑΝΕΛ, ήταν γνωστή και ορατή εξαρχής, χωρίς όμως επί δυόμισι χρόνια το εύρος των διαφωνιών να υπονομεύει καθοριστικά την κυβερνητική συνεργασία.”

Η φράση του “θεωρείται αυτονόητη η προσέγγιση και γιατί όχι η συνθετική επίλυσή τους” είναι ξεκάθαρο πως απέχει αρκετά από την απολυτότητα της φράσης “η Ελλάδα δεν είναι ορθόδοξο κράτος” που είχε ξεστομίσει στην επίμαχη συνεντευξή του στην κρατική τηλεόραση και για την οποία κατά πως φαίνεται απολογήθηκε αφού του τράβηξαν το αυτί από το Μαξίμου.

Η ανοησία Βούτση όμως απέδειξε πως η Εκκλησία έχει ακόμη δύναμη για ανατροπές. Και η ένοχη σιωπή της ή η επιδερμική αντιμετώπιση καίριων θεμάτων όπως τα Θρησκευτικά την εκθέτουν....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ