ΗΠΑ

Ακυβέρνητο καράβι οι ΗΠΑ με τον Τραμπ να "τα χει χαμένα" : Tαπεινωτική καρατόμηση Σκαραμούτσι μόλις 10 ημέρες μετά την πρόσληψη του - Τον έβγαλαν με συνοδεία εκτός...

Tελικά ποιος κυβερνάει τις ΗΠΑ; Μετά την εικόνα παιδικού θιάσου που διαδραματίζεται στον Λευκό Οίκο πολλοί αναρωτιούνται στις ΗΠΑ που οδεύει η χώρα με πολλά εξωτερικά μέτωπα να είναι ανοικτά! Απειρία, ανικανότητα, λάθος επιλογές, κυκλοθυμικότητα, βυθίζουν τις ΗΠΑ σε εσωτερική κρίση σε μια κρίσιμη στιγμή... Είναι προφανές ότι ο Ν.Τραμπ "τα έχει χάσει" και βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Ακόμα και οι φανατικότεροι τηλεθεατές της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς House of Cards, που ασχολείται με τα παρασκήνια, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις μυστικές συμμαχίες στον Λευκό Οίκο, δεν μπορούσαν να φανταστούν πως η πραγματικότητα της κυβέρνησης Τραμπ θα τους κρατούσε σε... ακόμα μεγαλύτερη αγωνία.

Μετά από επτά απολύσεις, μέσα σε επτά μήνες, ποιος θα είναι ο επόμενος της διοίκησης που θα απομακρυνθεί και ποιος θα είναι εκείνος που θα του δώσει την «κλωτσιά»;

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν καθώς ο Άντονι Σκαραμούτσι, έχασε τη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, 10 ημέρες μετά τον διορισμό του! Μάλιστα με τη «συνοδεία» ανθρώπων του Λευκού Οίκου οδηγήθηκε εκτός του εμβληματικού κτιρίου της λεωφόρου Pennsylvania 1600 ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος επικοινωνίας του Τραμπ.

Όπως αναφέρει το CBS News, ο 53χρονος που πριν από μια εβδομάδα απειλούσε θεούς και δαίμονες, λέγοντας ότι θα φτάσει μέχρι την άκρη του νήματος προκειμένου να αποκαλύψει τις διαρροές, που υπήρχαν στο τμήμα επικοινωνίας της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου, οδηγήθηκε εκτός της περιμέτρου ασφαλείας του Λευκού Οίκου με τη συνοδεία των ανδρών του κτιρίου.

«Δεν έχει αυτή τη στιγμή [ο Σκαραμούτσι] ρόλο στη διοίκηση Τραμπ ... Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο», είπε η εκπρόσωπος Τύπου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο, αν η απομάκρυνσή του σήμαινε την άμεση απόσυρση και των «διαπιστευτηρίων» του αναφορικά με την πρόσβασή του στο συγκρότημα μετά την απόλυσή του.

Ωστόσο, η απαράδεκτη, όπως χαρακτηρίζει μάλιστα το δίκτυο, απομάκρυνση του Σκαραμούτσι από τη λεωφόρο Pennsylvania ήταν μια στιγμή εξαιρετικής ταπείνωσης που ήρθε μετά από μια πολλά υποσχόμενη εμφάνιση ενός ανθρώπου, ο οποίος τοποθετήθηκε στον Λευκό Οίκο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην «προβληματική» αρκετές φορές επικοινωνιακή λειτουργία του Λευκού Οίκου.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο με μηδενική εμπειρία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή οφείλεται στον νέο προσωπάρχη, πρώην στρατηγό Τζον Κέλι, ο οποίος φαίνεται ότι έθεσε βέτο στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι “δεν υπάρχει χάος στον Λευκό Οίκο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε ότι βασιλεύει χάος στον Λευκό Οίκο, παρά τις αποκαλύψεις για τις αντιπαλότητες στους κόλπους της κυβέρνησής του αλλά και τις συνεχείς αποτυχίες για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας.

“Ρεκόρ στο Χρηματιστήριο, καλύτερες οικονομικές στατιστικές εδώ και χρόνια, ανεργία στο χαμηλότερο σημείο της εδώ και 17 χρόνια, αύξηση μισθών, ασφάλεια στα σύνορα, Ανώτατο Δικαστήριο (σ.σ. διορισμός ένατου δικαστή): δεν υπάρχει χάος στο ΛΟ”, τον Λευκό Οίκο, ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter νωρίς το πρωί.

Ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, ο απόστρατος στρατηγός Τζον Κέλι, ορκίστηκε επίσης στα νέα καθήκοντά. Ο Τραμπ έσπευσε να του πλέξει το εγκώμιο λέγοντας ότι “αυτά που πέτυχε όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια κατέρριψαν ρεκόρ” και κάνοντας λόγο για “εκπληκτικά αποτελέσματα” στην ασφάλεια των συνόρων.

Πρόσθεσε ότι “δεν έχει καμία αμφιβολία” πως ο Κέλι θα κάνει καταπληκτική δουλειά ως προσωπάρχης. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας διορίστηκε την Παρασκευή προσωπάρχης, στη θέση του Ρέινς Πρίμπους, μετά από μια χαοτική εβδομάδα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ώρες αφότου ο νέος διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, ο Άντονι Σκαραμούτσι, επιτέθηκε με ιδιαίτερα χυδαία γλώσσα στον Πρίμπους αλλά και σε άλλα μέλη της κυβέρνησης.

‘Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι διαφορετικό θα φέρει ο Κέλι, ο Τραμπ απάντησε: “Τα πάμε πολύ καλά, έχουμε μια φοβερή βάση, έχουμε μια φοβερή ομάδα υποστήριξης. Η χώρα είναι αισιόδοξη και νομίζω ότι ο στρατηγός θα το επιτείνει αυτό”.

Ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από το πόστο του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για να επιτρέψει στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι να συγκροτήσει την δική του ομάδα, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από την θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ο κος Σκαραμούτσι ένοιωσε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσει την δυνατότητα στον προσωπάρχη Τζον Κέλι να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να συγκροτήσει την δική του ομάδα», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο πρώην χρηματιστής υπέβαλε την παραίτησή του. Η απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον Σκαραμούτσι διευθυντή επικοινωνίας οδήγησε στην αποχώρηση του Σον Σπάισερ, του μέχρι τότε εκπροσώπου Τύπου του προέδρου, και του Ρέινς Πρίμπους, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Οι πηγές τις οποίες επικαλείται η NYT ανέφεραν ότι την απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος κόμπαζε ότι αναφερόταν απευθείας στον πρόεδρο και όχι στον προσωπάρχη του, απαίτησε ο ίδιος ο Τζον Κέλι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ένιωσε ότι τα σχόλια του Άντονι Σκαραμούτσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό New Yorker για τον πρώην προσωπάρχη Ρέινς Πρίμπους ήταν ανάρμοστα, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Περίγελος του Twitter είναι τις τελευταίες ώρες ο πρώην πλέον ισχυρός άντρας του Λευκού Οίκου Αντονι Σκαραμούτσι, που αποπέμφθηκε από τα καθήκοντά του μόλις δέκα μέρες αφού τα είχε αναλάβει!

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου με καυστικό χιούμορ σχολίασαν την... περιπέτειά του, αρχικά αναζητώντας «τι κρατάει περισσότερο από δέκα μέρες»:

«Μετακινούμαι πέντε μέρες την εβοδμάδα με αυτοκίνητο και δεν χρειάστηκε να βάλω βενζίνη κατά την διάρκεια της θητείας Σκαραμούτσι», «Αν είχες αγοράσει γάλα την ημέρα που τον προσέλαβαν, είναι ακόμα φρέσκο», «Ο γάμος της Κιμ Καρντάσιαν με τον Κρις Χάμφρις κράτησε επτά φορές περισσότερο από όσο ο Αντονι Σκαραμούτσι ήταν διευθυντής επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο», «Είχα χανγκόβερς που κρατούσαν περισσότερο από την θητεία Σκαραμούτσι», μερικά από τα σχετικά σχόλια.

Άλλοι πάλι αναφέρθηκαν στο πόσα πολλά πρόλαβαν να γίνουν μέσα σε αυτές τις δέκα ημέρες...

«Τι ωραία που πούλησα την επιχείρησή μου και με χώρισε η εννιά μηνών έγκυος γυναίκα μου για να δουλέψω με τον Τραμπ και να με απολύσει δέκα μέρες μετά», «Αναρρωτιέμαι πώς θα καταγράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος την Εποχή Σκαραμούτσι».

Πολλοί τέλος στάθηκαν στο γεγονός πως κάθε... λεπτό που περνά ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για ένα νέο, κάθε φορά, «σκάνδαλο»: «Ακόμα και στην τουαλέτα να πας αυτές τις μέρες στην Ουάσινγκτον και καταλήγεις να έχεις χάσει ακόμα ένα σκάνδαλο με τον Τραμπ ή μια απόλυση ή ένα τρελό tweet. Απλώς δεν μπορώ να τα προλάβω όλα», «Ποιος θα είναι ο επόμενος που θα αποκλειστεί; Στο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ διώχνει τον Αντονι Σκαραμούτσι», «Ο Σκαραμούτσι έφυγε πριν καν προλάβει να τον κοροϊδέψει το SNL»!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...